Három sikertelen forgalmi vizsga után elment a kedvem az egésztől. Volt valaki így, akinek javított az oktatóváltás? És mi kell hozzá?
Mint kiderült, borzasztó hiányosan, és sok mindent helytelenül tanított meg az oktatóm.. Én meg persze kezdő vagyok, ez előtt sosem vezettem autót, így fogalmam sem volt hogy mi jó és mi nem. Már 68 órát vettem, és három sikertelen vizsgán vagyok túl úgy, hogy mindig mondta, hogy menjek csak vizsgára simán, mert menni fog.. Már semmi kedvem az egészhez, minden bukás után egyre jobban összeomlottam, és nem tudom túltenni magam a kudarcokon.
A kérdésem az, hogy volt e valaki ilyen helyzetben, akinek az oktató/iskola váltás segített (mondjuk egy városon belül)? Vagy váltsak megyét is, hogy minden más legyen? Nem tudom mit csináljak, mert eddig közel 200ezret költöttem rá, és nem akarom az egészet kidobni a kukába.
Ma felhívtam az oktatóm, hogy ki akarok iratkozni, de majd csak a hét végén adja oda a papírjaimat. Pontosan ilyenkor miket kell kapnom?
Köszi
L20

Én 63 órával 270ezret öltem bele... szóval húzós az ár.
hogyhogy az az egy vizsgahely van? (közben néztem és kiakadtam... Baranyában tényleg csak Pécsett lehet B kategóriára vizsgázni??? :aaa: ez azért elég gáz. akkor nekem szerencsém van, hogy egy bácskai kisvárosban vizsgázhattam)
az biztos, hogy mindegyik bukásod jogos volt. viszont az, hogy ezekre nem voltál felkészülve az az oktató hibája.
Sosem vezettem 63 óra alatt egyedül. még közvetlen a vizsga előtt is belenyúlt az oktató a kormányba, pedálokba, váltóba. a vizsgán nem. tudta, hogy tudni fogom (én nem tudtam ugyanezt magamról :))
olyan oktató kell, aki felkészít rendesen. akinél az, hogy pl nem adsz elsőbbséget a szembejövőnek, elő nem fordulhat még gondolati szinten sem. aki addig nem is enged vizsgázni, amíg ennek nyomát is látja, észreveszi a vezetésedben.

Az a jó autósiskola, amikor 30-31 órával sikerül a vizsgád (hacsak nem önként kéred, hogy gyakoroljatok még 2-3 órát)!
Vannak olyan autósiskolák, ahol nem a minőségre mennek (sajnos), hanem a mennyiségre és csak a pénz... na az nem autósiskola, azok inkább rablók!

Ahol én vagyok, ott a tanulók 85-90%-nak megvan 30 óra alatt.
Az, hogy valaki egész délelőtt/délután vezet körbe-körbe az nem valami jó megoldás. Egy tanuló max 1-2 órát vezethet, és a vezetések között minimum 1 napnak el kell telnie. Ez a megoldás.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!