Motorosok! 50ccm-s robogóról vélemény?
Azon gondolkozom, hogy vásárolnék egy 50ccm-s robogót.
Csak munkába járáshoz kellene, az út kb 5-km háztól-házig.
Mennyiért lehet újat vásárolni és használtat, ami megbízható is?
Ha használtat vennék miket kell ellenőrizni, megnézni?
Milyen papírok szükségesek? (b jogsim van)
Kb mennyi a fenntartása, napi 10 km kb.
Üzemanyag (fogyasztás)
Biztosítás, teljesítményadó? Nem tudom. Még sosem motoroztam.
Köszi előre is!
Ezt inkább a robogósoktól kérdezd, ugyanis nem motor.
Amúgy egy Honda dio, vagy akár egy automata babetta is jó lenne.
Én honda diót vettem most jó áron,igaz kis szerelésre szorul de csinálgatom.(persze van mellette egy megbízható simson is! :D ) Az árak változóak, diót jó állapotban af34-35ösöket 40től kezdődően lehet már azért venni,ami ilyen célra pont megfelel. Ilyen esetben alapvető dolgokat tudod megnézni mint pl : gumik,elektronika működik e,önindító is többször is indítás után. hidegen melegen induljon.Így,hogy sose motoroztál maximum ennyi amit megtudsz nézni. (Van még,hogy ne legyen harmatgyenge,berugókarral ha indítózod érzed,hogy van ellenállása.)
fenntartása nem sok : éves biztosítás kb 3-4ezer ft, üzemanyag kb 2,5-4 liter/100km és ennyi. Nincs teljesítmény adó, baleseti adó van de az a biztosítással együtt lesz.
#1: A robogó miért nem motor? Ugyanúgy Otto-motor hajtja és 1 nyomtávon halad. Az 500-as robogó sem motor? Ennyi erővel a chopper sem motor...hanem chopper.
Honda Dio, Yamaha Jog ezt a kettőt nézegesd olcsóbb árkategóriában. Én személy szerint a babettát hanyagolnám.
Szét kell nézni alaposan hahun, mert nem csak olcsón lehet kifogni szopórollert. Kb. 70 környékén már jó állapotúakat kapsz, de ez nem jelenti azt, hogy a 70 alattiak nem lehetnek jók.
2 üteműek : 3-4 liter
4 üteműek : 2 liter körül
A régebbi Jogok, Diók 2 üteműek, azzal számolj. Jók a 4 ütemű motorok is, csak lassan hozzák be az árukat, mert használtan is drágábbak.
A kínaiakat kerüld nagy ívben és ha kerüld a 2 ütemű injektorosakat (Ditech) pl. Aprilia SR (de nem mindegyik!).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!