Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Fiatal japán és német autók,...

BiTOPro97 kérdése:

Fiatal japán és német autók, mi szól egyik mellett mi a másik mellett? Ki miért melyiket venné/vette?

Figyelt kérdés

Japánnál mondják az alkatrész, de újnál vagy majdnem újnál biztosítás nélkül a balesetnél számít, de ott igen. Németnél erősebb a down-sizeing amit sokan nem szeretnek, meg az extrák magas pluszára, ami japánban sokszor széria - mivel úgy-e távol van, több extrával jön alapban mint otthon kapható a kezdő modell, a kevesebb variálás miatt IS. ... De értéktartástól, presztízs minden jöhet.

Én németben újszerűt akartam venni, azt is vettem de két kategóriával nagyobbat igaz munkára így végül, ami a plusz kiadáson túl is hozott.

Most több szabadidő kell, volt rá több kolléga vevő jelölt el is adtam.

És japánban gondolkodom, és újban. Ezért érdekel, mert 3/4-ben otthon vagyok a dolognak de nem 100%-ban.

De okuljon más is belőle, ezért vettem tágabbra a kérdést.

2016. márc. 26. 15:07
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

leg+jobb=legjobb nekem volt és van még némi részleges diszlexiám, de ez már nekem is zavaró ;)

És a legjobb az tényleg miben? Ha meg összességében, akkor hogyan súlyozunk. Nekem most a piacon van, és amiből kettő is van, az a BMW F10 agyon extrázva - elől 7-es méretével. Miért kettő, mert azért az egyik/korábbi közel hat évesen, még jó karbantartás, és megelőző szervizekkel mellett is pont javítás alatt lehet, éppen amikor szűkség van rá de nagyon. (M6 Cabrio meg nem egy téli autó, főleg nem magyar utakra, meg főleg nem). Meg az egyik F10 piros színű, fekete bőrkárpittal, az itthon nagyon feltűnő. ;) Ja mind a kettő F10 V8-as, "sorhat" mániám ellenére.

2016. dec. 21. 22:26
 42/50 A kérdező kommentje:

Miért kettő? Azért*

Kormányváltó, vezetési módok: sport, országúti és autópálya, ja és városi autó, sőt limuzin egyben. - tudni kell, hol vagy és úgy használd. ;) Régi módi apám-féle MB-s városi udvarias és előzékeny stílus például a városba. ;) Jó ez Bécsben elég elvárt is már, vagy sok más városban.

Luxus, és tőlünk nyugatabbra nem hivalkodó.

2016. dec. 21. 22:32
 43/50 Tomcatters ***** válasza:
19%
Ezt csak az ujgazdagok rossz agyberogzodese,hogy hivalkodo :D
2016. dec. 23. 18:07
 44/50 A kérdező kommentje:

Most 11-ig dolgozom most szünetben.

Kedves előző sajnos az övék is :(, - ahogy ALFA-t állítólag cigány/roma maffiózó férfiak használták nagy előszeretettel, (nagybátyám elmondása szerint - , na és miattuk sok ember az ő autójúként definiálja az adott márkákat. Tőlünk nyugatabbra, egy fiatalos, elegáns sportos autó - mind a két - márka pont. "Hál Istennek!"

Amúgy tényleg sok új gazdag vett Kelet-Közép-Európában BMW-t sajnos. Láttam ilyen csoportból hatost is parkolóban hangosan trécselő, mind rövid nadrágos és pólós 30-as új gazdag volt. Megállni csak hivalkodni autóikkal (főleg kupékkal), és nagy hangon magyarázni, ki melyiket mikor vette, másikat miért adta el, és hány BMW-je van még meg, és hány volt. - én itt személyes tapasztalatom, és márka ismeretem miatt hozom fel. Meg mert én rajongója lettem a márkának. De nem autós berkekben, szinte csak itt. Persze néha esetleg máshol autós témában előfordul - MB-sek és BMW-sekkel főleg, ott is visszafogottan hozom fel, és máshol csak ha muszáj, vagy nem hivalkodás a leírtak miatt.

Engem még nem is a "próba utakon", hogy ne egy ezer éves ronccsal járjak le húgomhoz első évben, még az BMW és MB közt sem dőlt el a mérleg, sőt nem is voltam beléjük habarodva, csak tudtam jó autók. Ma már márka fan vagyok, és tudom egy Lexus-sal sokkal jobban járnék például, de első értékes autóm egy végül is eladási, vagy munka szándékkal vett nagyon megkímélt egy német kisvárosból hozott fehér 740i BMW volt 2011-es, és annak hosszú távokon vezetése, és hangulata ragadt meg. Hogy olyan volt benne várni, a rövidtávú sofőr pályámon, mint az otthoni bőrfotelben. Aztán a vezetési módok már kötnek a márkához. De ez egy luxus termék amire saját jövedelemből, és nem is (anyagi) tőke jövedelemből áldozok. Így lettem én is BMW tulajdonos, nagyon is nem új gazdagként, ha azt nézzük már dédapám is aki asztalos műhellyel és bírt, és igaz más, de első autó tulajdonos volt, még az Első világháború előtt Erdélyben - igaz más autóval, mint nem rég megtudtam apámtól - ,olyanból az első, aki nem nemesi származású, a településen ahonnan apámék származnak. Apámék meg MB-sek voltak amúgy, de annak egyszerű okai vannak, elég megnézni a márka és típus történetet. De se apám, se még nagyapám halála után sem vezettem apámék autóit.

2016. dec. 23. 23:26
 45/50 A kérdező kommentje:
Bőbeszédűség és hosszú írások, meg abból fakadnak, hogy már apám is nagyapám lehet volna, és nagyszüleim többet neveltek mint, mint a sokat dolgozó szüleim, és nagyapámhoz meg mivel saját cégéhez bejárhattam, rám ragadt. Meg a papír alapú levelezés is, amíg éltek nagyszüleim, magyarul is és németül is éltek párhuzamosan.
2016. dec. 23. 23:29
 46/50 anonim ***** válasza:
69%
Rólad már meg tudnék írni egy könyvet csak az itteni válaszaid, és kérdéseid alapján :D
2016. dec. 24. 13:17
 47/50 A kérdező kommentje:

Remélem lesz életrajz íróm, de nem az itteni dolgok fogják kitenni a zömét, hanem a munkásságom elemzése ;) ,

és ezek max. kis színesek lesznek benne.

Ezt teszi, ha főleg elvben három generációval, gyakorlatban csak kettővel ezelőtti emberek nevelik fel az ember fiát, legalábbis zömében. Ja és az első 12-14 éven. ;) Akkoriban még több mint több mint két órásak voltak a filmek alapban, amikor azok nevelkedtek akik neveltek, ja és a színi előadások is, mint néztem a porton, és máshol. Ja és több oldalas levélváltásokban kommunikáltak - akár heti szinten is - az éppen távol lévő ismerősök. ;)

Köszönd a idén elhunyt nyolcvanas évei végén járt, de elhunyt nagyapámnak is! - például.

2016. dec. 24. 14:59
 48/50 A kérdező kommentje:
Nekem meg szófukarnak tűnek az SMS/168 karakter alatti szövegek.
2016. dec. 24. 15:01
 49/50 anonim ***** válasza:
29%

A világ legjobb autói a Toyoták és a Suzukik, kész, pont,

nincs ellenvélemény, kész.

2017. ápr. 24. 19:43
 50/50 Tomcatters ***** válasza:
0%
es a HONDA !!!
2017. ápr. 27. 13:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!