Első autó 18 évesen mi legyen?
Sziasztok!
Már 12 éves korom óta álmom volt egy kocsi, ezért előrelátóan dolgoztam és gyűjtöttem. Keretem kb 900ezer forint. Olyan autót szeretnék ami sportos, de nem zabál borzasztóan sokat. Mostanában divat lett az 1.9tdi tunningolása, hiszen nincs kihasználva a motor tudása. Gondolkozok 1.6 benzinen is, de az azért már 10et megeszik ha nyomom neki. Használva napi kb 20-40 km-t lenne, de nyáron megjárná párszor a Balcsit :).
Amik tetszenek: Golf3 vagy 4 - 1.6 benzin vagy 1.9tdi ; Alfa 156 - 1.6ts ; Audi a3 1.6 vagy 1.9tdi
Amennyire lehet sportos autót szeretnék, amit tankolni is tudok.
Válaszokat indokoljátok is kérlek! Köszönöm!
Okoskodoknak: A 3 ajtós civic/crx sztaniolpapír, de 1.6-os motorral versenygép - viszont első autónak nem javasolnám, könnyen rácsavarodhatnál valamire.
Seat-ok a névleges teljesítménytől függetlenül, tetű lassú sportos dizájnú családapa autók.
Az a lényeg hogy jó gyors legyen. Erős, és kemény.
A többieknek is üzenem, a baleseti sebészeten találkozunk!
(én gyalog megyek! ) :-)
golf 4 1.8 125LE
azmár megy.és kevesebbet is befal mint az 1.6os:) jobban viszi a kasztnit.
7-8 liter. azon a 2literen diesellel ne sporolj.
Subaru Impreza - csak számolj rá 300-400 ezret szervizre.
Egy ötszázezrest annyiból szépen fellehet újítani.
"Egy könnyű 1000 kg autó nagyon megy 100 - 110 LE-vel, ilyen a Mazda MX5. Nem kell ehhez 200 LE."
ÉS kell hozzá egy igen komoly életbiztosítás is. Jók a japán autók, megbízhatóak, de biztonságilag nem igazán állnak a helyzet magaslatán.
Lásd Bogárhátú: kis teljesítmény, régi konstrukció ugyan, de egy tank.
Lásd Suzuki Swift: Kis japán motorok, könnyű gyenge papírvékony kaszni.
Komolyan beszéltek Ti?
Már eleve a kérdés is fura, mert egy fiatal srác SPORTOS autót akar, erre utána írja a Golfot, meg az A3-at. Ezek soha nem voltak sportosak( most nem GTI-ről, R32-ről, S4-ről van szó!)
Erre még itt jönnek olyan tanácsok, hogy F Astra, meg Vectra, meg stb.
Ezek hol sportosak???? Se kinézetre, se vezetés közben semennyire....
Egy Leon pl még sportosan néz ki egy jó színben+ alufelni, de a benzines motorok halottak(nem 1,8T), meg a vezetése sem sportos(hisz egy sminkes Golf).
Ha sportos kocsi kell, akkor Régebbi japánok, olaszok jöhetnek szóba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!