Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megtarthatom az autót minden...

Megtarthatom az autót minden gond nélkül?

Figyelt kérdés

A történet a következő: szombaton vettem egy használt autót, csütörtökön elvittük eredetiségvizsgálatra, ahol kiderült, hogy lecsiszolták a motorszámot. Felhívtam a tulajdonost, hogy ez hogy lehetséges, természetesen ő nem tud semmiről, fogalma sincs hogyan történhetett ez. Az NKH meg is tette a feljelentést, hamarosan meg fog keresni a rendőrség.

Kérdésem az lenne, hogy milyen variációk vannak az autóra nézve? Minden esetben kapni fog új motorszámot? Úgy tudom ilyenkor az NKH ad majd AF-es motorszámot. Alvázszám stimmelt egyébként, de jó lenne tudni, hogy ennek lesznek-e valamilyen költségei illetve jogi vonzatai, hátrányai.

2015. dec. 1. 13:51
1 2 3
 1/27 egySanyi ***** válasza:
Hasonló gondom volt bő 10 évvel ezelőtt, akkor is volt rendőrségi eljárás meg nkh-s szemle. Eltartott vagy 2 hónapig addig elvileg nem használhattam és a végén nem lettem tulajdonos csak üzembentartó, nem tudom ez most is így van-e. Tanácsom ha nagy értékű az autó és van pár éved akkor pereld vissza az eladót, ha nem egy nagy érték és a vége bontó akkor nyelj egy nagyon. Azóta ezért írom mindig, hogy az eredetvizsgára szigorúan az eladó vigye a gépet, mert ha elhasal...
2015. dec. 1. 16:32
 2/27 anonim ***** válasza:
Vetesd vissza az autót mielőbb! Ebből nehéz jól kijönni. Szabadulj tőle amint lehet!
2015. dec. 1. 16:42
 3/27 anonim ***** válasza:
A motorkód "véletlenül" nem csiszolódik ki...
2015. dec. 1. 16:50
 4/27 A kérdező kommentje:

Beszéltem már a tulajjal, nem hajlandó az eljárás végéig visszaadni a pénzt. Egyébként 240 ezres kocsi, szóval nem olyan vészes, és nem tudom ér-e annyit a pereskedés... Az autót meg inkább megtartanám, elvileg fog új AF-es motorszámot kapni, az eljárástól függetlenül. Két hónapot még ki is bírnék, utána viszont lenne egy zsír kocsim. Viszont jó lenne tudni, hogy biztosan kap-e AF-es számot, és hogy nem vonják ki a forgalomból vagy ilyesmi.

Azt nem is állítottam, hogy véletlenül. :D Hivatalosan is megállapították az idegenkezűséget, ezért indult eljárás

2015. dec. 1. 17:16
 5/27 A kérdező kommentje:
Eladni meg nem szeretném később, valószínűleg bontó lenne a sorsa pár év múlva, addig meg kihajtom a lelkét. :)
2015. dec. 1. 17:19
 6/27 anonim ***** válasza:
Már nem Af-es motorszámot fogsz kapni ha jól tudom,hanem csak valami motorkódot !Bár nem tudom pontosan!
2015. dec. 1. 18:58
 7/27 Zebra3328 ***** válasza:
De ha az előző tulaj azt állítja, hogy nála még volt motorszám? Téged vehet elő a rendőrség a "lopott" motor miatt.
2015. dec. 3. 21:48
 8/27 A kérdező kommentje:
Azt nem állította, csak annyit, hogy anno 2004-ben neki nem volt gondja az eredetiségvizsgálaton. Egyébként meg gondolom meg lehet állapítani, hogy nagyjából mikor csiszolták ki, meg a motor állapotán is látszik, hogy nem 2 hete szerelték be :D
2015. dec. 3. 22:47
 9/27 anonim ***** válasza:
Ezek után érdekelne milyen kocsiról van szó :D
2015. dec. 4. 00:29
 10/27 A kérdező kommentje:
'91-es Ford Sierra 1.6 CLX
2015. dec. 4. 07:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!