Ködlámpát lehet használni akkor is ha nincs köd?
"A köd rettentően szórja a fényt. "
-??? WTF?
Az valami különleges köd lehet,én amiben vezettem eddig 20 év alatt azok elnyelték a fényt.
8-as vagyok
Na most ismét szereztem egy kis tapasztalatot ködben vezetéssel, és bizony hasznosnak bizonyult más autókon is a ködlámpa. Na de hogy szórja a fényt???
Valamelyik uborka azt írta,őt zavarja a hátsó ködlámpa,ezért feltolja rá a távolságit..
Az ilyen marhát nyílván akkor a féklámpa is módfelett zavarhatja,amely sokszor még nagyobb fényerővel bír..
Hogyan szórja a köd a fényt? Nem kell hozzá fizikusnak lenni, hogy valaki a folyadék aeroszolok fénytörésével találkozzon. A levegőben lévő vízpára fénytörése eltérő a levegőétől (oldószer), s minden vízcseppen külön-külön létrejön a fény elhajlása.
A KFKI egyik oldaláról idézek:
"A köd cseppecskéi a felhôelemekhez hasonló méretûek. A ködön ezért az infrasugarak sem tudnak nagyobb távolságra szóródás nélkül áthatolni. Amíg tehát a párás, vízgôzzel telített levegô az infravörös sugarak számára jól átlátszó, addig a vízcseppecskékbôl álló köd legfeljebb áttetsző."
14-es
Lehet így írja a fizikakönyv, de ha kimész az utcára, akkor meglátod hogy nem így van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!