Félek a vezetéstől, ez elmúlik ha belevágok a jogsiszerzésbe?
Szóval az a helyzet h 25 éves vagyok eddig nem kellett a jogsi, nem is terveztem h szerzek, ismerem magam h elég szétszórt vagyok néha, meg kapkodós ha stresszhelyzetbe kerülök. A tájékozódási készségem se az igazi...
Állandó vitatéma itthon is ez, de egyszerűen nagyon félek attól h én vezessek.
Most kapnék egy szuperjó munkát de az a feltétele h mihamarabb leteszem a jogsit.. Nem lenne napi vezetés a munkában de azért néha előnyös lenne.
A hirdetésben ez nem volt, -különben nem jelentkeztem volna-, meg az interjún se tűnt úgy h nagyon fontos lenne, de most mégiscsak feltétel lett..
Lehet h ha elkezdem akkor elmúlhat a félelmem, van olyan tapasztalata valakinek h fél h pl túl sokmindenre kell figyelnie, és nem tudja megtanulni?
Tök feleslegesen félsz. Mindenki meg tud tanulni vezetni.
Igen, sok mindenre kell figyelni közben, az emberi agy nem is tud annyira egyszerre. De nem egyszerre kell, hanem időközönként, az pedig tanulható, hogy MIKOR mire kell figyelni, és gyakorlással elsajátítható.
Nem tudhatom, mekkora mértékű a félelmed, s mi okozza, de simán elképzelhető, hogy el fog múlni. Én nagyon sokáig nem szereztem meg a jogsit, részben azért, mert elég vad ötletnek tartottam, hogy én forgalomban, emberek között legyek vezetőként... Nyilván voltak is nehézségek, hisz kezdő voltam, de nem volt gond. Logikus is. Annyi szellemileg valamilyen szinten (ha nem is orvosilag) kihívásokkal küzdő ember megtanul vezetni, hogy a csudába ne tudnám megcsinálni én is? Vagy akár Te. Nagyon speciális pszichés vagy egyéb baj kell ahhoz, hogy ne menjen. Gondolom, Te sem pánikolsz a forgalomtól, arról tudnál s nem gondolkodnál jogsiszerzésen. Ez már biztató...
A figyelést pedig megtanulod. Eleinte persze leköt az autó, na olyankor nem kell kimenni még forgalmas utakra... De utána egyre több dolog automatikussá válik. Te is látod, nemcsak azoknak van jogsija, akik fantasztikusan tudnak összpontosítani, hanem szinte mindenkinek. Nem olyan nagy dolog az! Veszélyek persze vannak, az életben szinte semmire nincs garancia, de ez gyalogosként is így van. De nem olyan vészes a helyzet, nyugi. Szerintem vágj bele s majd meglátod :) Én rengeteg dolgot látok iszonyúan nehéznek (speciel az autóvezetést is, egy fura doboz, ami nem én vagyok, honnan tudjam, hol a vége? én motorozok. s egyszer lesz autós jogsim, mert tudom, hogy nem vészes, csak annak látom), de ha valamit elkezdek és odafigyelek rá, máris sokkal könnyebbnek tűnik. OK, ez az ember anatómiailag helyes művészi rajzaira kevésbé áll, a vezetés szerintem könnyebb :D
Az speciel lehet, hogy sosem leszel "virtuóz" vezető, de A-ból B-be biztonsággal eljutni... Az szinte tuti, hogy menni fog Neked is, mint oly rengeteg embernek.
Nagyon szépen köszönöm a biztatást, sztem csak az önbizalomhiány és az ismeretlentől való félelem okozza h nem mertem belevágni és parázok de erre mondjuk én is gondoltam h mennyi olyan ember is megszerezte a jogsit akiről nem feltételezném :P
Igen valahol bennem is az van h "én egy autóban más autókkal körülvéve az utakon??" De nyilván ez a pánik fokozatos gyakorlással múlik majd.
Szóval mindenképpen belevágok igyekszem egy jó sulit és türelmes oktatót kifogni :P
Köszönöm mégegyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!