Mercedes A160 nehezen indul a hidegben, mi lehet a probléma?
Figyelt kérdés
Reggel, nagyon hideg, nyirkos időben nehezen indul az autóm. Mercedes A160 benzines, 2003 – as. Van, hogy csak a tízedik indítás sikerül. Akkumulátor, generátor, katalizátor, ékszíj, gyertya és olaj csere megtörtént, önindító rendesen „teker”. Nem is volt semmi gond ameddig nem jöttek a nagyobb mínuszok. A napi első indítás után már nincs gond vele.
Azt is hallottam, hogy ez egy típushiba… Tapasztalatok? Előre is köszönöm a segítséget!
2016. jan. 8. 09:43
1/9 anonim válasza:
Hát pedig ez a nagy hideg elgjobban az akksit tudja megfogni, milyen akksi került bele?
2/9 A kérdező kommentje:
74 Ah, a gyártóra nem emlékszem, egy hetes az aksi
2016. jan. 8. 09:56
3/9 anonim válasza:
Akkor marad a gyujtótrafó még mint hibaforrás lehetősége.
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Rámérünk
2016. jan. 8. 10:43
6/9 anonim válasza:
Az akkor nem csak hideg időben jönne elő valószínűleg.
7/9 szoke27 válasza:
Nekem is ilyen problemam van (mercedes a140 2000-es evjarat). Elso inditas utan a fordulatszam esik majd lefullad.Tobszori probalkozas utan a motor felbog es utanna nincs gond a kovetkezo reggelig. Senki nem jon ra, hogy mibaja. Vezerles cserelve, butykostengej cserelve, olaj es szuro cserelve, AC pompa cserelve, uzemanyagszuro cserelve, aksi cserelve. Nem is tudom igy eladni. Tippek?
8/9 Meester válasza:
Most vettem egy A140est hasonló problémával, csak annyi, hogy most meleg van reggel is. 18fokban reggeli első inditásnál 2x sokáig kellett tekerni, de másnap 13fokban már fel akartam adni 3-4perc után mire végre 1-2 másodpercre beröffent. Aztán már indult. Szerintem az alapjárati motor környékén lesz a baj, esetleg a gyertya. Ha többet tudok, megírom!
9/9 Meester válasza:
Hali! Megvan a hiba. Az egyik a trafósor volt, vettem egyet a bontóban, már akkor sokkal jobban indult, de még mindig dadogott 2-3 percig bemelegedésig. Aztán kicseréltük az üzemanyagszűrőt, és az injektorfejeket ultrahanggal megtisztittatuk, és tökéletes lett! Ja, az üzemanyagszűrő olyan trutyis volt, hogy inkább a benzint is leengedtük, ami szintén fekete volt (kb 3-4liter). (Azelőtt volt gyertyacsere, kompressziómérés, lambdaszonda-csere, üzemanyagnyomás-mérés, amik nem vezettek eredményre.) Remélem, tudtam segiteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!