Indítózásnál ki kell kuplungolni, ezt tudom. Az üzemi féket sem ajánlott nyomni?
Ugye ha benyomom a kuplungot nem tekeri feleslegesen a váltót az önindító. Kisebb megterhelés. Ez világos.
Az üzemi féket sem ajánlott nyomni ilyenkor? Az is + energia befektetés?
Csak, mert én nem szoktam kéziféket használni, és indítózásnál automatikusan nyomom a féket meg a kuplungot.
Mindig sebességben hagyom. :)
A fékrásegítés nem vesz el plusz energiát?
Nem kötelező kuplungolni. Télen kell, hogy az amúgy se tip-top akksi könnyebben indítsa a motort -tekerje az indítómotort-, és ne kelljen átforgatnia az olajat.
Lehet én értelmeztem félre a te értelmezésed, de a fék a kerekekre van hatással, a motorral és a váltóval semmilyen kapcsolatban nem áll. Én mondjuk kéziféket nem használok, mert folyton elfelejtem kiengedni elindulás előtt, ezért csak sebességben hagyom. Attól függ a fékhasználat indítás közben, hogy az autó gurul-e vagy sem.
Én sosem szoktam a féket nyomni indítózás közben. Ellenben a kéziféket mindig behúzom, ha leállítom a kocsit. Nem is tudatosan csinálom szinte, hanem automatikusan elállítás, kézifék behúzás. biztonsági öv kicsatolás. Nekem ez így megy.
Szerintem nem csak dísznek van az autón a kézi (rögzítő) fék.
Behúzva felejteni pedig nem tudom, mert fénnyel és hangjelzéssel is jelez, ha behúzott kézifékkel indulnék el. De azt amúgy is észre venném ha be lenne húzva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!