Tapasztalt motorosok, segítség?
Tanulni 50-es vagy 125-ös 2-3 szezon után látod, hogy mire vagy képes, mik az igényeid. Igen az ekkorát gyorsan kinövöd, de jóval olcsóbb a tanulópénz ha esel vele, vagy kiderül, hogy a választott (sport vagy túra) üléspozíció neked nem az igazi.
A "kicsi" motorra is érdemes rendesen felöltözni:
Jó zárt sisak
kabát
nadrág
bakancs/csizma
protektorok
Akár milyen ügyes vagy a többi közlekedő csodákra képes
cbr125, cbf 125, ybr125-ös yamaha, ktm duke 125 (most néztem meg, istenem de gyönyörű *.*). talán még a yamaha yzf-r125 is négyütemű.
ezek tanulni tökéletesek lesznek. illetve városi szaladgálósnak szintén, még akkor is, ha később megéhezel egy 1000-es gépre.
a kétüteműeket nem ajánlom. okok a következők:
-mint már leírtam városba ezek is tök elegek, sőt, még országúton is. max ne előzz kamiont 90-el. szal mondhatják, hogy a 2t jobban megy. igen, de minek? mikor elég a 4t is.
-a 4t-nek legalább motorhangja van, nem olyan mint egy stihl-fűrésznek
-ezekre a motorokra amiket felsoroltam, nem kell költeni. igen, se dugó, se hengerszett, se gyűrű, se semmi. csak ráülsz és, nameg néha tankolsz.
- egy 125-ös 4t kijön 3l-ből, és itt már kicsuklóztad a belét. kímélősbe elmegy 2-2,5l-el is 100km-t
a 2t lélekvesztők meg megesznek 6-8 litereket (nepítélet.hu nyomán)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!