Menni fog szerintetek forgalmi vizsga csapó 4?
Sajnos amíg előre eldöntöd, hogy neked ez nem megy, addig nem is fog menni.
A vizsgabiztos az első 500 méteren eldönti, hogy tudsz-e vezetni vagy sem. Akkor legyél nagyon magabiztos, utána meg éld túl.
Miért voltak a korábbi bukások?
Miért váltottál oktatót?
A jelenlegi oktatód mit mond? felkészült vagy?
Nagyon sok órát levezettem, mire eljutottam a vizsgáig, de nekem elsőre sikerült.Végletekig belém vert automatizmusok, támpontok, agyamba égett mondatok, amiket nem tudok elfelejteni most sem :)
De amivel a vizsga előtt leginkább biztatott az oktató:
keress a környezetedben 5 embert, akik bármiben is kevesebbek, mint te! van jogosítványuk? Hát akkor... ???
Egy ismerősöm 5x bukott meg. Elment alkalmasságira, mondták, hogy nagyon jól vezet. Elment másik iskolába, elsőre sikerült neki.
Erre nem gondoltál, hogy esetleg szar az oktatód, vagy kemény a suli?
Nem tudom, egyszerűen ezt nem tudom megérteni. Az én oktatóm rengeteget cseszegetett, hogy milyen könnyű a vezetés. Akkor nem értettem vele egyet, de a sikeres első vizsgám után úgy érzem, hogy igaza van!
Van néhány szabály, amit be kell tartani (gyalogos átkelőhelyen NEM előzünk, sávváltáskor hátrapillantunk, olyan útkereszteződésnél, ahol a kocsi fék nélkül visszagurul és éppen gyalogosok haladnak át a kocsi mögött akkor nem indulunk el, sebességkorlátozó táblák stb. stb.), de ezen kívül a vezetés nem más, mint elsőbbség adása, és a pedálokkal, kormányokkal való "játék".
Az én első sikeres vizsgámért keményen meg kellett dolgoznom. Az előbb felsorolt négy szabályból mind a négy előjött a vizsgán. Ha az ember figyel az októra, hogy ö mit mond, mit "tanít", és megjegyzi, és ezt alkalmazni is tudja, akkor a vizsgán sem lehet probléma.
Sok sikert, és kitartást! Ne add fel se elsőre, se harmadszorra!
18/f
Ne add fel, nem kevés időt, pénzt fektettél bele, s a leértékelés szerint a bukások oka figyelmetlenség volt. A forgalmi vizsgán egyetlen hibával meg lehet bukni, szedd össze azokat a lehetőségeket, amelyeknél fokozottan oda kell figyelned: kijelölt gyalogos átkelőhely, kerékpárosok, vasúti átjáró, sávvaltasok, egyirányú út, egyenrangú útkereszteződések, jelzőtáblák. Ne görcsölj rá a vizsgára, csak próbálj valami rendszert fejben kialakitani, hogy egy adott helyen mi az, ami tilos. Zebrán pl előzni tilos, sőt álló jármű mellett megállás nélkül tilos tovább hajtani
Zebrát már messziről figyeli a vizsgázó, de gyakori hiba, hogy annyira a gyalogosnak koncentrál, hogy a többi járműre nem megfelelően figyel (pl zebrán előz, ha nincs ott gyalogos)
Sajnos jogos volt a bukás, mert zebra előtt álló autó mellett meg kell állni, hogy be tudj nézni mögé. Kiszaladhat 1 gyerek, mert nem kap az anyjátol fagyit...
Ha bénábbak nálad, akkor lefizetett vizsgabiztossal mentek át elsőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!