Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért félek ennyire a vezetéstől?

Miért félek ennyire a vezetéstől?

Figyelt kérdés
18 éves fiú vagyok, lassan 19. A B kategóriás jogsimat augusztusban szereztem. A kresz vizsgával semmi gond nem volt, a forgalomban egyszer buktam parkolás miatt. Saját kocsim nincs, édesanyámét "szoktam" vezetni. Amikor megkaptam a jogsit még bátrabb voltam, de aztán egyszer nekimentem egy padkának (defekt) és azóta nagyon idegesen vezetek ha vezetek. Azt mondják a szüleim, hogy nem vagyok béna és csak rutint kell szereznem. Én mégis úgy érzem, hogy nem erre születtem. Azért is szomorít el a dolog ennyire mert a barátaim mind nagy autó rajongók, én is imádom őket de nekik megy a vezetés nekem pedig félelmet okoz.. Mit tehetnék ez ellen? Köszi a válaszokat! (:
2015. febr. 12. 18:27
 1/3 anonim ***** válasza:
94%
Vezetni vezetés közben lehet megtanulni. Vezess minél többet, és ha csak lehet, egyedül. Ha van rá lehetőség vágj neki hosszabb útnak, pl. rokonlátogatás. Akkor csak magadra számíthatsz, a mély vízben tanulsz meg úszni. Ha hibázol - néha mindenki hibázik - fedezd fel a hibát, keresd meg az okát, vond le a tanulságot, de ne rágódj rajta sokat, lépj tovább. Ha már sok kilométer lesz mögötted, megjön a sikerélmény is.
2015. febr. 12. 18:33
 2/3 anonim ***** válasza:
89%
Velem is előfordult hogy eleinte csináltam egy-egy nagy hülyeséget, és olyankor olyan feszült voltam, hogy 2-3 napig nagyon rosszul vezettem. De túl kell tenned magad rajta, felejtsd el, hogy mi történt, más tapasztaltabb sofőr sokkal nagyobb hibákat is csinál. Fejben dől el az egész. El kellene menj egy hosszabb útra, mert olyankor szerez önbizalmat az ember vezetésben, velem is igy volt.
2015. febr. 12. 18:34
 3/3 Beviz Elek ***** válasza:
24%

Én pont azt ajánlom, hogy NE egyedül vezess!!

Faterom kamionsofőr rengeteg km-rel a háta mögött. Az első időkben mindenhová mentem vele "sofőrnek", sokat vezettem mellette (sokszor hosszútávon), szinte végig dumált hogy hogy legyek figyelmesebb, mit hogy csináljak, stb. Több mint fél éven keresztül idegesített az állandó "b szogatásával", de utólag visszagondolva, és nem mellesleg több jogsist a korosztályomban megfigyelve... nagyon örülök hogy idegesített az anyósülésről....

2015. febr. 12. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!