Sportosabb vezetéstől jobban fogy az olaj?
Azt vettem észre,hogy mikor jobban meghuzatom,meglépem az autót,elfogy belőle egy kevéske olaj.És ez minden alakalommal igy van,normál vezetésnél nem.
1.8 motoros Alfa Romeo.
Lehetséges hogy inkább más tipusu olaj jobb lenne bele mint a 10W40? esetleg 5w40 kellene vagy 10w60 sport olaj?Mert legtobbet sportosabban,nagyobb fordulatszammal vezetem,...
Sport olaj? Olyat még nem hallottam.
Ha fogy fordulaton az olaj, cserél szelepszárszimeringet első körben. Ha még mindig, akkor újítsd fel a motort. Valamennyi mindig fog fogyni, és fordulaton mindig jobban fog fogyni.
A 10w40 és az 5W40 között csak a hidegoldali viszkozitás(és az összetétel) a különbség, azaz ugyanolyan híg lesz melegen, azaz ugyanannyi marad fent a hengerfalon.
Azt az olajat tedd bele, amit a gyártó előír.
"1500 kilométeren fogyott összesen kb 3-4 deci."
Azért ez nem kevés. Sőt rengeteg! Mire olajcserére kerülne a sor elfogyaszta kocsi 3-4 liter olajat?!
Nekem Opelom van, Ecotec motorral, ami állítólag hírhedten olajzabáló. És a nívópánca alapján egy olajcsere perióduson belül 15.000km alatt 1-2 deci fogy. Pedig már túl van a motor a 200.000km-en és én sem túl papásan vezetek.
"A gyártók némelyik autónál több mint 0,5 liter olajfogyasztást is megengednek..."
Tudom.
Igen,csak az a fura,hogy kiprobaltam hogy bármilyen nehéz is volt,de visszafogtam a vezetési stilusomon,és visszafogottabb tempónál semmi olajfogyasztásom nem volt,többek közt külföldi uton is kipróbáltam normál stilusban semmi olajfogyasztást nem tapasztaltam,viszont következo utnál meg léptem neki rendesen,nagy turákkal kihuzatva,és akkor már látszott a különbség a nivópálcán,....épp ezért kérdeztem,hogy lehetséges e hogy a 10w60 olaj jobb lett volna e ilyen körülmányek közt bele?
Ez a második TS motoros Alfám,az előző 1.6 motorral volt,az semmit sem csipegetett,pedig 200000 kilometernel volt,viszont nem is igy vezettem,....ebben az 1.8 motorban 120ezer kilometer van,a szerelom szerint realisnak latszik,viszont ezt jobban nyomom is,...hát nem tudom,lehet megpróbálom a 1OW6O olajat,aztán ha akkor is fogy,akkor szerviz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!