Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hidegben hogyan tudom kímélni...

Hidegben hogyan tudom kímélni legjobban az autót?

Figyelt kérdés
Napi használatban van egy 2005 Swift-em. Naponta többször is kell mennem. Ahogy utána néztem nem ajánlatos sokáig járatni alapjáraton, mert kondenzvíz képződik és egyébként is alig melegszik ilyenkor. Kb. 2 percig 2 ezres fordulaton tartom beindítás után a motort, amikor már megmozdul a vízhőfok jelző már indulok is. Nincs nagy forgalom, ilyenkor jó az autónak 3-asban 50-60 km/h? 92 lóerős, simán viszi 4-esben az 50-et, 3-asban 50-nél kb. 2200-as fordulaton megy és felváltásért könyörög, de én úgy tudom 2000-es fordulat alatt nem túl jó a motor kenése, főleg hidegen. Azt most hogy mennyire vagyok környezetszennyező hagyjuk. A pár deci elpazarolt benzinnel lehet hogy annyival tovább fog tartani a motor, amivel bőven behozom az ökológiai karmámat. Ugye az új motor megépítése, elszállítása, beszerelése, azért az sem csak úgy magától születik.
2016. jan. 18. 11:32
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
0%
Vegyél ki a hűtővízből 1-2 decit ha nem bírja a hideget, egyből könnyebben fog melegedni a motor...
2016. jan. 18. 11:45
 2/18 anonim ***** válasza:
Ha úgygondolod, hogy túlmelegszik, ráküldöd a fűtést maxra, az egyből lenyomja..
2016. jan. 18. 11:46
 3/18 anonim ***** válasza:
Egyébként sem árt télen jól kifűteni a kocsit, jobb az elektronikáknak is, az alváznak is meg mindennek, mert a bemelegedett kocsi leállítás után jobban ki tud száradni mindenhol.
2016. jan. 18. 11:51
 4/18 TheCruve ***** válasza:

Olvastam egy ilyet:

Dízeleknél legalább egy perc alapbemelegítést ajánlok, hogy ne csörögjenek, kattogjanak. Szívó és turbós benzinesnél már 10 másodperc elteltével elindulhatunk. Függetlenül a motor típusától, mindegyiknek jót tesz egy kevéske melegítés.

De az én autószerelőm azt mondta legalább 1-2 percig járassam alapjáraton (Benzines, Szívó motor).

Volkswagennél ezt mondták:

A motorokat - mérettől szinte függetlenül - csak maximum fél percig javasolom melegíteni, utána rögtön el lehet indulni.

Max 30sec - 1 percig járatod a motort aztán indulhatsz...

Én úgy szoktam hogy nem hajtom túl a motort...Szóval úgy 2000 és 2500 fordulaton tartom, amíg bemelegszik...

Ha viszont hosszabb távra megyek 35-70 km akkor kiégetem kicsit :)

2016. jan. 18. 11:52
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
2 percig 2000-es fordulaton járatod egy helyben? OMG.
2016. jan. 18. 11:55
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Néha már tényleg hihetetlen egyesek milyen cirkuszt/fesztivált tudnak csinálni a téli hidegindításból........
2016. jan. 18. 12:14
 7/18 anonim ***** válasza:

" Kb. 2 percig 2 ezres fordulaton tartom beindítás után a motort"

Marhasag. Indulj el rogton inditas utan, alacsony terhelesen, alacsony fordulatszamokon, sokkal jobb a motornak mint allo helyben bugatni.

3asban is hulyeseg menni, hasznald az legalacsonyabb fordulatot, amin kenyelmesen eljar a motor.

Ket dolgot kerulj hidegen: a magas fordulatszamokat es a padlogazt.

2016. jan. 18. 12:15
 8/18 anonim ***** válasza:
imádhatják a szomszédok a reggeli berregtetést :D
2016. jan. 18. 12:17
 9/18 anonim ***** válasza:
Totalcaron votl egy cikk erről a lényege az volt ha dadog a motor, az alacsony fordulatszám nem jó, mert nincs meg a kenés. Ideális és én is igy csinálom benzines jkocsinál hogy amég nem éri el a 90 fokot, addig 2 és 2500 között tartom a fordulatszámot. Ezzel nem terhelem túl a motort de a kenés is megfelelő lesz. De nem álló helyzetbe 1 perc melegítés utána indulok ! Nálam azt jelenti hogy faluba 4-esbe megyek, közúton ötösbe 70-80 km/h -val ami másokat lehet idegesít de én nem sietek. Egyébként 7,5 km oda és 7,5 km vissza a táv amit rendszeresen járok.
2016. jan. 18. 12:22
 10/18 anonim ***** válasza:

2 percig állsz a gázon egyhelyben?? Na ezzel nyírod ki teljesen.

Meg a másik: 2200-as fordulaton felváltásért könyörög? Még a dízel sem könyörög ilyenkor...

2016. jan. 18. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!