Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megtarthatom az autót minden...

Megtarthatom az autót minden gond nélkül?

Figyelt kérdés

A történet a következő: szombaton vettem egy használt autót, csütörtökön elvittük eredetiségvizsgálatra, ahol kiderült, hogy lecsiszolták a motorszámot. Felhívtam a tulajdonost, hogy ez hogy lehetséges, természetesen ő nem tud semmiről, fogalma sincs hogyan történhetett ez. Az NKH meg is tette a feljelentést, hamarosan meg fog keresni a rendőrség.

Kérdésem az lenne, hogy milyen variációk vannak az autóra nézve? Minden esetben kapni fog új motorszámot? Úgy tudom ilyenkor az NKH ad majd AF-es motorszámot. Alvázszám stimmelt egyébként, de jó lenne tudni, hogy ennek lesznek-e valamilyen költségei illetve jogi vonzatai, hátrányai.

2015. dec. 1. 13:51
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Megvolt a tanulópénz!Innentől sak úgy veszel majd autót,hogy az eredetvizsgát csináltassa meg a tulaj!!
2015. dec. 15. 14:49
 22/27 A kérdező kommentje:
Az biztos, innentől kezdve már tudom mit kell nézni használt autó vásárlásnál. Viszont nem nyugodtam meg egyáltalán, a rendőrségnél meg össze-vissza kapcsolgatnak a mellékek között de senki nem veszi fel, semmilyen tájékoztatást nem kaptam. De kezdhetek aggódni egy olyan dolog miatt, amihez semmi közöm?
2015. dec. 15. 14:56
 23/27 A kérdező kommentje:
Egyébként megtudják állapítani, hogy mikor csiszolták le a motorszámot?
2015. dec. 18. 16:39
 24/27 anonim ***** válasza:
Azt, hogy MIKOR azt nem. Csak azt, hogy természetes kopás (ilyenre szerintem még nem volt példa az univerzumban) vagy valamilyen megmunkálás eredménye. És adott esetben (80-90%) az eredeti számsort is vissza tudják nyerni.
2015. dec. 18. 19:23
 25/27 A kérdező kommentje:

Az már biztos, hogy külső megmunkálás eredménye, azt a vizsgáló kapásból megállapította, meg az NKH is.

Viszont ha "visszanyerhető" a motorszám, akkor a sok idióta miért csiszolja ki? Ezzel csak bűncselekményt követnek el, és semmivel nem lesznek előrébb, sőt.

2015. dec. 19. 19:52
 26/27 anonim ***** válasza:

Azért, mert:

- Régen még nem volt meg a technológia a visszanyerésre, nem tudom mikori az autó, lehet 10-15 éve történt a művelet

- Sokszor mindettől függetlenül kap új papírokat a hatóságtól a vas

2015. dec. 19. 20:51
 27/27 A kérdező kommentje:

Egyébként most tudom használni az autót? Mert ugye az eredetvizsga óta nem tudok semmiről semmit, csak azt a pár információt, amit telefonon kaptam az NKH-tól.

Kötelezőbiztosítás már van rajta, az a vásárlás másnapján megkötöttem, és senkitől nem kaptam levelet, infót arra vonatkozóan, hogy nem használhatom az autót. Ilyenkor vajon mi a tényállás?

2015. dec. 19. 22:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!