Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 230000km 0 olajfogyás ebből...

Petya183 kérdése:

230000km 0 olajfogyás ebből mi jön le? Dízel

Figyelt kérdés

Gondohatok arra hogy tényleg nincs visszatekerve az óra vagy lehet vissza tekerték csak jól használták? (amit kétlek mert 3ajtóm belül kárpit alatt más színű, bal oldali kerekek dőlésszöge szemmel látható volt megvételkor)

Olaj csere után 8000km-el is pontosan ugyanott van az olajszint, ugyanúgy meleg motornál utána 3-4p várakozással ellenőriztem.

2015. nov. 2. 23:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Ha nem az a 20 éves öreg dízel akkor simán megeshet hogy alig eszi az olajat. Én is ezt vettem észre a saját dízelesemnél ami 13 éves autó baromira megkímélt de van benne már lassacskán 260 ezer km. Az hogy lett-e állítva fogalmam nincs bár az előző tulaj az összes szerviz lapot benne hagyta amikből simán kiderült mennyit ment és amikor megvettem a legutolsó szervizlapon nem volt nagy eltérés max 2000 km. De a lényeg amit én is észrevettem az az hogy én durván 25 ezer km utat tettem meg vele és szinte semmi olajat nem evett meg. Bent a márkaszervizbe ahol jó ismerős dolgozik kérdeztem tőle és mondta hogy simán elképzelhető ez hogy alig eszi az olajat, ezt akkor venném észre igazán ha már nagyon elhasználódott öreg olaj van benne 50 ezer vagy több kilométerrel és igen koszolódott akkor már látnám hogy fogyna de akkor is minimálisan.
2015. nov. 3. 00:05
 2/11 anonim ***** válasza:

Ebből mi jön le? Semmi. Valszeg a motor számára ideális körülmények között ment bele az a 230 000km.

Azért az ciki lenne, ha egy 3-4 éves autó enné az olajat, mert bizony a dízelekbe ez a táv simán beleszalad néha ennyi idő alatt.

2015. nov. 3. 01:01
 3/11 A kérdező kommentje:

Elsőnek köszi

A kocsi 2001es

..szerinted semmi nem jön le belőle... Mégis azt irtad hogy valszeg úgy volt használva.. Akkor neked mégis lejött valami

2015. nov. 3. 04:08
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez miért furcsa? Ez csak német autóknál van hogy a legtöbb eszi az olajat.
2015. nov. 3. 05:35
 5/11 anonim ***** válasza:

A sok kérdés után, már kérdésbe ágyazva akarod isteníteni a TDI-det?:)

Az enyém (Golf IV) 285.000 km körül jár óra szerint és nem eszi. Na bumm, öreg dízel, nem vén dízel. Ha jót fogsz ki akkor sokat elbírnak ezeket

2015. nov. 3. 07:11
 6/11 anonim ***** válasza:

Ebből semmi nem jön le - még pedig azért, mert csak a folyadék mennyiségét látod, azt, hogy miből van nem. Gondolom nem újdonság, hogy a kenőanyag összeszed mindent a motorban, többek között a vizet (vízpárát) meg a gázolajat is.

Sokkal többet mond el az, hogy mi jön le belőle cserekor. Ha látod a szerelőt belenyúlni és szaglászni a fáradt olajat, az azért van, mert abból akar valami következtetésre jutni.

Az én csúnyácska '05 1.6TDCi Focusomban 284e van most, olajcserétől olajcseréig, azaz 20e km-en (mert semmi jele hogy gyakrabban kellene cserélnem) 2 mm-t csökken a szint a nívópálcán. Na és?

2015. nov. 3. 07:24
 7/11 anonim ***** válasza:
230000km-et mentél egy olajjal?? :D
2015. nov. 3. 07:50
 8/11 anonim ***** válasza:
Most mi lehet erre mondani? Legyél rá büszke.
2015. nov. 3. 07:55
 9/11 anonim ***** válasza:
Most lett bejáratva, tehát jó hogy nem eszi az olajat.
2015. nov. 3. 17:28
 10/11 anonim ***** válasza:

"..szerinted semmi nem jön le belőle..."

Nem. 230 000km-en nem szabad elkezdenie enni az olajat egyik motornak sem.

"Mégis azt irtad hogy valszeg úgy volt használva.. Akkor neked mégis lejött valami"

Jah, hogy nem rúgták szét 50 000km-en. Ezen kívül semmi...

2015. nov. 3. 18:49
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!