Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hideg motorral nagy gázon és...

Hideg motorral nagy gázon és nagy fordulaton károsodhat e a motor? Szívó Benzinről lenne szó.

Figyelt kérdés
Pár napja amikor végre vége lett a hétnek és jött a szünet leállás szabadság, akkor siettem haza meg kicsit fel is húztak , így szegény Autón (Suzuki Alto 1.1 GL 2006) nyugtattam meg magamat nem is tudom miért de kiálltam a parkolóból majd 1 esben igen nagy gázzal de nem padlóval elmentem és nagy elég magas fordulaton mehetett az a motor mert megváltozott a hangja nem hangosabb lett hanem más, akkor leléptem a gázról minden jó , tulajdonképpen nagy változás nincs, de érdekelne hogy olyan nagy kárt remélem nem tettem benne, igen jó kis autó az kár lenne érte. Az olaj is kb 14 hónapja van benne azóta nem sokat mentem havi 400-500km-t kb. Bár a gyertyák még gyáriak 51.000km van benne összesen. Remélem nem lett baja.

2015. dec. 27. 11:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/79 szántóvető ***** válasza:
ha hozzáértő(szakember)lennél akkor nem írtál volna olyan hülyeséget mint ami a 8-as válaszban volt.ha képtelen vagy utánanézni vagy nem érdekel a dolog az rendben van,így kell elfogadni téged.(meg a válaszod is ennyit ér.)
2015. dec. 28. 07:00
 52/79 anonim ***** válasza:

Pontosan te tanusítod, h nem értesz hozzá. Meg azt sem akarod (feltételezem nem nem tudod) felfogni, h mit írtam. Az általad mondott szakértők ebből élnek. De azt nem tudod megindokolni, amit állítasz, csak hivatkozol a semmire megint. Mindegy, parttalan a vita, én érvelek, te még azt sem tudsz rendesen, mert csak a süketséget tolod. Szép napot neked!

Kérdező, ha piros (rózsaszín) hűtőfolyadék volt benne, akkor sanszos, h G12 jelzésűt kell bele lötykönöd, mert alublokkos a kocsid. Ergo ha zöldet lötyögtettél bele és nem G12 jelzésű, annyira jót nem tettél vele. Nem mindegy milyet teszel bele. De ne ijedj meg, tönkre nem tetted a motorodat akkor sem, ha így van és bele lötyögtettél 2dc nem bele való glikolt.

2015. dec. 28. 09:58
 53/79 anonim ***** válasza:
*2dl
2015. dec. 28. 09:58
 54/79 szántóvető ***** válasza:
cseréld le a hűtőfolyadékot mert az is csak pár évig véd a korróziótól.átmoshatnád a hűtőt slaggal ha már megbontod a rendszert.
2015. dec. 28. 10:07
 55/79 anonim ***** válasza:

Utolsó, megint örült nagy baromságot beszélsz. Az emberiség érdekében kérlek, ne ossz autós tanácsokat maradj inkább a gazdaságnál!

Az autók hűtőrendszere nem véletlen van desztillált vízzel higított glikollal (fagyálló) feltöltve. Átmosatod a kerti slaggal, nagyobb kárt okozol vele mint gondolnád. A hűtő vékony járatait remekül el tudod vele vízkövesíteni. Azt ne csináld.

2015. dec. 28. 10:41
 56/79 A kérdező kommentje:
Tudom még az ablakmosóba sem teszek sima vizet.... Valamikor ha rámszakad a nezeti bank mondjuk januárban akkor úgyis meg kell nézetnem akkor meg elrendezek mindent. Ne veszekedjetek inkább érveljetek, miért is "romlik meg az 1 éves olaj a motorban ha nem is használjuk? Miért marad fitten a föld gyomrában nem több millió évet pihent majd kibányászták átalakíttták flakonba öntötték és a bolt polcán nem áll? kis érvkkel ""uraim"" amúgy köszi a válaszokat!
2015. dec. 28. 12:10
 57/79 szántóvető ***** válasza:

8-as mindenekelőtt haladj időrendi sorrendben,még az első baromságodat sem támasztottad alá semmivel(ami mondjuk nem is csoda.)

"A hűtő vékony járatait remekül el tudod vele vízkövesíteni."-a vízkövesedés hosszantartó folyamat ami a víz melegedésével gyorsul fel jelentősen.egy átöblítés semmi esetre sem okoz semmilyen kárt.persze vannak hűtőtisztító folyadékok is.viszont a kérdező nem nagyon nem akar költeni az autóra hisz nem cserél olajat meg hűtővizet sem,ezért nem is ajánlgattam.

"szar spáros mármint ott lett véve. még hajdan"-ezért kell cserélni"-írta a kérdező.

a te válaszod erre: " Lötyögtess bele, de abból is bele valót"

és neked vág a szakmádba.

és neked vág a szakmádba.

muszáj volt kétszer leírni a nyomaték kedvéért.egyetlen érvet sem hoztál fel(a motorolajjal kapcsolatban)azonkívül hogy jobban tudod.

kérdező:a motorolaj (amelynek ma már nem sok köze van a kőolajból előállított ásványolajhoz)a polcon lévő origi flakonban lévőhöz képest komoly igénybevételnek van kitéve,rendszeresen felmelegszik-lehűl stb.ráadásul keveset használod az autót ami városi használatot feltételez ezért fontos lenne betartani az évenkénti olajcserét.a kedvedért itt van két link,majd a szakmabeli tudor megcáfolja ha tudja.(bár inkább csak sima troll.)

[link]

[link]

2015. dec. 28. 13:02
 58/79 anonim ***** válasza:

Veled felesleges vitatkozni, úgyis csak az internetes cikkeket tudok linkelgetni, amiket bármelyik hülye tud. Még te is. Mellesleg nem érdekelnek a cikkeid amiket linkelsz, gondolsz amit akarsz. Én ugyanis nem az interneten "tanultam" a szakmát mit te. Én sem állok neki okoskodni, h kell ősszel tavaszibúzát ültetni, vagy "kiganajozni a disznyók" alól szaknyelven mondván, mert ehhez veled ellentétben nem értek.

Viszont a vízkövesedésre meg is adtad te magad a választ. A felmelegedés- lehülés. Vagy talán kihajszárítózod a hűtőt, miután a "disznyóid" ivóvizes slagjával átveretted? ;)

Okos ötlet, mint amilyen te is vagy.

Az a baj az ilyenekkel mint amilyen te is vagy (diletáns okoskodó kertitörpe) h ha a neten leírná valaki, h mikor hazamész a családnak sc pumpával kell adni a puszit, mert az úgy jó, meg is tennéd, mert ezt írja az internetes "szakirodalom".

Az olaj nem fog megromlani egy olyan motorban, ami csak pár száz, vagy pár ezer km- t futott egy év alatt. Pontosan leírtad, ha sok terhelést kap, akkor igen, elfárad, telitódik kopadékkal, amit már a szűrő sem tud kiszűrni. De az nem pár száz, vagy pár ezer km utsn jrlentkezik, pláne nem alacsony, vagy notmál terhelést mutató használat mellett. De jó, h vannak ilyen vadpockok is a világon, mint te vagy, hisz így vannak kereskedők, akik megélnek az ilyen tudorok hiszékenységéből. Hondolom orvoshoz is úgy szoktál menni, h előbb megnézed az intetneten mi lehet a bajod és megmondod a dokinak, mit írjon fel neked, mert az internetes tudomány ezt írja. Remélem érzed az iróniát, ennél szebben úgy sem tudlak elküldeni a francba az okoskodásoddal hiába is próbálkoznák. ;€

2015. dec. 28. 13:17
 59/79 anonim ***** válasza:

*A családnak wc pumpával akart lenni.

Ui. Én messze vagyok attól, h troll legyek, igaz néha trollkodok kicsit és b@sezottúl élvezem. ;)

Remélem te is, traktorista pista barátom. ;)

2015. dec. 28. 13:20
 60/79 A kérdező kommentje:
Ez szörnyű sose szeretném hogy ez a bálványt érdemlő motor ilyen sorsra jusson januárban ha megcsap a jó isten akkor is ki lesz cserélve még magam is kitudnám csak nem férek alá. nem éppen bizalom gerjesztő képek voltak "olajsár" meg ezek...
2015. dec. 28. 13:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!