Megtarthatom az autót minden gond nélkül?
A történet a következő: szombaton vettem egy használt autót, csütörtökön elvittük eredetiségvizsgálatra, ahol kiderült, hogy lecsiszolták a motorszámot. Felhívtam a tulajdonost, hogy ez hogy lehetséges, természetesen ő nem tud semmiről, fogalma sincs hogyan történhetett ez. Az NKH meg is tette a feljelentést, hamarosan meg fog keresni a rendőrség.
Kérdésem az lenne, hogy milyen variációk vannak az autóra nézve? Minden esetben kapni fog új motorszámot? Úgy tudom ilyenkor az NKH ad majd AF-es motorszámot. Alvázszám stimmelt egyébként, de jó lenne tudni, hogy ennek lesznek-e valamilyen költségei illetve jogi vonzatai, hátrányai.
Beszéltem már a tulajjal, nem hajlandó az eljárás végéig visszaadni a pénzt. Egyébként 240 ezres kocsi, szóval nem olyan vészes, és nem tudom ér-e annyit a pereskedés... Az autót meg inkább megtartanám, elvileg fog új AF-es motorszámot kapni, az eljárástól függetlenül. Két hónapot még ki is bírnék, utána viszont lenne egy zsír kocsim. Viszont jó lenne tudni, hogy biztosan kap-e AF-es számot, és hogy nem vonják ki a forgalomból vagy ilyesmi.
Azt nem is állítottam, hogy véletlenül. :D Hivatalosan is megállapították az idegenkezűséget, ezért indult eljárás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!