Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tapasztalt motorosok, segítség?

Tapasztalt motorosok, segítség?

Figyelt kérdés
Üdv! 18 éves lány vagyok, már rendelkezem B kategóriás jogosítvánnyal. Motoros tapasztalatom annyi van, hogy utaztam már 600,illetve 1200ccm-es motoron nem egyszer..ültem már robogón(nem mentem vele, de kezdésnek nagyon nem szeretném, nem tetszik, valamint az ülésmóddal nagyon nem szimpatizálok..)Valamint mentem már kemény 5 métert egy aprilia rs50-es motorral.:D Nos mikor először utaztam motoron utasként,akkor határoztam el, márpedig én vezetni szeretném. Tavasszal szeretnék beruházni egy motorra. Kérdésem, 125ccm-re csináljam meg a jogsit?(kezdőmotornak:honda cbr125r) vagy 50essel kezdés(robogó) gilera dna 50 pl, ezzel rutinszerzés, végül korlátlanra a jogsi? Hogyan érné meg jobban? Stílusban a sportmotor áll közel hozzám, de a túramotorok között is szimpatizálok pl a suzuki bandittal. Városba a sportmotor nem túl előnyös, ám az a szivem csücske. Minden véleményt,tanácsot szívesen fogadok. (Magasságom 177cm, súlyom 58.)

#motor #tapasztalt motorosok
2014. nov. 1. 13:27
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:

Szerintem tegyél le egy A2-t, ha már vagy 18 éves. Vegyél először egy 150-250 max. 400-as vasat (ne sportot, hanem inkább túrát, kezelhetőbb fajtát, rád bízom) első körben. Ilyen idősen én már nem pecáznék A1-gyel, mert attól még, hogy A2 jogsid lesz, nem feltétlenül kell a 35kW-ot kihasználni és a 125-ösök, ami rendszámos nem csak, hogy ritka (használtan), de még drága is méretéhez képest, ezért javaslom a 150 és hasonló (többnyire népszerűtlen méretet). Olcsón hozzájutsz a motorhoz, ami szerintem elsődleges, mert gondolom nem akarsz egy 250-es Banditnál legyökerezni, mert az is bőven elfogy, ha nem 1, akkor a 2. szezonra.

Robogót (50ccm) már nem ajánlanám. Tapasztalat szerzésnek jó lett volna, ha pl. 14 évesen már aktívan használtad volna. Igazából nem is a motor kiismerése miatt, mert a (gyári) robogók nagyon szelídek, könnyen kezelhetőek, hanem mert a forgalomhoz hozzászoksz, megtanulsz valamilyen szinten vigyázni...stb.

Kezdőmotornak a 250-es Banditot ajánlanám vagy esetleg hasonló kategóriás társait. 2 év múlva, ha már a 35kW is kevés, mehetsz (nagy) A-ra. A1 esetében 24, mintha nem is lenne előzmény.

Milyen távokra használnád elsődlegesen? Első motornak nem vennék sportmotort, mert azok nehezebben kezelhetőek.

RS125, jó jó, de az ki fog enni a vagyonodból, bár nem tudom mekkora áll rendelkezésre, de sok bosszúságot tud okozni, az amúgy iszonyatosan erős Rotax motor. 2T 125 felejtős. A 4T 125 meg nem igazán hoz semmit a konyhára, a jó fogyasztás mellett (2-2,5 liter).

Én javaslom, hogy vegyél rendes ruhát. Nem olcsó, de nem kell túlzásba esni, nem kell megvenni elsőnek a 100-200 ezres ruhákat és a 100 feletti bukókat. Ésszel.

Ha nem is veszel pl. 250-es Banditot, akkor is A2 tegyél le pénzspórolás érdekében.

50-ről 125-re átülni is óriási szabadságérzetet ad, nem, hogy 125-ről 250 és nagyobbra.

2014. nov. 1. 15:52
 12/42 anonim ***** válasza:
100%
na akkor jó lesz a ktm :) nem mellesleg szem az árát is nagyon jól tartja. a későbbiekre nézve ez meg fontos szempont.
2014. nov. 1. 15:53
 13/42 anonim ***** válasza:
100%

A2-höz én Honda VTR 250-et vennék. vagy a 200-as Duke-ot :D

De én rühellem a 4 hengereseket.

2014. nov. 1. 15:56
 14/42 anonim ***** válasza:
100%

térdvédőnek ajánlom ezt:

[link]

magyar cucc, egy Kökény Zoltán nevű fószer csinálja. brutáljók.

kesztyűnek ezt:

[link]

csizma:

[link]

Bukónak Nolan N86. Már 60 rongy körül van. Überjó, ver sok xszázezres sisakot is.

2014. nov. 1. 16:06
 15/42 A kérdező kommentje:
huha.mindenkinek megy am a zold kezecske.koszonom.hogy ilyen segitokeszek vagytok.:) persze,ugy kene a jogsit szerezni,hogy a legolcsobban jojjek ki ebbol.en is nezem h a 125osok mennyibe kerulnek.nemelyik annyiba mint egy 1200es....igen,sajnos nincs rutinom,eleg lesz igy is valtani,forgalomra figyelni stb..max egy 150essel kezdenek...de az mar tenyleg a max,amit bemernek vallalni :D..az a honda200as is eleg jo.sot mi tobb..csodaszep:) suzuki bandit1200assal vt szerencsem szemelyesen talalkozni.ultem is rajta..de az meg mar 220kg korul mozog..oda kell meg edzeni:D 2t kivan zarva.4t jatszik csak. varosban hasznalnam elsosorban,valamint matraturara:D
2014. nov. 1. 16:12
 16/42 A kérdező kommentje:
honda250es* a duke 200as is egy álom..:D bocsanat,mar keverem itt a sok markat:)
2014. nov. 1. 16:15
 17/42 anonim ***** válasza:

Mátratúra. Na akkor ha meglátok majd egy Duke-os csajt, tudni fogom, hogy te vagy az :D

Csak ügyesen majd, és vigyázz magadra ;)

2014. nov. 1. 16:20
 18/42 anonim ***** válasza:
kezdőnek nem kell nagyon bika motor. 200 as duke már kicsit sok is. ez a motormegunás meg inkább szájhősködés. én 9évesen póniztam 14 éves koromig.(még most is megvan a kicsi és még mindig élvezem) apunak vettem simsont az 50-edikre, azt is használtam nem untam meg.utána volt xl 125 imádtam csak meghalt.nem untam, pedig 3évig vertem a száját. most is használnám, csak spanok vettek nagyobbat és otthagynának.125-ös dt r.van most, csak talpra kell állítani. és egyszer sem azért vettem másikar mert meguntam. csak a haverok mindig nagyobbat vesznek, (azt hiszik hogy attól lesznek fszagyerekek.pedig mikor földhöz verte a simson ,és eladta idegében, lehet hogy nem nagyobbat kellett volna venni, hanem először megtanulni rendesen a simsonnal)en meg nem akarok lemaradni. ha egyedül megyek akkor romettezek még mindig.
2014. nov. 1. 16:24
 19/42 A kérdező kommentje:
a motor még nem biztos,hogy a duke lesz..sajnos nehez a dontes az elso motornal,de hajlok fele..:) természetesen igyekszem majd vigyazni magamra,illetve a kornyezetemre is. nagyon szépen köszönöm. Viszont!:)
2014. nov. 1. 16:26
 20/42 anonim ***** válasza:
#13 által ajánlott 2 motor közül választanék a helyedben. A Duke szerintem jobban néz ki és szerintem ettől még "ne félj".
2014. nov. 1. 16:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!