Három sikertelen forgalmi vizsga után elment a kedvem az egésztől. Volt valaki így, akinek javított az oktatóváltás? És mi kell hozzá?
Mint kiderült, borzasztó hiányosan, és sok mindent helytelenül tanított meg az oktatóm.. Én meg persze kezdő vagyok, ez előtt sosem vezettem autót, így fogalmam sem volt hogy mi jó és mi nem. Már 68 órát vettem, és három sikertelen vizsgán vagyok túl úgy, hogy mindig mondta, hogy menjek csak vizsgára simán, mert menni fog.. Már semmi kedvem az egészhez, minden bukás után egyre jobban összeomlottam, és nem tudom túltenni magam a kudarcokon.
A kérdésem az, hogy volt e valaki ilyen helyzetben, akinek az oktató/iskola váltás segített (mondjuk egy városon belül)? Vagy váltsak megyét is, hogy minden más legyen? Nem tudom mit csináljak, mert eddig közel 200ezret költöttem rá, és nem akarom az egészet kidobni a kukába.
Ma felhívtam az oktatóm, hogy ki akarok iratkozni, de majd csak a hét végén adja oda a papírjaimat. Pontosan ilyenkor miket kell kapnom?
Köszi
L20
szar az autós iskola.
Menj külvárosiba ott nem arra mennek h szarrá buktassanak
Én ugyen nem jártam ebben a cipőben, de ha már felmerült benned az oktatóváltás, akkor meg kell lépni. 3 bukás bizony azt mutatja, hogy nem vagy rendesen felkészítve. 3 vizsgát nem lehet elizgulni.
Megyét nem hinném, hogy váltani kell, sokszor elég, ha iskolán belül keresel mást. Viszont csak ajánlás alapján! Kérdezd meg az ismerősöket, kérdezd meg fb-on vmi helyi csoportban, ki kit javasol... és utána dönts az új oktatóról. Nem érdemes cseberből vederbe esni.
Oktató a hibás. Ha pesti vagy, nagyon ajánlom a Csigavért, én ott csináltam motorra és autóra is, jó a tanfolyam és nem a buktatásra mennek.
18/F
Hol jársz autósiskolába hogy 68 óra után még "csak" közel 200? Kecskeméten 4000 egy óra, pótóra 3000.
Mik voltak a bukási okok?
Sajnálom, átérzem a helyzetet :-( Három bukás ennyi órával röhej, minden béna meg tud tanulni vezetni, csak ha egy majomszintű lény ül melletted, akkor elég nehéz.
Ha az zavar, hogy az oktatód esetleg pletykál rólad (nekem az az érzésem, hogy ezek mind ismerik egymást, ha egy vizsgahelyen vannak), akkor talán nem kell kimenni a megyéből, elég lehet más vizsgahelyre menni, kicsit messzebb.
Én június óta mondom, hogy le akarok vizsgázni, ma jutottam odáig, hogy kötöttem az ebet a karóhoz (640-nél több kilométerem van, és még egyszer se próbálkoztam), hogy foglaljunk időpontot, erre úgy nézett rám az oktató, mintha hülye lennék, és kérdezte, hogy akkor is, ha megbuksz? Mondtam neki, hogy akkor is, erre teljesen elnyúlt a feje, hát még mikor hozzátettem, hogy ha nem sikerül, más oktatót fogok keresni. Ezek megérzik, ha nem vagy alapból agresszív, és azt hiszik, életed végéig tejelni fogsz nekik, ennek érdekében az önbizalmadat is rombolják, elzavarnak/nem engednek vizsgázni, kinél mit tartanak célravezetőnek. Én már ki sem merem számolni, hogy mennyibe került nekem ez :-(
Folytatom véletlenül elkültem.
1x 2 órát vezetek hetente. De már nem merek másikra váltani, március óta járok s 45. órát taposom.
csak ajánlásra váltsál.
Baranya megyében tanulok, és ahová én járok, itt 3000ft az óradíj. Fúúh.. de most, hogy utánaszámoltam nem sokkal kevesebb órát vezettem (nem tudom pontosan fejből kb 59-68 között),de igazad van, már 200 fölött vagyok..
Az első bukási ok rossz sávváltás volt, a második egy gyalogos, a harmadik pedig balra kanyarodásnál nem adtam elsőbbséget egy autónak aki szembe jött. Én voltam a hibás egyértelműen, de ilyen helyzeteket alig gyakoroltam... önállóan meg főleg nem.
Az oktatóm pedig egyértelműen pletykál rólam, még az sem zavarja, ha meghallom. Minden bukásom után az első oktató haverjának akit észrevett, rögtön újságolta, hogy megbuktam, és hogy miért. Akkor nem is akarom tudni, hogy máskor, másoknak miket mondhat rólam..
Viszont a megyében az az egy vizsgahely van csak, a megyeszékhely.
Többen ajánlottak már nekem egy másik oktatót aki állítólag kedves, türelmes és odafigyel. Ma fel is hívtam, hogy átmehetnék e hozzá jövő hónaptól, mondta, hogy persze, csak kell a kijelentkező papír az előző helyemről, amit meg pénteken kapok majd csak meg.
Huh.. nagyon remélem, hogy most már menni fog, mert április óta vezetek..
Köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!