Most tanulok vezetni, és ezt az autópályát én nem értem most ez hogy is van?
Azt világos, hogy a külső sáv max 90, középső 110, belső 130...
No igen, de ha én folyamatosan szeretnék 130 al haladni, akkor folyamatosan a belsőben kell haladnom? Mert hát ott a jobbra tartás szabája, ami vissza tessékel engem a 90 es sávba...
Most ne menjünk bele, hogy a bmwsek meg stb miatt, nem életszerű, hogy 130 al haladok a belső sávban...
+ akkor ha 130 al haladok és a középső sávban pl, akkor megbüntetnek gyorshajtásért?
Igen, egészen Érdig. És ezzel nagyjából ki is merült Magyarország 3 sávos autópályáinak a listája. Az is csak az egyik irányban 3 sávos.
Differenciált sebességhatár kapaszkodósáv esetén van az autópályákon, de ott sem maximumok, hanem minimumok vannak. Többnyire minimum(!) 70-nel kell haladni a középső, és minimum 100-zal a belső sávban (a külső sávra meg nincs minimum, csak az, hogy eleve szabály, hogy csak olyan járművel hajthatsz fel az autópályára, amelyik önerőből, sík úton 60km/h sebességre képes - de engedéllyel még ez alól is lehet kivételt tenni).
Gondolom valami nyugger oktató lehet :D
Amúgy 130 a sebességhatár, aki meg nem tud annyival menni ne menjen fel, mert csak feltartja az embereket.
Kérdezz rá, valamit nagyon félreértettél.
Érdekes, hogy mindenki az oktatót szidja, egyáltalán nem biztos, hogy ő a hibás... Ilyen KRESZ tudással nem lehet oktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!