Hogy tegyem le a jogsit, ha "félek" a vezetéstől?
Azért nem visznek ki rögtön a forgalomba, és a forgalomtól elzárt tanulópályán szerintem összeszedsz annyi biztonságérzetet, hogy utána a forgalomban se félj nagyon.
Valamennyi félelem pedig teljesen normális. Emlékszem, hogy eleinte (már biciklin is) mennyire tartottam a sávváltástól. Kirakom az indexet, látom, hogy kezd nőni a távolság két autó között kissé - és akkor nekem bíznom kell abban, hogy elindulhatok, tényleg be fognak engedni. Egyébként kerékpározni szoktál? Ahhoz nem kell jogosítvány, és ott is bele lehet tanulni ebbe a bizalomba, talán még jobban is.
"Azért nem visznek ki rögtön a forgalomba, és a forgalomtól elzárt tanulópályán szerintem összeszedsz annyi biztonságérzetet, hogy utána a forgalomban se félj nagyon."
Ez már pár hónapja nem így van sajnos. Ugyanis ennyi ideje nem kötelező már a tanpálya.
Ha az iskolának nincs sajátja, vagy ennek ellenére nem bérel egyet, akkor bizony már rögtön az első alkalmakkor irány a forgalom.
Én sem vezettem már rutinpályán, és eleinte engem is fusztrált nagyon a forgalom.
De kis idő után meglehet szokni...
Minél hamarabb elkezded, annál gyorsabban túl leszel a parán is. ;)
Szerintem ne várj. Ha olyan vagy, mint én, akkor a várakozástól nem lesz több önbizalmad, ellenben ha látod, milyen is valójában vezetni.... :D A forgalomtól tartani nem minden ok nélkül való, nyilván nem tökéletesen biztonságos, de többnyire nem annyira vészes. Elég hamar bele lehet jönni.
Bizalom? Valamennyi elengedhetetlen, de sokan, szerintem helyesen, óvatosak és feltételezik, hogy a másik nem lát, nem használ indexet, esélyes, hogy kijön az ember elé... S nem centizik ki a dolgokat. Mindig óvatosabb vagyok, ha vannak körülöttem (nem mintha az út nem lenne képes trükkökre). Ha pedig kutyát látok az út közelében, nagyon lelassítok. Azokkal nem lehet eléggé vigyázni :(
Tehát van ok az óvatosságra, de általában nem vészes ám a forgalom (persze attól függ, hol), könnyen belejössz. S ha figyelsz messze előre és mindenfelé, rendes követési távolságot tartasz, kanyarban nem mászkálsz át a másik sávba és előzéskor is körültekintő vagy s nem is száguldozol nem egyenes úton, tompább állapotban pedig extra óvatos vagy, akkor megtetted, amit tudtál s jó eséllyel rendben lesznek a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!