Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ha csak 2 új gumira van...

Ha csak 2 új gumira van pénzem, hova tegyem?

Figyelt kérdés
Elsőkerekhajtás, akkor a hajtottra, vagy inkább hátra?
2013. ápr. 25. 21:36
 1/10 anonim ***** válasza:

Előre tedd. Nem csak azért, mert a hajtotton jobban szokott kopni, de pl. fékezéskor is az első kerekekre kerül nagyobb terhelés, és nem árt ha ott jó gumik vannak. Kanyarokban is nagyobb terhelés van az első kerekeken, jó gumival kevésbé csúszhat meg.

Szerintem.

2013. ápr. 25. 21:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Használtak? Mert ha újak, akkor inkább vegyél 4 használtat, legalább egyenlő lesz a verda, bár az se jó... Mindenesetre első kerekeket javaslom én is, és igyekezz szerezni hátra is! Csak óvatosan vezess!:)
2013. ápr. 25. 21:51
 3/10 anonim ***** válasza:

Ha előre teszed, akkor az előttem említett előnyeid lesznek, viszont az autó hajlamosabb lehet a túlkormányzottságra, azaz lehet, hogy előbb csúszik meg a hátulja, aminek a megfogása kis rutint, ellenkormányzást igényel.

Ha hátra rakod, akkor a féktávod valószínűleg rosszabb lesz, viszont a tapadás határát könnyebben megérzed a kormány könnyüléséből, az autó pedig valószínűleg alulkormányzott lesz, amit gázelvétellel könnyebben lehet korrigálni.

Ilyen helyzetek persze normális közlekedésben nem adódnak, de akármikor szükség lehet az autó tartalékaira. A javaslatom, hogy akárhova is rakod, próbálj meg minél hamarabb összespórolni egy másik pár új gumira.

2013. ápr. 25. 22:00
 4/10 anonim ***** válasza:
2 új helyett vegyél 4 1 szezonos használtat!
2013. ápr. 26. 08:47
 5/10 anonim ***** válasza:
7%

Utolsó: Ja teli van a piac 1 szezonos használt gumikkal! Nem is tudom, hogy miért nem vesz mindenki ilyet... Sőt: senki ne vegyek új gumit, mindenki 1 szezonos használtat vegyen!

Kérdezőnek: Csakis előre rakd az újat. Ilyen-olyan autós szaklapok azt fogják mondani, hogy hátra rakd, de a józan ész ezt abszolút felülírja. Nyilván való, hogy a jobb gumit oda tesszük, ahol jobban kopik.

2013. ápr. 26. 09:35
 6/10 anonim ***** válasza:

Tedd a bankba, gyűjts még hozzá, és vegyél 4 újat. Ez most poénnak hangzik, de nem az, ha jelentősen eltérő tapadású gumi van elöl, mint hátul, az nem jó, valamelyik meg fog csúszni egy vészfékezésnél. Vezetéstechnikai kiképző is ezt javasolta. Másrészt így sosem lesz az az érzésed, hogy jó gumik vannak az autódon, mert mire megvennéd a másik kettőt, már ezek lesznek használtak.

Ha mégis mindenképp ezt akarod, akármilyen hajtású a kocsid, egyértelműen ELŐRE kell az új gumi, mert fékezésnél ott keletkezik a súlytöbblet és így a sokkal nagyobb tapadás!

2013. ápr. 26. 11:42
 7/10 anonim ***** válasza:

Re: 09:35

Ha senki nem venne új gumit, csak 1 szezonos használtat, akkor 1 év múlva nem lennének 1 szezonos használt gumik...

2013. ápr. 26. 11:46
 8/10 anonim ***** válasza:
Azért tegyük hozzá, hogy mivel elől van nagyobb tapadás, a fékútnak jót tesz, viszont ha régebbi autóról van szó (nincs ABS, ESP...), akkor a kis tapadás miatt az autó fara fékezéskor kitörhet, amit nem egyszerű megfogni.
2013. ápr. 26. 12:06
 9/10 anonim ***** válasza:

"Sőt: senki ne vegyek új gumit, mindenki 1 szezonos használtat vegyen! "

nagyon vicces fiú vagy. tele van a piac alig használtakkal töredékáron igen. akinek pedig nincs pénze egy szett újra, vegyen olyat.

2013. ápr. 26. 14:14
 10/10 anonim ***** válasza:

Ja igen, használtakkal, amik x évesek, és van rajtuk 4-5mm minta. Ez elég messze áll az 1 szezonostól... Senki nem dobja el a jó gumikat poénból. Én csak új gumit veszek, és eladom, amikor úgy 4mm minta van rajta. Hogy miért? Mert 8mm volt újan, lekoptattam róla 4mm-t, és a 2mm-es legális kopáshatárig már csak 2mm maradt. Na ezt a 4 gumit 15 ezerért még eladom. Veszek 4 újat 50-ért. Na számold ki, hogy ki jár jól...

Arról nem is beszélve, hogy egy kopott gumi esőben hogy (nem) tapad, vagy éppen hogy milyen szépen, simán fut egy új gumi.

2013. ápr. 28. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!