A kétütemű olaj valóban árt dízelmotornak? Ha igen, miért?
Ne haragudj de össze vissza hablatyolsz. Olvastad hogy mit írtál? Magad se tudod hogy mi megy tönkre, a motor vagy a szivattyú. Javaslom neked hogy nyugodj meg, nem bántanak téged az olajszőkítők, tankoljál bátran normál gázolajat viszonylag nagy forgalmú neves benzinkúton.
Na jó azért ne legyél annyira nyugodt, egy lenyomozhatatlan előéletű sokat futot dízelben sosem tudhatod hogy mikor térdel le a technika, akár nagynyomású szivattyú, akár turbó, akár kettős tömegű lendkerék, egyenként mindegyik 6 számjegyű összegbe kerül.
a kutakon kapható üzemanyagot merő üzleti érdekből folyamatosan ellenőrzi a konkurencia...ha káros lenne bármelyik üzemanyag a motorra, azonnal hívnák a híradót, és annak a cégnek annyi.
Tankolj nyugodtan bárhol.
"az osztrák gázlajtól nem menne jobban és nem lenne csendesebb az autő akárhányszor ott tankolok."
Lehet ez is autófüggő. Én 2 évig jártam ki a sógorokhoz anno a 1,9Td 80-as Audimmal,semmit nem tapasztaltam sem fogyasztásban sem menetteljesítményben.Pedig már akkor is futott ez at urban legend a hiper szuper osztrák gázolajról.Zárójelben jegyzem meg én a castrol TDA-t használtam folyamatosan bele,bárhol tankoltam.
A kétütemű motorolaj jó része előoldó anyagot tartalmaz.
Ez legtöbbször petróleum, ami igen közel áll a gázolajhoz.
Van erdélyi ismerősöm, aki a MOL-os gázolajtól van hanyatt esve, és úgy időzíti a tankolásait, hogy az első magyar MOL kúton kelljen gázolajat vásárolnia. Én se vettem észre különbséget az üzemanyagok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!