Hidegben hogyan tudom kímélni legjobban az autót?
Olvastam egy ilyet:
Dízeleknél legalább egy perc alapbemelegítést ajánlok, hogy ne csörögjenek, kattogjanak. Szívó és turbós benzinesnél már 10 másodperc elteltével elindulhatunk. Függetlenül a motor típusától, mindegyiknek jót tesz egy kevéske melegítés.
De az én autószerelőm azt mondta legalább 1-2 percig járassam alapjáraton (Benzines, Szívó motor).
Volkswagennél ezt mondták:
A motorokat - mérettől szinte függetlenül - csak maximum fél percig javasolom melegíteni, utána rögtön el lehet indulni.
Max 30sec - 1 percig járatod a motort aztán indulhatsz...
Én úgy szoktam hogy nem hajtom túl a motort...Szóval úgy 2000 és 2500 fordulaton tartom, amíg bemelegszik...
Ha viszont hosszabb távra megyek 35-70 km akkor kiégetem kicsit :)
" Kb. 2 percig 2 ezres fordulaton tartom beindítás után a motort"
Marhasag. Indulj el rogton inditas utan, alacsony terhelesen, alacsony fordulatszamokon, sokkal jobb a motornak mint allo helyben bugatni.
3asban is hulyeseg menni, hasznald az legalacsonyabb fordulatot, amin kenyelmesen eljar a motor.
Ket dolgot kerulj hidegen: a magas fordulatszamokat es a padlogazt.
2 percig állsz a gázon egyhelyben?? Na ezzel nyírod ki teljesen.
Meg a másik: 2200-as fordulaton felváltásért könyörög? Még a dízel sem könyörög ilyenkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!