Check Engine hiba (összetett! ), mitől van?
Vettem hibakód kiolvasót, felkötöttem laptopra a kocsit. Be volt tárolva 2 kód, és mindegyiknél ott volt, hogy 'MIL ACTIVATED' tehát bekapcsolt a lámpa. De a műszerfalon nem világított!
Próbának, lehúztam a vízhőfok jeladót és arra már bekapcsolt! Az első kettőre miért nem?
Egyébként kiütöttem a hibákat és 300km után nem jöttek vissza.
Be volt tárolva 2 kód - mik voltak ezek?
A MIL az ugye tudod, hogy Malfunction Indicator Light (a check engine lampa).
Ha hibat okoztal es arra a MIL felvillant, akkor az jo jel, azt jelenti, hogy a lamp mukodik es a kocsi jelzi a hibat.
Az elso ket kodot a MIL jelezte? Es a kiolvaso milyen kodot produkalt?
Bocs, de nem igazan ertem, hogy mi a bajod.
Ha 300 km utan nincs hiba, akkor nincs miert aggodnod.
A lényeg: vannak olyan hibakódok amire bekapcsol a MIL lámpa és van amire nem, tehát csak kiolvasóval látod ha baj van! Mindig írja megjegyzésnek a program, hogy ehhez bekapcsolt-e a lámpa vagy sem. Ennél a 2-nél írta, hogy igen, de mégse világított!
Egyébként lambda szonda szenzor fűtést írta, meg hűtőventilátor.
Igy mar ertem, koszi :)
En inkabb az autonak hiszek es nem a kodolvasonak. Ha a lampa mukodik (es ezt tudjuk biztosra, hisz tesztelted) de nem vilagit, akkor nem erdekel, hogy van-e hiba vagy sem. Okosabbnak tartom az autot es majd szol ha valami baja van.
Gondolj bele, most akkor minden heten radugod a kiolvasot hatha mutat valami hibakodot?
En csak akkor hasznalom az enyemet, ha a lampa felvillan. Ha nincs lampa jelzes akkor felolem olvashat a kodolvaso barmit a kocsibol, nem fog kulonosebben erdekelni. Mondjuk nekem eleg fiatal autom van. Lehet hogy a regebbi tipusoknal rendetlenkedik a lampa? Nem tudom.
Raadasul ezek a kodolvasok univerzalisra vannak tervezve, hogy szinte minden kocsihoz jok legyenek, ettol viszont nem 100% megbizhatoak szerintem.
A fonokom Volvojabol is kiolvastam ket kodot (mikor a lampa felvillant). Elvitte Volvo szervizbe, es a Volvo specifikus szamitogep meg 2 masik hibat is kiolvasott, amit az en kiolvasom nem. Lehet hogy a tied meg olyan hibakat olvas ki, amik nem is leteznek?
Nem tudom, csak hangosan gondolkodtam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!