Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért Kopog hidegen a motor...

Atírka kérdése:

Miért Kopog hidegen a motor és miért nincs benne erő? Alapjáraton miért rángatózik a motor? 1.3-as 8v suzuki swift sedan.1995.

Figyelt kérdés

Mostanság észre vettem hogy, 1-2 nap állás után első indításnál kopog meg dadog (rázkódik) a motor. Üzemi hőn nem csinálja. Azt is észre vettem hogy, erőtlen.

Most volt szelepbeállítás. Levettem az olajteknőt és a 4-es

hengernek a hajtókarcsapágya kotyogott. Kicseréltem jó is lett 1 napig:( Másnap első indításnál megint ugyan ez a panasz volt(kopogott). Ma levettem megint az olajteknőt de egyik hajtókar se lóg. Mi okozhatja szerintetek? Köszönöm előre is a segítségeket.

2015. dec. 26. 23:09
 1/7 anonim ***** válasza:
46%
A dugattyú szoknya szokott letörni, vagy elrepedni és a csapágyhoz hasonlatos kopogó hangot ad.
2015. dec. 26. 23:52
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozásszólásod. amennyire hozzáférni meg látni a dugattyúkat alulról nézegettem de nem látok hibát. Nem rég lett kicserélve a dugattyúk is. Teljes felújítás volt.

Ahogy forgatom a főtengelyt hallani hogy, valami kattan benne, ahogy forgatom kulccsal át rezonál a kulcsra is és érezni is.

2015. dec. 27. 09:23
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ha dadog és erőtlen, akkor négytől kevesebb henger működik, ami sokszor elmúlik melegen. Én körül néznék a gyújtás környékén, először pl. a gyertyákat, és a hézagokat ellenőrizném. Aztán az elosztót, gyújtókábeleket...

De ez én vagyok, aki nem először a motort bontja szét.

:D

2015. dec. 27. 11:55
 4/7 A kérdező kommentje:
Ma vettem bele hajtókar csapágy sort. Szerintettek ez a csapágy jó lehet? STD CB2404A. Ha bele rakódik akkor járatós lesz?
2015. dec. 28. 20:06
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha alapméretes még a csapágysor, akkor valószínűleg jó lesz, de a főtengely méretét is ellenőrizni kellene, mert ha kopott már, hiába cserélgeted a csapágyakat, újra és újra kiveri majd. Bár ha nemrég teljes felújítás volt, nem is értem miért kell megint csapágyazni! A csapágyak cseréjétől nem lesz bejáratós a motor, főleg ha nem volt köszörülve a főtengely. A főtengely forgatásakor érzett kattanás, lehet, hogy csak a vezérműtengely bütykeinek az átugrása volt.
2015. dec. 28. 22:30
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hozászólásodat. Igen alapméretes a csapágy. Azt nem tudom hogy, a hajtókarnak az alja ami felkotyant az 70c-68-as számú a többi meg 70c-9-es. Ez számít valami?
2015. dec. 29. 06:25
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezt passzolom. A szervizkönyvben nem találtam erre vonatkozó információt.
2015. dec. 30. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!