Milyen fordulatszámtartományt bír hosszútávon?
"Milyen fordulatszámtartományt bír hosszútávon?"
No, ezt úgy hívják, hogy tiltás és pont ezért találták ki ezt a funkciót, hogy ne tudd túlhajtani. 4000 egy szívó benzin motornak meg se kottyan.
én is sokat pályázok, de csak ide Bicskéig...
amire figyelek, hogy minden nap betonbiztosan működjön a szerkezet, az a jó benya, és a mégjobb motorolaj(no meg a pontosan belőtt guminyomás)ezek együtt már tuti siker, a 130 természetes az 1.6-osomnak.
a jó benya alatt vagy omv, vagy shell-t értek, a jó motorolaj pedig az eneos 0W20..
nekem bevált.Persze én is kaptam a tippet.
# 3-as!
Én is sokat autópályázok Pécs-Budapest útvonalon. De az enyém dízel. Pont az autópályázás miatt vettem ilyet. Így a fordulatszám 130-nál és a fogyasztás is sokkal barátibb.
Az autó új kora óta kizárólag prémium gázolajat látott. Vagy OMV MAxxMotiont, vagy Shel V-Pover Nitro+ Dieselt. Félek az üzemanyagrendszer javításástól, ezért csak ezt kap. Eddig bevált, pedig nem kevés km-t tettem már meg.
Olaj viszkozitásából a gyártó nekem 0W30, 0W40, 5W30 és 5W40-et javasol. Tartom is ehhez magamat. 0W20-at nem merek beletenni, mert félek, hogy melegen úgy folyik mint a víz és esetleg nem ad elegendő kenést. De ha a Te autódba jó, biztos nem teszel vele rosszat.
Nekem most Mobil1 0W40 van benne. De épp most lesz esedékes a csere. Most Castrol 5W30-at fog kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!