Ködlámpát-ködfényszórót szoktátok használni vagy
sem ha indokolt?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem használtan egy autót, a ködlömpa és ködfényszóró nincs beszerelve gyárilag. Érdeklődtem, hogy mennyibe kerülne a beszerelése, azt a tájékoztatást kaptam, hogy 45eFt/db! Egy kicsit borsós az ára, viszont nem tudom eldönteni, hogy érdemes vagy sem. Véleményetek?
Szoktam használni ködben. Autópályán azért nem rossz dolog ha észrevesznek és nem szállnak beléd.
Ha nagyrészt városban használnám az autót, akkor elgondolkoznék rajta, hogy megérné-e erre hat számjegyű összeget költeni. Persze ott sem haszontalan.
Sokszor látok olyat, hogy városban teljesen jó látási körülmények között sötétben helyzetjelzővel és ködfényszóróval közlekednek. De tudtommal ez szabálytalan.
2013. okt. 20. 17:09
2/11 anonim válasza:
Szerintem nem létszükség sok ismerősömnek nincs nem is hiányolják. Akkor érdemes, ha ez a munkád ha nagyon sokat autózol főleg az éjszakai és hajnali órákban amúgy meg szerintem nem kell kidobni rá 100 000ft ot.
2013. okt. 20. 17:25
3/11 anonim válasza:
Hátulra kötelező, gondolom ott van. Amúgy én előre nem költenék rá 90 ezret. Max ha bontóból olcsobban lehrtne szerezni.
2013. okt. 20. 17:31
4/11 anonim válasza:
Mióta kötelező?
Nekem van olyan autóm, amin elöl-hátul nincs és még senki nem tette szóvá. Műszaki vizsgán se problémáztak rajta.
2013. okt. 20. 18:18
5/11 anonim válasza:
én nem látom sok értelmét a ködlámpának. az auómba gyárilag benne volt, ezért ha nagy köd van felkapcsolom, ha már van, de ha nem lenne, akkor semmiképp se vennék bele, pláne ennyi pénzért :) amugy milyen autórol van szó ?
2013. okt. 20. 18:21
6/11 anonim válasza:
Mentem már autópályán 140 körül alapvetően tiszta időben, tehát köd az nem volt, csak baromira esett az eső. Sokkal jobban látszódtak azok az autók és sokkal messzebbről, akinek volt ködlámpájuk.
Ködben, meg nagyon durva esőben mindig használom, de máskor soha. Fel nem fogom a ködlámpázó hülyegyerekeket.
Szóval jó ha van, biztonságosabb, mert sokkal hamarabb észre vesznek vele.
2013. okt. 20. 18:28
7/11 anonim válasza:
én még nem találkoztam olyannal, hogy ne láttam volna valakit ha nincs ködlámpája... éjjel 11-kor hazafelé, teljesen kivilágítatlan úton, a motorháztető végéig nem látok el, ezért kb 20-al haladok, mert olyan brutális köd volt, de az 50-80 méterrel előttem haladó lámpáit simán láttam, pedig nem égett a ködlámpája...
2013. okt. 20. 18:43
8/11 A kérdező kommentje:
Fiat Barchetta cabrio autóról van szó
2013. okt. 20. 18:53
9/11 anonim válasza:
Lakott területen belül tilos a használata. Azon kívül pedig csak ködben. De azt sem csak úgy, hogy felnyomod és kész. A szembe jövőket, s a mögöttes forgalmat is nagyon veszélyes helyzetbe hozza, ha figyelmetlen vagy. A köd szétszúrja a fényét. Ha egy ilyen kocsi mögé érsz, csak hatalmas vörösséget látsz. Időben le kell kapcsolni. Szemből hasonló a helyzet.
2013. okt. 20. 20:39
10/11 anonim válasza:
Azért egy Barchettába csak kéne valami jó gyári ködös! :) Alapjában véve a ködfényszórók terítő-fényszóróként is működnek és így éjjel az esős, nedves utakon igen jó szolgálatot tesznek. Egy jól beállított, alacsonyra helyezett ködfényszóró nem zavarja a szembejövőt, viszont lényegesen láthatóbbá teszi az utat előttünk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!