Hideg motorral nagy gázon és nagy fordulaton károsodhat e a motor? Szívó Benzinről lenne szó.
Pontosan te tanusítod, h nem értesz hozzá. Meg azt sem akarod (feltételezem nem nem tudod) felfogni, h mit írtam. Az általad mondott szakértők ebből élnek. De azt nem tudod megindokolni, amit állítasz, csak hivatkozol a semmire megint. Mindegy, parttalan a vita, én érvelek, te még azt sem tudsz rendesen, mert csak a süketséget tolod. Szép napot neked!
Kérdező, ha piros (rózsaszín) hűtőfolyadék volt benne, akkor sanszos, h G12 jelzésűt kell bele lötykönöd, mert alublokkos a kocsid. Ergo ha zöldet lötyögtettél bele és nem G12 jelzésű, annyira jót nem tettél vele. Nem mindegy milyet teszel bele. De ne ijedj meg, tönkre nem tetted a motorodat akkor sem, ha így van és bele lötyögtettél 2dc nem bele való glikolt.
Utolsó, megint örült nagy baromságot beszélsz. Az emberiség érdekében kérlek, ne ossz autós tanácsokat maradj inkább a gazdaságnál!
Az autók hűtőrendszere nem véletlen van desztillált vízzel higított glikollal (fagyálló) feltöltve. Átmosatod a kerti slaggal, nagyobb kárt okozol vele mint gondolnád. A hűtő vékony járatait remekül el tudod vele vízkövesíteni. Azt ne csináld.
8-as mindenekelőtt haladj időrendi sorrendben,még az első baromságodat sem támasztottad alá semmivel(ami mondjuk nem is csoda.)
"A hűtő vékony járatait remekül el tudod vele vízkövesíteni."-a vízkövesedés hosszantartó folyamat ami a víz melegedésével gyorsul fel jelentősen.egy átöblítés semmi esetre sem okoz semmilyen kárt.persze vannak hűtőtisztító folyadékok is.viszont a kérdező nem nagyon nem akar költeni az autóra hisz nem cserél olajat meg hűtővizet sem,ezért nem is ajánlgattam.
"szar spáros mármint ott lett véve. még hajdan"-ezért kell cserélni"-írta a kérdező.
a te válaszod erre: " Lötyögtess bele, de abból is bele valót"
és neked vág a szakmádba.
és neked vág a szakmádba.
muszáj volt kétszer leírni a nyomaték kedvéért.egyetlen érvet sem hoztál fel(a motorolajjal kapcsolatban)azonkívül hogy jobban tudod.
kérdező:a motorolaj (amelynek ma már nem sok köze van a kőolajból előállított ásványolajhoz)a polcon lévő origi flakonban lévőhöz képest komoly igénybevételnek van kitéve,rendszeresen felmelegszik-lehűl stb.ráadásul keveset használod az autót ami városi használatot feltételez ezért fontos lenne betartani az évenkénti olajcserét.a kedvedért itt van két link,majd a szakmabeli tudor megcáfolja ha tudja.(bár inkább csak sima troll.)
Veled felesleges vitatkozni, úgyis csak az internetes cikkeket tudok linkelgetni, amiket bármelyik hülye tud. Még te is. Mellesleg nem érdekelnek a cikkeid amiket linkelsz, gondolsz amit akarsz. Én ugyanis nem az interneten "tanultam" a szakmát mit te. Én sem állok neki okoskodni, h kell ősszel tavaszibúzát ültetni, vagy "kiganajozni a disznyók" alól szaknyelven mondván, mert ehhez veled ellentétben nem értek.
Viszont a vízkövesedésre meg is adtad te magad a választ. A felmelegedés- lehülés. Vagy talán kihajszárítózod a hűtőt, miután a "disznyóid" ivóvizes slagjával átveretted? ;)
Okos ötlet, mint amilyen te is vagy.
Az a baj az ilyenekkel mint amilyen te is vagy (diletáns okoskodó kertitörpe) h ha a neten leírná valaki, h mikor hazamész a családnak sc pumpával kell adni a puszit, mert az úgy jó, meg is tennéd, mert ezt írja az internetes "szakirodalom".
Az olaj nem fog megromlani egy olyan motorban, ami csak pár száz, vagy pár ezer km- t futott egy év alatt. Pontosan leírtad, ha sok terhelést kap, akkor igen, elfárad, telitódik kopadékkal, amit már a szűrő sem tud kiszűrni. De az nem pár száz, vagy pár ezer km utsn jrlentkezik, pláne nem alacsony, vagy notmál terhelést mutató használat mellett. De jó, h vannak ilyen vadpockok is a világon, mint te vagy, hisz így vannak kereskedők, akik megélnek az ilyen tudorok hiszékenységéből. Hondolom orvoshoz is úgy szoktál menni, h előbb megnézed az intetneten mi lehet a bajod és megmondod a dokinak, mit írjon fel neked, mert az internetes tudomány ezt írja. Remélem érzed az iróniát, ennél szebben úgy sem tudlak elküldeni a francba az okoskodásoddal hiába is próbálkoznák. ;€
*A családnak wc pumpával akart lenni.
Ui. Én messze vagyok attól, h troll legyek, igaz néha trollkodok kicsit és b@sezottúl élvezem. ;)
Remélem te is, traktorista pista barátom. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!