Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autó 18 évesen mi legyen?

Első autó 18 évesen mi legyen?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már 12 éves korom óta álmom volt egy kocsi, ezért előrelátóan dolgoztam és gyűjtöttem. Keretem kb 900ezer forint. Olyan autót szeretnék ami sportos, de nem zabál borzasztóan sokat. Mostanában divat lett az 1.9tdi tunningolása, hiszen nincs kihasználva a motor tudása. Gondolkozok 1.6 benzinen is, de az azért már 10et megeszik ha nyomom neki. Használva napi kb 20-40 km-t lenne, de nyáron megjárná párszor a Balcsit :).

Amik tetszenek: Golf3 vagy 4 - 1.6 benzin vagy 1.9tdi ; Alfa 156 - 1.6ts ; Audi a3 1.6 vagy 1.9tdi

Amennyire lehet sportos autót szeretnék, amit tankolni is tudok.

Válaszokat indokoljátok is kérlek! Köszönöm!

2015. szept. 24. 20:12
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat :)
2015. szept. 26. 12:13
 12/45 anonim ***** válasza:
63%
900-ért ne, hogy már f astrát vegyél, amit az egyik válaszoló javasolt. A 4-es golf elég gyakori, de egy seat leon is elég sportos. Természetesen benzinest vegyél, azzal lehet igazán sportosan (hirtelen gyorsítás, kihúzatás) vezetni. :D
2015. szept. 28. 23:13
 13/45 anonim ***** válasza:
100%
Én is a Mazda MX5-öt javasolom. De a te pénzed...
2015. szept. 29. 11:40
 14/45 anonim ***** válasza:
90%
Fiat Stilo, a 3 ajtós elég sportos, nagyon bír menni, persze nem egy leharcolt darabot kell venni mert akkor szopóroller. Az 1.6-os már elég jól megy, az 1.9 JTD-s nyűhetetlen ha tudod használni, a 2.4-es Abarth pedig már nem éppen kezdő kategória de ha van eszed akkor nem fogod padlózni egyből, szóval az is jó lehet, aztán mikor már van gyakorlatod benne akkor lehet neki jobban küldeni. Az 1.9 JTD-s olyan 5 liter körül eszik, városba 6-6,5 liter, esetleg 7 de akkor már nagyon falábod van, az 1.6-os olyan 6-7 liter, a 2.4-es Abarth változat fogyasztását nem írom mert az már ember függő hogy ki hogy használja.
2015. szept. 29. 18:03
 15/45 A kérdező kommentje:
fastrában nem is nagyon gondolkozok. Golf4 ami esélyes, nagyon tetszik. Nem szeretnék 3ajtósat. Szempont az is, hogy komfortos legyen a dolog. Az a baj, hogy benzinből, ami már a klímát is elbírja az 1.6, az meg eszik vagy 8-10 et. 1.8ról nem is beszélve :s
2015. szept. 29. 19:32
 16/45 A kérdező kommentje:
És ha megnézzük vw nek az 1.6 100 lóerő, még az 1.9tdi 110 (tudom, van 90es az a gyakoribb, de chippelve az is megvan 120), nem beszélve arról, hogy nyomatékban is van azért különbség
2015. szept. 29. 19:33
 17/45 anonim ***** válasza:
Van 5 ajtós Stilo is, próbálj ki egyet, előtte egy VW Golfot is, és hasonlitsd össze a kettőt. Jó a tdi de nem jobb a jtd-től.
2015. szept. 29. 19:49
 18/45 anonim ***** válasza:
96%
Ha Golfot veszel és a fővárosban laksz lopás elleni Cascód vagy garázsod legyen...
2015. szept. 30. 09:08
 19/45 anonim ***** válasza:
65%

Nem akarom leszólni azokat az autókat, amit mások ajánlanak, hiszen egy bizonyos gondolatmenetet követve nem rosszak azok, de nagyon meglátszik kinek van tapasztalata is a kocsikkal, és kik az online informálódók... 900-ért szinte bármilyen kategóriájú autót meg tudsz venni, csak nem mindegy az évjárata. 18 éves, vagy, fiatalos, megbízható és sportos autó kell. Az Alfa kitűnő lenne ha párszázzal több lenne zsebben, mert bár imádnivaló gépek sajnos nyelik a pénzt apránként. 156-hoz pedig eleve nem ajánlom az 1.6 TS-t, hanem inkább az 1.8-at vagy 2.0-t (van aki erre a TwinSparkra panaszkodik, van aki a másikra, igazából 1.6-on felül jók azok ha karban vannak tartva). Tehát szerintem Alfa kilőve. A Golf/A3 helyett én inkább választanám a SEAT Leont, és mivel elég sokat mész naponta merem ajánlani az 1.9TDI-t, és szerintem a régivágásúak férnek bele inkább tehát AHF, ASV, AGR, ALH kódúak. Ezekben nincsen PD elem, és ezáltal kevesebb odafigyelést igényelnek (azért így is eleget).

B tervnek pedig felhozom a Toyota Paseo-t, amit kevesen ismernek, de kegyetlen jó gépek. 1.5-ös 90 lóerős motorokkal szerelték őket, megbízhatóak, jól néznek ki, és azt hiszem 900 kiló körül mozognak, tehát jól is mennek. 400-500 ezrekért szoktam látni használtautón, ha kicsit a változatosság érdekel nézd meg! Alkatrész nem drága hozzá, és nem egy mindennapi autó, viszont garantáltan megnézik sokan. Szerintem remek fiatalos kupé.

2015. okt. 6. 22:26
 20/45 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :) hát egyenlőre nagyon a golfok felé hajazok, dehat az a baj, hogy egy valamire való 5ajtós klímás 110 lovas nem áll meg 900nál.. :(
2015. okt. 7. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!