Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kétütemű olaj valóban árt...

A kétütemű olaj valóban árt dízelmotornak? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés
a kétütemű motorolaj dízelben üzemagyagként hasznosítható-e?

2016. jan. 22. 15:23
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
A rosszabb minőség nem azt jelenti, hogy lerohad az autó hanem azt , hogy szépen lassan okozza a motor halálát. Mondjuk 50000 km-el hamarabb megy tönkre a magasnyomású szivattyú.
2016. jan. 23. 20:35
 12/26 anonim ***** válasza:

Ne haragudj de össze vissza hablatyolsz. Olvastad hogy mit írtál? Magad se tudod hogy mi megy tönkre, a motor vagy a szivattyú. Javaslom neked hogy nyugodj meg, nem bántanak téged az olajszőkítők, tankoljál bátran normál gázolajat viszonylag nagy forgalmú neves benzinkúton.

Na jó azért ne legyél annyira nyugodt, egy lenyomozhatatlan előéletű sokat futot dízelben sosem tudhatod hogy mikor térdel le a technika, akár nagynyomású szivattyú, akár turbó, akár kettős tömegű lendkerék, egyenként mindegyik 6 számjegyű összegbe kerül.

2016. jan. 23. 20:56
 13/26 A kérdező kommentje:
a dízelmotor része az üzemanyag ellátó rendszer is ezért nem értem a problémád...
2016. jan. 23. 21:33
 14/26 anonim ***** válasza:

a kutakon kapható üzemanyagot merő üzleti érdekből folyamatosan ellenőrzi a konkurencia...ha káros lenne bármelyik üzemanyag a motorra, azonnal hívnák a híradót, és annak a cégnek annyi.

Tankolj nyugodtan bárhol.

2016. jan. 24. 09:49
 15/26 anonim ***** válasza:

Elég bőven kifejtve:

[link]

2016. jan. 27. 11:09
 16/26 anonim ***** válasza:

"az osztrák gázlajtól nem menne jobban és nem lenne csendesebb az autő akárhányszor ott tankolok."

Lehet ez is autófüggő. Én 2 évig jártam ki a sógorokhoz anno a 1,9Td 80-as Audimmal,semmit nem tapasztaltam sem fogyasztásban sem menetteljesítményben.Pedig már akkor is futott ez at urban legend a hiper szuper osztrák gázolajról.Zárójelben jegyzem meg én a castrol TDA-t használtam folyamatosan bele,bárhol tankoltam.

2016. jan. 27. 11:34
 17/26 A kérdező kommentje:
Lehet. Viszont az eredeti kérdés ugye az lenne, hogy árt-e neki a 2t olaj. A belinkelt oldalt én is olvastam viszont nem értek vele egyet mert az írja, hogy nem ég el a 2t. Ha 100%ban azt öntök bele működik vele a motor. Tehát az égés végbemegy. Ezért nekem egy kicsit sántít itt ez az írás.
2016. jan. 27. 22:44
 18/26 anonim ***** válasza:
"Viszont az eredeti kérdés ugye az lenne, hogy árt-e neki a 2t olaj." Hosszabb távon(évek alatt) valószínű igen.Nem arról van szó ,hogy nem ég el(régi mechanikus adagolós gépek akár fáradt olajjal is elmennek)hanem ,hogy tartalmaz olyan összetevőket amik nem égnek el tökéletesen,ezáltal masszív lerakódások keletkeznek.
2016. jan. 28. 10:57
 19/26 A kérdező kommentje:
Azt hiszem ezt valakinek ki kell próbálni. A kétütemű simsont hozza példának. Elég rossz példa mert a simson képes a benzin jó részét is a kipufogóban lecsapatni. De vannak jo féle 2t olajok és jobb 2t motorok melyeknek nem lesz a kipufogója olyan olajsáros mint a simsoné. Továbbá a kicsapódás amiről beszél az a sima benzinnél is észrevehető. Ha motort teli karburátorral rakja el az ember akkor szinte biztos ,hogy tavasszal takaríthatja. És számomra a legnagyobb ellentmondás , hogy tönkreteszi a szivattyút és a csöveket. És akkor a kétütemű motor olajszivattyúja és csövei miért nem mennek tönkre?
2016. jan. 28. 21:05
 20/26 anonim válasza:

A kétütemű motorolaj jó része előoldó anyagot tartalmaz.

Ez legtöbbször petróleum, ami igen közel áll a gázolajhoz.

Van erdélyi ismerősöm, aki a MOL-os gázolajtól van hanyatt esve, és úgy időzíti a tankolásait, hogy az első magyar MOL kúton kelljen gázolajat vásárolnia. Én se vettem észre különbséget az üzemanyagok között.

2016. febr. 8. 00:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!