Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért van az hogy ( simson)...

Marcell0001 kérdése:

Miért van az hogy ( simson) 60/2 henger 14 láckerék pöpec gyujtás karbi és csak 66km/h megy 500 van a hengerben?

Figyelt kérdés

2015. jún. 23. 17:03
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Írj egy üzenetet privátban egy e-mail címmel. Videókat is kapsz :) !
2015. jún. 25. 09:44
 32/40 anonim ***** válasza:
na erre befizetek!!!
2015. jún. 25. 10:18
 33/40 S70E ***** válasza:
Hali!Elsőnek:az úgynevezett "bejáratàs" nem500, hanem legalább 1500km-t foglal magában,ennyi biztosan kell,hogy tényleg minden összekopjon!Ezutàn szabadna csak a végsebességet tesztelni....A lényeg persze a karbi+henger+kipu trióban van,mert ezek a kétütemű motorok lényegi részei.Ha minden o.k.,szerintem lesz az a moci gyorsabb is....
2015. jún. 25. 16:45
 34/40 anonim ***** válasza:
a simsont csak ti gányoljátok épp ezért nem is szeretitek a ti apriliátok meg ezek hol lesznek 30 év múlva? talán egy másik motorba beépítve? arról meg csak annyit hogy nem lehet megjelenni vele sehol normálisan? ezek szerint te mindenkihez igazodsz mások irányítják az életed!? és erre vered.... hát jó hokizást!
2015. jún. 25. 20:39
 35/40 anonim ***** válasza:

kedves utolsó, én nem gányolom a simson-t mert ingyen se kellene, mint már kifejtettem egy gyártásakor is elavúlt konstrukció az egész, de ameddig volt hozzá gyári alkatrész addig elpüfögött normálisan, mióta távol-keleten készítik hozzá a noname alkatrészeket, azóta totál vége van az egésznek.

Ez hogy az Aprilia meg hasonló motornak nevezhető dolgok hol lesznek 30 év múlva? Ugyanott ahol most, az élmezőnyben. Ha kicsit gondolkodsz, akkor ilyet nem is kérdezel, mert ha megnézel egy Aprilia-t, Honda-t, Cagiva-t, Yamaha-t, akkor látod hogy maga a váz aluminium öntvény ami nem rohad, korrodálódik tehát 30 év múlva is rozsdamentes, ha mégjobban megnézed akkor látod hogy az a váz 30 év múlva is modernnek fog számítani ahogy most is, és ahogy az AF1 is az a mai napig. Maga a blokk ugyan úgy elketyeg 30 év múlva is ahogy most, kopó alkatrészeket cserélni kell benne, a fékek szintén működni fognak 30 év múlva, tehát én nem nagyo vágom hogy mi a francért ne működne, és hogy ti ezt miből állapítjátok meg hogy ezek a motorok sehol nem lesznek 30 év múlva, de a világverő simson az igen, az elpusztíthatatlan, az még 100 év múlva is alázni fogja az 50 köbcentiseket, holott már a 70-es években is csak az Aprilia-k után kullogtak fényévekre. Legalább vennétek annyi fáradtságot, hogy mielőtt ilyen hülyeséget mondtok, utánna néznétek az akkori motoroknak és azok felépítésének, alkatrészminőségének, fékeinek, dizájnjának, aerodinamikájának, elektronikájának stb. Jah, hogy ti ezeket a motorokat nem ismeritek csak a biciklivázas simson-t, hát ez van, de akkor nem kell állítani a marhaságot hogy az értelmes, hozzáértő és normális emberek kikacagjanak.

Senki nem irányítja az életemet, magam irányítom, és nem igazodok senkihez, de ugyanakkor nem mindegy hogy hol hogyan és miként jelenek meg mert vannak különböző normák. Azért egy irodaházba odaröfögtetni egy simsonnal, hát, valahogy nem illik bele az én világomba, falun persze jó, főleg aki életében nem látott motort csak simson-t vagy látott de nincs pénze motorra, odahaza elbütyköli, legalább nem unatkozik, időtöltésnek kiváló.

Normális ember motorozni szeret, én is azt szeretem, kitolni az éppen aktuális motort a garázsból, függően attól hogy munkába megyek, repeszteni akarok, túrázni megyünk vagy csak egyszerűen nosztálgiázni és előveszem az AF1-et. Az AF1-es motorom több mint 25 éves, kitolom, önindítózom és már megy is, nem kell rugdosni, szerelni, bütykölni, gyújtást állítani, alapjárattal hokizni, gyertyát takarítani mert beköpi, szivatóval rejszolni mert az Aprilia-n automata szivató van, egyetlen dolgot kell tenni, ráülni és menni vele.

31-es, tőled meg azóta is várom a videót a 120 km/h-ra képes simsonodról, de valahogy nem akar érkezni, mi a helyzet vele, rájöttél hogy dupláját mutatta az óra?

2015. jún. 28. 20:57
 36/40 anonim ***** válasza:

hát igen.....egy nem létező dologról nehéz lesz videót képet leírást stb küldeni!

34-esnek meg elárulom a titkot:simsonból nem azért van még mindig sok mert az egy annyira de nagyszerű elnyűhetetlen konstrukció,hanem mert a sok kispénzű falusi tróger(mint pl te is)nem tud más drágább értelmesebb motort venni,így tákolással stb-vel megpróbálja minden áron életben tartani........és közben meg ráfogja azt hogy retró,meg feeling meg stb ,mert így menőbb meg hát valamivel meg kell mavyarázni a csóróságot!

2015. jún. 28. 23:31
 37/40 anonim ***** válasza:
#35 Takarítani jársz az irodaházba? Helyesen írni nem megy látom .
2015. jún. 29. 19:25
 38/40 anonim ***** válasza:
#37-es, ezt miből állapítottad meg, hogy nem tudok helyesen írni? Lehagytam egyetlen "n" betűt, ebből te arra következtetsz, hogy nem tudok helyesen írni. Vagy esetleg nem tudsz mibe belekötni, és most nyelvészként értelmezed a kommenteket? Sok sikert hozzá, de megsúgom, hogy az én írásaimban összesen nem találsz 3 hibát, de sok sikert, keresgess benne, hátha te még találsz többet is. Amúgy nem takarítani járok az irodaházba. Ha van időd, szívesen látlak egy kávéra az irodámban és közben megvitathatjuk ezt a nem tudok helyesen írni dolgot, elkezdek igazán választékosan társalogni veled aztán meglátjuk hogy tudod e követni, ha már ennyire profi vagy a magyar nyelvben, esetleg folytathatjuk Shakespeare korabeli angol nyelven is (korai modern angol) az eszmecserét.
2015. jún. 29. 20:13
 39/40 anonim ***** válasza:
Viccnek szántam az előző kommentem, de látom a humor számodra elérhetetlen szellemi magasság. Édes drága szájkarate kölyköm...hol tanultál te reneszánsz angol nyelvet? Olvasni oké, egy komoly nyelvtudással is kihívás, de beszélni(Skóciában se nagyon találsz olyat, aki folyékonyan képes lenne)?! Nincs olyan intézmény, ahol 16.század környékéig beszélt nyelvet oktatják. Annyira felhúznak az ál-intelligens emberek... Többet nem írok, valami nagyon marcona válasszal úgy is előrukkolsz, amiben kifejted mennyire nagyon jó vagy.. Remélem a való életben tényleg ilyen jól megy a dolgod! Hosszú boldog életet és szép estét kívánok neked.
2015. jún. 29. 22:08
 40/40 anonim ***** válasza:

Kedves 37-es, ha valóban viccnek szántad, akkor elnézésedet kérem.

Az angol nyelvet illetően, édesanyám angol (édesapámmal az egyetemen ismerkedtek meg, mert itt tanult Magyarországon), szóval én két nyelven nőttem fel, mindkettőt anyanyelvi szinten beszélem, így nem okoz gondot Shakespeare műveit olvasni, ezáltal használni a korai modern angolt. Nem akarok túl okos lenni, de úgy tudom hogy akik angol tanári szakot végeznek, nekik kell tanulni angol irodalmat, legalábbis egy ismerősöm aki angol tanár, emlékszem hogy mesélte azt, hogy mikor Shakespeare műveiből vagy a művek mára kikopott vagy átalakult szavaiból írtak dolgozatot, az volt a legnehezebb.

Szerintem neked is ha eléd tesznek egy pár száz éves magyar szöveget, eltudod olvasni és utánna tudsz gazdálkodni abból, tudod használni a stílust, egy angol anyanyelvű ugyan így van ezzel.

Szerintem ezt a simson témát zárjuk le, mert úgy sem jutunk előrébb benne, kár vitatkozni rajta.

További szép napot!

2015. jún. 30. 08:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!