Megtarthatom az autót minden gond nélkül?
A történet a következő: szombaton vettem egy használt autót, csütörtökön elvittük eredetiségvizsgálatra, ahol kiderült, hogy lecsiszolták a motorszámot. Felhívtam a tulajdonost, hogy ez hogy lehetséges, természetesen ő nem tud semmiről, fogalma sincs hogyan történhetett ez. Az NKH meg is tette a feljelentést, hamarosan meg fog keresni a rendőrség.
Kérdésem az lenne, hogy milyen variációk vannak az autóra nézve? Minden esetben kapni fog új motorszámot? Úgy tudom ilyenkor az NKH ad majd AF-es motorszámot. Alvázszám stimmelt egyébként, de jó lenne tudni, hogy ennek lesznek-e valamilyen költségei illetve jogi vonzatai, hátrányai.
Az már biztos, hogy külső megmunkálás eredménye, azt a vizsgáló kapásból megállapította, meg az NKH is.
Viszont ha "visszanyerhető" a motorszám, akkor a sok idióta miért csiszolja ki? Ezzel csak bűncselekményt követnek el, és semmivel nem lesznek előrébb, sőt.
Azért, mert:
- Régen még nem volt meg a technológia a visszanyerésre, nem tudom mikori az autó, lehet 10-15 éve történt a művelet
- Sokszor mindettől függetlenül kap új papírokat a hatóságtól a vas
Egyébként most tudom használni az autót? Mert ugye az eredetvizsga óta nem tudok semmiről semmit, csak azt a pár információt, amit telefonon kaptam az NKH-tól.
Kötelezőbiztosítás már van rajta, az a vásárlás másnapján megkötöttem, és senkitől nem kaptam levelet, infót arra vonatkozóan, hogy nem használhatom az autót. Ilyenkor vajon mi a tényállás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!