Hobbi autószerelők milyen márkájú szerszámokat használtok?
Beta, yato, hallfords
Nekünk ezek vannak, überkirályak.
Nekem King Tony, Genius, Beta és Facom kéziszerszámaim vannak nagyrészt. Van még néhány Fortum és Extol Premium is. Valamint ezeken kívül is van még egy-két egyéb márka. Pl. 2-3 Gedore csillag-villáskulcs, 2-3 Knipex fogó, 2-3 Unior szerszám, stb.
King Tony: Nekem ebből van a legtöbb. Felső-közép kategóriásnak mondanám. Jó ár/érték aránya van. Én nagyon szeretem őket.
Genius: Kb. mint a King Tony.
Beta: Csúcsminőség, de nagyon drága.
Facom: Szintén csúcsminőség, de talán még a Betánál is drágább egy hajszállal. Hobbi célra nem igazán éri meg megvenni ezeket.
Fortum: Profi szerszámnak hirdeti magát, de jó lesz az középkategóriának is. Olcsóbb mint a King Tony, de szerintem nincs is olyan jó. Akkor már egy picivel többért a King Tony. De azért egyébként nem rossz.
Extol Premium: Olcsó, de árához képest jó. Ár/érték arányban talán a legjobb. Nem gyakran használt szerszámokból érdemes lehet belőle venni 1-2 darabot. De azért a rendszeresen használt szerszámokat pl csillag-villás kulcs készlet, dugókulcs készlet, stb azért nem ebből a márkából venném.
Gedore: Csúcsminőség. Az egyik legdrágább.
Knipex: Fogó gyártásban nagyon otthon van. Egy Knipex Cobra vízpumpa fogó nem hiányozhat egy műhelyből sem szerintem:) Drága de éri az árát a márka.
Unior: Jó minőségű szerszámok, közép áron.
Elektromos szerszámokból pedig Bosch, Makita és Milwaukee márkákat használok.
Bosch: Nekem két régebbi zöld Bosch gépem van. Egy flex és egy fúró. Ezek még nem azok a mai zöld Boschok amiknek a minősége azért megkérdőjelezhető. Ezekkel megvagyok elégedve, strapabíró gépek. Új Boschban viszont már nem vennék zöldet, csak kéket.
Makia: Nagyon jó ár/érték arányú gépek szerintem. Egy flexem van tőlük, tökéletesen elégedett vagyok vele.
Milwaukee: Két akkus gépem van tőlük. Egy fúró-csavarozó meg egy ütve csavarozó. Drágák voltak, de nagyon elégedett vagyok velük. Ipari használatra is alkalmas gépek.
Amit összefújt a szél a műhelybe.
Van köztük kevés Beta, Proxxon meg egyéb márkás cucc is, de csavarhúzókból pl. az itt-ott rámragadt példányokat használom. Csillagkulcsokból még az a készlet van, amit ipari tanulóként "kaptam" a tanműhely költöztetésekor... :)
Nekem OBI-s lux-tools krova készletem van,meg vagyok vele elégedve,már pár éve nyúzom.
De a mai fejemmel biztos nem adnék érte 30 ezret amikor csak fele annyi minden van benne mint ebbe:
Már találkoztam vele élőben is,és jónak néz ki.
De nagyon jó még az olcsóbbak közül a yonnesway.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!