Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Menni fog szerintetek forgalmi...

Menni fog szerintetek forgalmi vizsga csapó 4?

Figyelt kérdés
Negyedjére megyek forgalmi vizsgára szerdán. Ha most nem lesz meg, akkor abbahagyom. Legalább is én így döntöttem, a szüleimnek ebbe még természetesen lesz beleszólása. Édesapám szerint kell az a jogosítvány, s ha ehhez nyolcszor kell elmennem, akkor elmegyek nyolcszor. Harmadik után oktatót váltottam, aki azt mondta, hogy már nem sok hiányzik, s hogy nagyon sokat fejlődtem. Nem hittem neki. Nem megy ez nekem. Nem tudom megcsinálni. Most persze próbálom tréningezni magam, hogy de, igen, menni fog. Az órákon persze nem nagyon megy. Már elég sok órát levezettem, csak az bánt, hogy nálam sokkal bénábbak is levizsgáznak/tak röhögve és elsőre. Sajnos nem sok érzékem van hozzá... Dühít az is, hogy van olyan akinek ötven éve van jogosítványa, amikor még autó is alig volt az úton, és kellett vagy tizenöt percet vezetni. Most meg lefordulni sem tud körülbelül. De van jogosítványa, nekem meg... Mondjatok valami jó tanácsot, kérlek mert úgy érzem, ez az egész vezetés egy kudarc. Talán jobb lett volna ha el sem kezdem? Már nem merek a szüleim szemébe nézni (pedig nekik szinte egy fillérbe sem került ez az egész) szégyellem magam mindenki előtt. Miért küzdök a kudarcért?

2015. aug. 8. 22:32
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Nem, nem fizették le a vizsgabiztost. Sikerült nekik, mázlijuk volt, én meg ha meggebedek, nos akkor sincs eredmény. Elkeserítő, s nem, nemcsak azok okoznak balesetet, akik negyedjére, ötödjére, vagy uramisten tizenharmadjára mennek át. Apa is azt mondta, hogy észrevehettem volna már, hogy nekem mindenért többet kell küzdenem, mint másoknak... Csak ennek így nem sok értelme van. Kudarc... azért küzdök.
2015. aug. 9. 11:04
 12/27 anonim ***** válasza:
51%
Kérdés mindenkihez, aki olvassa: hogyan és mikor töltötték ki a vezetési kartont? Minden órán, vagy később egyben?
2015. aug. 9. 11:21
 13/27 A kérdező kommentje:
minden órán alá kell írnom
2015. aug. 9. 11:51
 14/27 anonim ***** válasza:
100%
velem úgy 30. órán és a vizsga előtt közvetlenül íratta alá egyben az addigiakat. minden órát 2x.
2015. aug. 9. 12:51
 15/27 anonim ***** válasza:
100%
Azzal csak az esélyedés rontod, ha úgy indulsz neki a vizsgának, hogy úgysem sikerül. Inkább arra koncentrálj milyen hibákat vétettél, amelyeket a vizsgán nem szabad. Az első 20 percben, ha jól vezetsz, a vizsgabiztos lazábban figyel a további idő alatt, de ez nem azt jelenti, hogy akkor már mindent lehet.
2015. aug. 9. 12:57
 16/27 cselez ***** válasza:
100%

Gyakorlás, gyakorlás, gyakorlás

A vezetési rutin elsajátításához sok-sok Km-vezetésre van szükség, főleg ebben a mai irgalmatlan forgalomban.

Ezt nem értik meg a gyökér oktatók sem! Ez nem gimnázium, hogy bemagolod a dolgokat és átmész, itt meg kell szoknod a légkört ami körülvesz, egyé kell válnod az autóval, mintha a tested meghosszabított része lenne! Ezt nem lehet szájbarágósan elmagyarázni, mert mindíg más helyzettel szembesülsz!

Járni sem úgy tanultál meg, hogy valaki elmagyarázta aki már tudott, aztán mehetsz!

Biciklizni is megtanultál v.hogy, na ez is ilyen!

Tehát, ha jogsit akarsz, akkor valószínű van a családban autó! Ki kell menni egy elhagyatott útra, parkolóba stb. és vezetni kell!

Vagy apukát, vagy barátod barátnőd üljön melletted és vezess és vezess, tolass fordulj válts stb. Minél több időt annál jobb! A benzint ne sajnáld!

Mert ha már megszokod az autót, lesz időd figyelni a forgalomra is! De addig amíg arra öszpontosítasz, hogy nehogy lefulladj, nem tudsz figyelni, hogy mi zajlik odakint!

Tehát először kezeld az autót csuklóból aztán a többi már gyerekjáték.

Gyalog is tudsz közlekedni nem? Meg bicóval is! De ha gyaloglás közben folyamatosan lefelé néznél tutti, hogy nekimennél mindennek!

2015. aug. 11. 11:57
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nagymocira lett jogsim az év elején. Baromi szar volt az oktatóm, mindenbe belekötött (gyakran nem volt igaza). Utolsó órákra el se mentem, mondtam neki, hogy kifizetem, csak írja be. Aztán jött a forgalmi, ahol csak attól tartottam, hogy lefulladok (mert szar állapotban voltak a tanulómocik). Szerencsére ez nem történt meg, át is mentem (agresszív vezetés vagy mi miatt kaptam hibapontot, másért nem). Jogsi szerzés alatt vezettem először, azelőtt soha, semmit. Ha neked nem ment 3 alkalommal, akkor szerintem válts sulit (lehet azzal is gond), otthon gyakorolj valakivel (sokkal "kényelmesebb" egy ismerőssel vezetni), esetleg tarts egy kis szünetet.
2015. aug. 11. 14:38
 18/27 A kérdező kommentje:

cselez!

Rohadtul igazad van... Tegnap, meg ma is gyakoroltam, körülbelül öt órát levezettem apával forgalomban, mindenütt, kitudja, mentünk mentünk, ő közbe magyarázott, és sokkal jobb volt. Ma az oktatóm megdicsért, hogy eddigi legjobb formám... nyugodt voltam, szinte siklott a kocsi. Voltak hibák, de talán ez a vizsgán kiküszöbölhető lesz. Köszönöm a tanácsokat mindenkinek. Nem akarom feladni...

2015. aug. 11. 17:47
 19/27 cselez ***** válasza:
Nagyon örülök, és remélem sokat fogunk találkozni az utakon, mert egy ilyen vagány csajszinak ott van a helye, hogy leiskolázza majd a sok béna pasit :)
2015. aug. 11. 23:01
 20/27 anonim ***** válasza:

Érdekes, én azért annyira nem örülök, hogy kb 5 órát vezetett jogsi nélkül forgalomban apuval, akinek pedál sincs a saját oldalán...

Szóval remélem, nem fogunk az utakon találkozni :/

2015. aug. 12. 07:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!