Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen alkatrészekkely tuningo...

Nekroo kérdése:

Milyen alkatrészekkely tuningoljam a simsonomat?

Figyelt kérdés
Szeretném kicsit szebbé nemis szebbé kicsit jobb kinézetűvé tenni simsonomat. Nos meg nem az enyem de jovore megkapom. mentem mar vele de igy nem megy nagyon sokat. Azt szeretnem kerdezni mivel mien alkatreszekkel tuningoljam ?? Max 100-ezer ft ig tudnam biztositani a penz költségeket!!

#Simson #alkatrész #simson tuningolás
2015. szept. 20. 18:40
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
53%

Eladod a Simsont, és veszel olyan motort ami jobban tetszik.

Mégis mit vársz, sose lesz belőle Aprilia. Vagy beállnál a sárvédővágós, ülésfelhajtós birka csapatba?

2015. szept. 20. 18:51
 2/14 szerencses85 ***** válasza:
Az előzőt tudnám megerősíteni, ha eladod, és körülbelül 100-150 ezerért veszel egy modernebb AM6 blokkos, vagy Derbi motort, sokkal jobban jársz, kapsz egy strapabíró blokkot, jó futóművet, fékeket, és kinézetet. Ezzel szemben a Simsonnál kapnál egy laikus szemmel vicces kinézetű motort (ha a szokásos optikai tuningokkal aggatnád), gyengébb fékeket, futóművet, (ezeket lehet fejleszteni -> sok pénzért, nem éri meg).
2015. szept. 20. 19:04
 3/14 anonim ***** válasza:

Én is voltam fiatalabb, és állandóan a tuningonjárt az eszem..dögösebb kipuffogó, jobb ülés, vastagabb hátsógumi, erősebb lámpa, jobb porlasztó..nos nem sokkal, vagy mondhatni semmivel nem lett jobb, csak a meló volt vele.

ma már tudom, hogy inkább egy jobb nyugati márkába kell feccölni..eleve már nem veszek kétüteműt, csak a négyütemű az igazi..honda, jamaha, suzuki.. olaszt ne, de arra ügyelj, hogy ne legyen kis kereke, mert az életveszélyes..

szóval lehet tuningolni, de igazi eredmény eléréséhez legalább félmillió kell..

ugyanis gépmunkázni kell a motorblokkot,hengert, dugattyút, sokkal erősebb főtengely, és hajtókar kell, aztán az áttételek, a lánc, tárcsafék elől-hátul..az első villákon is kell igazítani, aztán újradukkózni..

namost ha mégis tuningolod, megy is százat, vagy többet, meg is tudsz állni ott ahol szeretnél, akkor még ott van a rendőr..az lelő, ha meglátja a turpisságot..

na, sok szerencsét.

:-)

2015. szept. 20. 19:14
 4/14 A kérdező kommentje:
Na en pont forditva vagyok.NEkem egy tuningolt atalakitott simson sokkal jobban bejon mint egy derbi senda aprilia sx stb.. meg hat am jogsival csak 50ccm alatt szval simson meg amugyis megkapom nem akarom eladni mar az elejen
2015. szept. 20. 19:18
 5/14 anonim ***** válasza:

ne tuningold, csak szopni fogsz vele utána... mondom ezt úgy, hogy 3 évig volt simsonom, 70-es 4 felömlős volt babetta gyújtással... babetta gyújtás amúgy nagyon jó dolog, hidegen melegen 1 pöccintére indul a gép, pörög mint a láncfűrész, és a 70/4f henger megy mint a golyó, ... DE 1 problémám volt vele: a túlmelegedés

haveromnak aprilia SR robogója volt, hűvös blokkal simán odavertem, 85 körül volt a vége, de 5-6 km motorozás után már esélyem sem volt, mert kezdett túlmelegedni a motor, és ment el az ereje... ha megálltunk pihenni 10-15 percre, utána megint ment mint a golyó, de újra csak addig míg túl nem melegedett megint... hiába állítgattam az előgyújtást, vagy öntöttem bele több olajat, vagy nagyobb fúvóka, vagy súbertű feljebb emelés, semmi...

egyszerűen a simson henger hűtése arra a 3-4 lóerőre elég, ha már 7-8 lóerőt ki akarsz hozni belőle, ahhoz vízhűtés kell, mert folyamatosan túl fog melegedni... jah, és én vidéken, faluban, faluk között motoroztam, város + kánikula = 2 km után túlmelegedés

ha jót akarsz, hagyod a francba a tuningot, vagy vízhűtéses hengert teszel rá, de az rohadt macerás és drága, egyszerűbb eleve vízhűtéses motort venni, és nem kell tuningolgatni, most egy sendám van, sima alap 50-es, de ugyanannyit megy mint a 70/4f simsonon, csak ezzel nyáron kánikulában hegyet is mászhatok, akkor sem melegszik túl...

2015. szept. 20. 20:23
 6/14 anonim ***** válasza:
53%

Komolyan ezekre gerjedsz?

[link]

2015. szept. 20. 21:43
 7/14 anonim ***** válasza:
100ezerből még egy sima felújítás is éppen csak kijön.....nem hogy tuning.....amúgy meg ha tényleg ezekre a hajtott űlésű ízléstelen szarokra gerjedsz,ahhoz nem kell semmilyen alaktrész,csak flex meg egy hetra trafó........
2015. szept. 20. 22:29
 8/14 A kérdező kommentje:
de nekem csak az lesz es az kell nekem ez jon be akkor nem megyek annyit de meg egy ertelmes valaszt nam tudtatok irni.. attol hogy neked ez nem jon be attol nem tudhatod hogy nekem mi jon be.. meg talan egy jonne be az aprilia sx rx 50 de azmeg nekem draga vagyis nincs annyiert olyan allapotu hogy csak megkelljen venni es ne kelljen semmit csinalni vele..
2015. szept. 21. 16:30
 9/14 anonim ***** válasza:
34%
Mert gondolod ha simsont megkapod/megveszed azzal semmit nem kell csinalni semmit csak ráülni és menni vele?!?
2015. szept. 21. 17:33
 10/14 szerencses85 ***** válasza:
A Simsonra ennél sokkal többet ráköltenél, főleg tuning, és az azzal járó élettartam csökkenés mellett. Hidd el, hogy megéri jobbat venni, mint Simsont tuningolni.
2015. szept. 21. 17:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!