Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autónál visszaváltáskor kell...

Autónál visszaváltáskor kell adni gázfröccsöt hogy kiméljük a kuplungot?

Figyelt kérdés
2015. dec. 30. 07:22
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Amugy a kemeny autokba pl gtr ferrari lambokba is mar van automata gazfroccs visszavaltaskor
2015. dec. 30. 09:32
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Kuplungot ezzel nem kíméled, max a váltót, de azt is csak akkor ha közel tökéletesen csinálod, ha eddig nem alkalmaztad akkor mire megtanulod addig jobban amortizálódik a váltó.
2015. dec. 30. 09:49
 13/22 anonim ***** válasza:
29%

Hétköznapi autóknak az hiányzik még, gázfröccs. Nem Ferrariban ültök gondolom, meg nem is rallyversenyen, úgyhogy el kell felejteni ezeket a dolgokat. Én is próbáltam ezt a gázfröccsös dolgot, rájöttem, hogy hülyeség.

"Visszaváltok 4-ből 3-ba és egyáltalán nem lépek a gázra akkor a sebességtől függően kicsitől rohadt nagyig rántani fog egyet a motorfék. Nemmellesleg gyönyörűen lehet vele a váltószerkezetet és a kuplungot gyilkolni... "

Öööö, neked nem tanították, hogy nem leugrani kell a kuplungról, hanem csúsztatni kell mindig? Igen, még visszaváltásnál is egy másodpercig kell csúsztatni legalább, és semmit sem fog rántani.

2015. dec. 30. 10:11
 14/22 anonim ***** válasza:
Bár én motoros vagyok, de visszaváltás nálam úgy működik, hogy kuplung be, kis gáz, kuplung kiba*z (persze nem ugyanaz, mint az autó esetében). Én úgy tudtam, hogy autónál sem árt kicsit gázt adni, de ahogy olvasom, nagyon nem így van:)
2015. dec. 30. 10:40
 15/22 anonim ***** válasza:
93%

Nem a kuplungot kíméled, hanem a szinkrongyűrűt, meg a motortartó bakokat.

A sok okosnak üzenem: Mi gyilkolja jobban a mechanikát? Ha kettőt visszakapcsolva a szinkronygűrűnek kell felpörgetni a nyeles tengelyt 4-5000/perc fordulatra, és utána ráengedve a kuplungot még az 1500 körül forgó motor is ránt egyet az egészen, mire felveszi a fordulatot, vagy ha üresbe kivéve, gázfröccsel az ember felpörgeti a nyelestengelyt, visszakapcsol, és két fokozattal lejjebb szinte azonos a motor és a váltó nyelestengely fordulatszáma, és észrevehetetlenül puha a váltás.

Persze mindezt kb. 1 másodperc alatt.

Amúgy ennek akkor van értelme, ha az ember motorfék céljából kapcsol vissza, ha azért kell visszakapcsolni, mert magasabb fokozatban elfogyott az erő, akkor nincsenek ilyen magas fordulatszámkülönbségek, azt még lekezeli a szinkrongyűrű.

2015. dec. 30. 10:52
 16/22 anonim ***** válasza:
Kuplung ki,visszavált,kuplung vissza enged és gáz ugyan akkor.A 2 pedálnak ellentétesen kell szinkronban lenni előzéskor.Lassításnál pedig fokozatosan kell a sebességeket, a fordulatnak megfelelően,nem leugorva a kuplungról vissza váltani,mikor elérte a motor azt a fordulat tartományt.Ezt csak érezni lehet, és nem elmondani.
2015. dec. 30. 12:54
 17/22 anonim ***** válasza:

# 13 "Öööö, neked nem tanították, hogy nem leugrani kell a kuplungról, hanem csúsztatni kell mindig? Igen, még visszaváltásnál is egy másodpercig kell csúsztatni legalább, és semmit sem fog rántani."

Aha. És szerinted akkor nem fog kopni a kuplung? Gondolkodjál már...

Nem szükséges a gázfröccs, de egyértelműen kíméled vele a kuplungot is, meg a szinkrongyűrűket is. És időben is hamarabb megvan mintha kezdnél minden egyes visszaváltásnál kuplungot csúsztatni. Szerinted a versenyzők csak viccből adnak gázfröccsöt? https://www.youtube.com/watch?v=hGYmzFu8sxg

2015. dec. 30. 13:10
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
A versenyzők nem viccből forgatják le a fordulatszámmérőt se. Biztos úgy kell. Akkor rászokok már én is... :D
2015. dec. 30. 13:21
 19/22 anonim ***** válasza:
76%
Akkor a kanyarokat is csikorgó gumikkal kell venni, fékezni csak utolsó pillanaton kell, satufékkel, váltani 0,5 mp alatt, hogy a váltókart majdnem letöröd. Hiszen csinálják a versenyzők is :D
2015. dec. 30. 13:24
 20/22 szántóvető ***** válasza:
14-es+16-os jól írta.kell egy kicsi gáz hogy simábban menjen végbe a folyamat,de semmi esetre sem gázfröccs.
2015. dec. 30. 13:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!