Miért kell használni a ködlámpát ha nincs köd?
Há' me azé' van ho' világíccson ha má' rárakattam.
Ha érted mire célzok... :)
Értelmes vagy és ezért használod!
SZABÁLYT SÉRTESZ VELE!
Ha érted mire célzok!
Elmagyarázom: A féket sem nyomod folyamatosan mégis beszerelték! ECCERŰkém
Az iróniát az I betűnél találod az idegen szavak és kifejezések szótárában. Hasznos olvasmány.
Egyébként meg a felesleges ködlámpahasználat több tévhitre is visszavezethető (a feltűnési viszketegség mellett). Az egyik az, hogy itthon sokan vannak, akik fakultatívnak gondolják a sebességhatárokat, mert nekik komoly autójuk van, amivel röhej, hogy 90-nel mehetnek csak, ők 130-cal is biztonságosan tudnak haladni főúton. Ott meg ugye jól jön az a plusz szúrófény, hogy messzebbre lássanak, mert ugye nagyobb a féktáv. Azt mondjuk már nem mesélte el nekik senki, hogy mi a különbség a ködfényszóró és a szúrófény között (pedig van).
Aztán van a mindent túlóvatoskodó autós, akinek nem lenne szükség a ködlámpára, de "az a biztos, ha látják". Az ilyen szokta sík úton is nyomni a piros lámpánál a féket, hogy hátulról jobban feltűnjön az autó, ha megtehetné, csak és kizárólag neon-narancssárgában (KPM-sárga vagy kukássárga) venne autót, mert az feltűnőbb. Ők alapvetően jót akarnak, csak nem mindig tudják, hogy attól nem lesz biztonságosabb a közlekedés, hogy karácsonyfává változtatják az autót és elvakítják a szemből jövőket. Néha az is felmerül indokként, hogy ők jobban látnak éjszaka - nos, ha ez tényleg így van, akkor a ködlámpa fénykévéjét kicsit újra kell gondolni, mert a hosszú, keskeny kéve nem ideális erre a célra.
Aztán ott van a harmadik tévhit is, mind közül a legmakacsabb. Egyesek - nem is kevesen - valami kiirthatatlan ok miatt azt hiszik, hogy az esős idő látási szempontból egyenlő a "tejföl" köddel. Nem tudom, hogy sikerül nekik, hiszen csak látják, hogy két csíknál messzebbre is sikerül felderíteniük az utat. De ez nem érdekli őket, az első esőcseppek becsapódásakor teljes teljesítményre kapcsolják a ködzárófényt és a ködfényszórót, a többi közlekedő nagy-nagy örömére. Nincs is jobb, mint mikor a vízcseppek minden irányba szórják a fotonokat.
(mondjuk ez utóbbi tévhit magyarázatára tényleg kíváncsi lennék, mert mióta az eszemet tudom, találkozom vele, de sosem értettem, mi az oka)
Sajnos sokan hiszik azt, hogy okosabbak a szabályok alkotóinál és azoknál, akik hivatásszerűen oktatják a közlekedési szabályokat és a vezetés elméletét. Kis hazánkban a tudásnak nem valami nagy a becsülete, hiszen a szomszéd Sanyi bácsi mindig, mindenhez jobban ért. Éppen ezért például hiába magyarázod el észérvekkel bárkinek is, hogy sötétben, száraz időben felesleges ködlámpát használni, nem fogja megérteni. Neki így jó, a többiek meg oldják meg az életüket, ahogy tudják.
Igen ez a másik fele amikor nem ismeri az indexet!
Hát ez a másik fele!
Én azért használom este mert rossz minőségű bal oldali izzó van bent, és kb semeddig sem világít el.
még 1hétig lessz így aztán megyek haza és kicserélem. Ne villogjatok köszi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!