3-400ezer között lehet olyan dízeles autót venni ami normálisan bírja az autópályát és biztonságos is?
Kotekedes, ha azt mondom irrealis elvarasaid vannak?
400e alatt dizelt akkor vegyel, ha van a csaladban szerelo (vagy te vagy az), plusz karosszerialakatos, es ingyen jutsz alkatreszekhez. Ellenkezo esetben minden honapban varhato, hogy a szervizben all az auto 1-2 napot.
Dízelmotoros autót azért vesznek a cégek és a magánemberek, hogy sokat, akár évi 40-70 ezer kilométert menjenek vele.
Már négy-öt évesen is 100 ezer km, vagy még több eltérés lehet az öngyulladós és a benzines modellek futásteljesítménye között.
Használtan véve a dízelmotorok sokkal több kiadást tartogatnak, ha nincs szerencsénk.
(Különösen, az általad említett árkategóriában, mert ha valami olcsó, annak oka van...)
Tehát van, aki csak örül a bőséges nyomatéknak és az alacsony fogyasztásnak, mások azonban a többszörösét kifizetik javításra az üzemanyagon megspórolt summának.
És, a futásteljesítménytől függően, nem csak a motor használódik el, hanem a jármű egyéb részei is, pl futómű, elektronikus rendszer Stb...
Régi mercik nem is a kis fogyasztásukról híresek. Tartósak, de pályán 7-8 litert megkérik.
Leginkább valami Polo, Golf körül kéne nézelődni,a zt már talán kapni ebben az ársávban elfogadhatót TDI motorral. Autópályára még a 90LE-s is tökéetes.
Szia! Én megértelek, és azt tudom neked tanácsolni, hogy ennyiért nem érdemes diesel autot venni mert az kényesebb. Ennyiért biztonságos és autopályát biro keveset fogyaszto nincs. Csak pár kritérium teljesülhet.
Én egy benzines suzuki swift 1.3 ast vennék az birja a pályát 120-130 al és nem is fogyaszt túl sokat, lehet nem annyira biztonságos de autópályán nem sok baj lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!