Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autószerelőnek tanulok, és 6...

Autószerelőnek tanulok, és 6 oldalas beadandó dolgozatot kell írnom a turborol, ill. turbofeltöltőről. Hol találok ehhez komplett összetett anyagot?

Figyelt kérdés
Tudna valaki ötletet adni ? Google-ban elég gyatra cikkeket tanultam. Valami pdf biztosan van valahol
2015. nov. 8. 21:13
 1/7 Beviz Elek ***** válasza:

Szerintem komplett házidolgozatokat is találaz, 6+ oldalban, onnan tudnál mit meríteni.

A lényeg tömören, egyszerűen leírható, de ilyenkor rizsázni kell bőven. Én egy kétsoros definícióról írtam 30 oldalt!

Írj az alapötletről(plusz levegő). Ezt két módon lehet elérni, kompresszor vagy turbó (kompresszorról írsz egy kicsit). Vissza a turbókhoz, hogy hogy csinálták meg a kezdetlegeseket. Utána jöhet a folyamatos fejlesztés (változó geometriás stb). Kicsit a jövőbetekintés (elektromos turbo).

Na meg ne felejtsd ki a hozzátartozó alkatrészeket (pl cooler).

Pár ábra szemléltetésnek, pár képlet, számolsz vele, stb. Fel sem tűnik, de már 10 oldal fölött jársz.

2015. nov. 8. 22:06
 2/7 anonim ***** válasza:

Első jól mondja. Anno 4 éve én is hasonlóan csináltam meg a házi dogámat pont a turbóról, sajnos a doga már nincs meg, pedig átküldtem volna neked nagyon szívesen az egészet. Nekünk 10 oldalt kellett írni de a tanár elfogadta azt is akinek 8 oldalas lett véletlen. A lényeg az volt hogy felírta a fontos szempontokat hogy mi az amit elvár arról hogy benne legyen a dogában. A kezdetektől a jelenlegi turbókig mindennek benne kellett lennie, az alapvető működési elvről is lehetett mit írni itt is mondta hogy mi miért megy így, mi a célja a turbónak az autóban. Írni kellett arról is hogy milyen gyakori meghibásodások fordulhatnak elő és azt is hogy azok miét lehetnek. Arról is lehet benne legalább 1 oldalt elrizsálni hogy mik a előnyei és hátrányai a turbó dízeles és a szívó dízeles autók esetében. Nekem ezt is elfogadta a tanár, pedig direkt kiemelte hogy ami nem a feladattal kapcsolatos tehát nem a turbóval kapcsolatos ő azt a részt figyelmen kívül fogja hagyni, tehát mondta hogy azt elfogadja ha a turbó dízel motorok működését írjuk le részletesen is akár de azt már nem ha belevisszük a szívódízelt azért hogy ezzel is megússzunk egy oldalt.

Elárulom neked ha van még pár napod a dogáig akkor javaslom menj el könyvtárba biztos találsz valami könyvet az autószereléssel kapcsolatba illetve a belső égésű motorokról, általában ott a régebbi könyvekbe részletesebb regényt is találhatsz akár a turbóról is amit elég lefénymásolnod beszerkeszteni a dogára és a végén feltünteted a forrást honnan van és ennyi. Egyébként Googleba biztos találsz részletes leírásokat érdemes minél többet összeszedned és azokat átnyálazni kijegyzetelni belőle a részletes dolgokat utána megszerkeszted saját szavaiddal és beírod a dogába. Ha így csinálod akkor nem csak a dogád lesz meg hanem te is tudni fogod hogy mi fán terem ez a dolog és ha később olyan munkád lesz majd amikor bekerülsz a munkahelyedre hogy egy lestrapált turbót kell felújítanod akkor képben leszel mi fán terem az egész és ha mondjuk fel kell újítanod vagy bármi akkor tudni fogsz vele kezdeni valamit és nem a kollégáktól kell tanácsot kérned hogy mit hogyan csinálj.

2015. nov. 8. 22:40
 3/7 anonim ***** válasza:

és még rizsázhatsz vagy két oldalt az olajokról is..elkanyarodsz az olaj minősítésekhez, fontosságukhoz, leírod mi is az API, az ASA, hogy működik egy 0W20-as kenés, és egy 20W50-es..

ez már önmagában is megállná a helyét...aztán az anyagminőség fontosságáról, a fellépő hő, és mechanikai feszültségekről...stb..

most nagyhírtelen én sem tudnék tíznél többet írni..

2015. nov. 9. 05:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Komolyabban erdekel a tema, akkor lesd meg kaphato e meg a turbokrol szolo konyv a maroti konyvkerben.

Emlekeim szerint 6-7eFt koruli tobb szaz oldalas

2015. nov. 9. 07:20
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha beszélsz valamilyen idegen nyelvet,nézz szét külföldi oldalakon/fórumokon is.......német leírásokkal tele van a net!Onnan is meríthetsz!!!
2015. nov. 9. 08:31
 6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek !! Igazán sokat sokegítettetek . Szerdára lesz !
2015. nov. 9. 08:38
 7/7 KovácsZoltánZoltán válasza:
Szia. Turbófelújítással foglalkozunk, ha érdekel 1-2 dolog, akkor hívhatsz: 06-70-380-6579.
2015. nov. 10. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!