Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Zöldnél 5-6000 fordulatig...

Zöldnél 5-6000 fordulatig felpörgetem majd hírtelen kiengedem a kuplungot, sokszor így indulok. Okoz ez hosszútávon bajt a motornak, egy 2011 3 BMW esetében?

Figyelt kérdés

Feszültséglevezetésnek is szoktam csinálni, van mikor még egy kövéret is rányomok, ha már csikorog a kerék.

Sokan csak szolídan elindulnak, és sportosan szeretek.

A kuplung így gyorsabban kopik majd?

2015. szept. 28. 20:58
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Do not feed the troll!!!
2015. szept. 28. 21:03
 2/8 A kérdező kommentje:

Sajnos angolul nem sokat tudok, de ha a kuplung szerkezetről tudsz írni a kérdéssel kapcsolatban, azt szívesen olvasom.

Köszi!

2015. szept. 28. 21:06
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Azt írta, hogy "NE etesd a trollt"

GTA-val brümmögő kitalált autóra bohócot polirozó pattanásos vérpistikék kérdéseit nem szokás itt komolyan megválaszolni.

2015. szept. 28. 23:02
 4/8 anonim ***** válasza:
"pattanásos vérpistikék" aaaa, be$zarok :D:D:D:D:D:D:D
2015. szept. 29. 01:03
 5/8 Evele123 ***** válasza:
100%
Ha komoly a kérdésed, igen, gyorsabban kopik tőle a kuplung. De ha tényleg ilyen kocsid van, mi az a százezres nagyságrendű kiadás neked??? :-P
2015. szept. 29. 05:44
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól csinálod és sajnálatos, hogy a gépjármu vezeto képzésben nam tanítják ezt a technikát. A kuplungot a gyakorlatban ez valójában kíméli, hiszen a csúsztatás (ezáltal a koptatás) ideje lényegesen lerovidul. Nem egy ortodox módszer a kocsi kímélésére, mert a sok nyomi túl pocs ahoz, hogy beismerje, hogy ez valójában jobb megoldás, mint az unalmas kuplung csúsztatgatás. Szerintem tarts ki e mellett és a gumit is nagyon ajánlatos csikorgatni, hiszen ezzel valójában melegíted oket ami egy vészhelyzet megoldásában pl. nagyon nagy elonnyel jár. Én orulok, hogy vannak még ilyen emberek akik hajlandóak egy kis fáradtságot venni azért, hogy ez a világ egy jobb hely legyen. Koszonom, hogy kozénk tartozol!
2015. szept. 29. 07:15
 7/8 anonim ***** válasza:

Végre egy értelmes kérdező, aki gondol az autó szerelők megelhetésére is!

Kuplung, főtengely és váltó is erős terhelés alatt lesz, de te autód. Gondolom azért vetted, hogy bészathassad vele keményen. Élvezd ki :)

2015. szept. 29. 10:56
 8/8 anonim ***** válasza:
tudják a gyárban hogy mit fogsz vele csinálni. nefossá
2015. okt. 1. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!