Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motorosok, ki mire esküszik,...

Motorosok, ki mire esküszik, melyiket tartja jobb megoldásnak?

Figyelt kérdés
Hogy rakjátok el télire a motorotokat? Mindent hagytok úgy ahogy van, és télen néha néha 1-2 hetente beindítjátok és járatjátok pár percig, vagy aksi ki, benzin le, és majd ha eljön a tavasz, akkor ezt mind vissza? Ha ez számít, új motorról lesz majd szó.
2014. szept. 21. 19:08
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
Az akkumulátor feszültségét a téli állás idején ellenőrizni szoktam az önkisülés miatt. Ha szükséges akkor feltöltöm.
2014. szept. 21. 19:12
 2/18 anonim ***** válasza:
El se rakom télre. Ha megint olyan enyhe tél lesz, mint tavaly volt, akkor én végig az úton leszek.
2014. szept. 21. 19:13
 3/18 lupara ***** válasza:
"Mindent hagytok úgy ahogy van" - semmiképpen.Benzintankot feltőlteni.Akkut kivenni,fagypont feletti helyen tárolmi.CSepptöltőre áldozni,havonta rátenni.Olcsó, visszajelez,autótöltővel hazavághatod az aksit.Elég havonta inditanod,de nem pár percig.Ne alapjáraton,hanem max.2500 ford-ig,mig üzemmeleg nem lesz.Fagyálló ápolt lánc, gumi,konzerválás.Én igy csinálom nincs dugulás télen,tavaszal frssen indul.
2014. szept. 21. 19:54
 4/18 anonim ***** válasza:
Én úgy teszem el a sportmotort, hogy benzint leengedem, akkumulátort feltöltöm. És ennyi. Nem piszkálom tavaszig, úgy gondolom, hogy nem sok jót tesz télen egy hideginditás neki, pláne, ha nem is megyek sehova, csak helyben járatom. Aztán tavasszal inkább többet bibelődök vele, mig beindul. Ez annyibó áll, hogy feltöltöm benzinnel, akkut is töltö egy kicsit, aztán be is röffen.
2014. szept. 21. 20:08
 5/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:) Akkor én is így fogok eljárni a leendő motorommal. Benzin le, aksi ki. Gondolom az lényegtelen hogy karbis vagy injektoros-e?
2014. szept. 21. 20:13
 6/18 A kérdező kommentje:
Mondjuk a benzin ügyet még nem tudom pontosan. Ahogy elnézem többet írják azt hogy inkább töltsük tele.
2014. szept. 21. 20:23
 7/18 anonim ***** válasza:

Én a tankot pont, hogy teletankolom, hogy megvédjem a korróziótól!

Akku feszültséget ellenőrzöm, ha esik rátöltök.

Láncot eltakarítom, lekezelem. Műanyagokat szintén.

Majd fűtött garázsba be és letakarom vászon lepedővel.

2014. szept. 21. 20:27
 8/18 anonim ***** válasza:

1. Motort lemosom

2. Láncot lemosom kerozinnal ( jó, hogy vannak repülős haverok Kecskeméten :) ) Majd vékonyan lefújom lánc cucmóval ( én Motul Roadplus-ra eszküszöm :) )

3. Tankot teletöltöm

4. Általában ilyenkor a fékeket is megfújkálom, de ez szezon közben is megteszem.

5. Gyertyákat kitekerem, hengerekbe pici motorolajat töltök ( kb kávéskanálnyit / henger ). Majd földelt gyertya ház mellett párszor ráindítózom. Igaz kis benzin is kerül a térbe.

6. Bowdeneket műszerolajjal megkenem

7. Műanyag részeket lefújom szilikon spray-vel ahol kell

8. Akksit kiszerelem, és csepptöltőre rakom

9. Motor ponyvával letakarom. Nem műanyag zsák hanem olyan ponyva ami alatt a motor "kap" levegőt.

Sose indítom be télen a motort, nem csinálok "havi járatást), tavasszal szoktam és akkor már gurulok is vele.

Ha régi az olaj, de még nem érte el a csereintervallumot ( 6e km ) akkor tél előtt lecserélem újra, hogy ne a régi olajban "álljon" a gép.

2 évente szezon kezdet előtt fékfolyadékot és hűtőfolyadékot cserélek.

2014. szept. 21. 22:12
 9/18 anonim ***** válasza:

benzint le? SOHA...

nyakig teletöltve kell elrakni, mert így nem tud rozsdásodni belülről, ha leengeded a benzint, szabadon megkezdheti munkáját a levegő páratartalma...

2014. szept. 21. 23:38
 10/18 anonim ***** válasza:
Ha műanyag a tank akkor leengedheted, de igazából teljesen felesleges leengedni. Ha fém a tank akkor mindenképpen telitankolni ahogy csak lehet. Én mivel nen fűtött garázsban tárolom így kiveszem az aksit. Ha nem lenne hideg a garázsba akkor az aksit se venném ki. De mivel hideg van, ezért kiveszem. Beviszem a házba felrakom töltőre. Kb 2 napig fenthagyom. Aztán leveszem töltőről és kész. Megmosom a motort. És letakarom. A motort meg kb hetente kéthetente megmozgatom hogy kicsit lotykálódjon benne a benzin. Azt ennyi kb. Kb 1-szer vagy max 2-szer szoktam beindítani télen. Mivel összel teljesen feltoltom az aksit így tavasszal is csak belerakom azt már indul is. De télen is beszoktam indítani 1-2 szer. Aztán legalább 20 percig járatom
2014. szept. 22. 05:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!