Tapasztalt motorosok, segítség?
Szerintem tegyél le egy A2-t, ha már vagy 18 éves. Vegyél először egy 150-250 max. 400-as vasat (ne sportot, hanem inkább túrát, kezelhetőbb fajtát, rád bízom) első körben. Ilyen idősen én már nem pecáznék A1-gyel, mert attól még, hogy A2 jogsid lesz, nem feltétlenül kell a 35kW-ot kihasználni és a 125-ösök, ami rendszámos nem csak, hogy ritka (használtan), de még drága is méretéhez képest, ezért javaslom a 150 és hasonló (többnyire népszerűtlen méretet). Olcsón hozzájutsz a motorhoz, ami szerintem elsődleges, mert gondolom nem akarsz egy 250-es Banditnál legyökerezni, mert az is bőven elfogy, ha nem 1, akkor a 2. szezonra.
Robogót (50ccm) már nem ajánlanám. Tapasztalat szerzésnek jó lett volna, ha pl. 14 évesen már aktívan használtad volna. Igazából nem is a motor kiismerése miatt, mert a (gyári) robogók nagyon szelídek, könnyen kezelhetőek, hanem mert a forgalomhoz hozzászoksz, megtanulsz valamilyen szinten vigyázni...stb.
Kezdőmotornak a 250-es Banditot ajánlanám vagy esetleg hasonló kategóriás társait. 2 év múlva, ha már a 35kW is kevés, mehetsz (nagy) A-ra. A1 esetében 24, mintha nem is lenne előzmény.
Milyen távokra használnád elsődlegesen? Első motornak nem vennék sportmotort, mert azok nehezebben kezelhetőek.
RS125, jó jó, de az ki fog enni a vagyonodból, bár nem tudom mekkora áll rendelkezésre, de sok bosszúságot tud okozni, az amúgy iszonyatosan erős Rotax motor. 2T 125 felejtős. A 4T 125 meg nem igazán hoz semmit a konyhára, a jó fogyasztás mellett (2-2,5 liter).
Én javaslom, hogy vegyél rendes ruhát. Nem olcsó, de nem kell túlzásba esni, nem kell megvenni elsőnek a 100-200 ezres ruhákat és a 100 feletti bukókat. Ésszel.
Ha nem is veszel pl. 250-es Banditot, akkor is A2 tegyél le pénzspórolás érdekében.
50-ről 125-re átülni is óriási szabadságérzetet ad, nem, hogy 125-ről 250 és nagyobbra.
A2-höz én Honda VTR 250-et vennék. vagy a 200-as Duke-ot :D
De én rühellem a 4 hengereseket.
Mátratúra. Na akkor ha meglátok majd egy Duke-os csajt, tudni fogom, hogy te vagy az :D
Csak ügyesen majd, és vigyázz magadra ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!