Hogyan kell kuplungolni gyors elindulashoz?
Pontosan mi a menete? Gazt kell afni elobb, és bizonyos fordulatnal gyorsan emelni a kuplungot? Vagy egyszerre nyomni a gazt és emelni a kuplungot? Meg kell allitani barhol a kuplungolast? Vagy folyamatosan végig?
Utcan latni autokat, melyek indulaskor orruknal picit megemelkednek, ok indulnak altalaban gyorsan, mig ahol nem emelkedik el az orr, ok lassabban indulnak.
Mi az optimalis se tul sok gaz, se tul keves gaz optimalis pedalkezelése?
Lehet peldaul egy 1400 kobcentis motorral gyorsan indulni? Vagy kell nagy loero, amit nagyobb motor illetve turbo ad?
A valaszt az elsonek irtam.
Masodik, hat te sem tudsz normalisan indulni :)
1,2essel sikerült csikorgón indulnom
le kell ugrani a kuplungról és a gázpedált meg jó 3/4ig lenyomni
el kell találni itt a jó időzítést is, de nekem legelső autós indulásomnál siekrült (tök véletlen, nem pörgetni akartam :DD)
O.o .... 5. Kuplungszett 3 hónap alatt... azt meg hogy ?
Attól függ , ezt ahogy az első is irta érezni kell.. főleg,hogy minden autónál más és más... :) De én úgy szoktam.. beinditom beteszem 1 be felnyomom ugy 1300 ig lassan elkezdem engedni a kuplungot kikor erzem h kezd fogni picit meg felengedem majd elindul szepen es mikor mar biztosan megy tovabb engedem .. teljesen fel... de mind ezt kb 2-3 mp alatt :)
Nem igaz, hogy nem lehet leirni. Itt egy cikk, képekkel, és videoval, de sajna csak a visszavaltast, meg dupla kuplungolast mutatja. De itt is latszik, hogy ezt baromi jol el lehet magyarazni, és meg lehet tanulni. Pont ahogy itt tanitjak:
Az a baj, hogy 2-3 mp alatt én is eltok indulni, ez egy lassu indulas. A gyorsan indulok 1 mp alatt indulnak, zold a lampa, és mintha kilonenek, de a motor nen porog fel! És ez a lényeg, mert ha a motor porogne, akkor a kuplung menne tonkre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!