Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tapasztalt motorosok, segítség?

Tapasztalt motorosok, segítség?

Figyelt kérdés
Üdv! 18 éves lány vagyok, már rendelkezem B kategóriás jogosítvánnyal. Motoros tapasztalatom annyi van, hogy utaztam már 600,illetve 1200ccm-es motoron nem egyszer..ültem már robogón(nem mentem vele, de kezdésnek nagyon nem szeretném, nem tetszik, valamint az ülésmóddal nagyon nem szimpatizálok..)Valamint mentem már kemény 5 métert egy aprilia rs50-es motorral.:D Nos mikor először utaztam motoron utasként,akkor határoztam el, márpedig én vezetni szeretném. Tavasszal szeretnék beruházni egy motorra. Kérdésem, 125ccm-re csináljam meg a jogsit?(kezdőmotornak:honda cbr125r) vagy 50essel kezdés(robogó) gilera dna 50 pl, ezzel rutinszerzés, végül korlátlanra a jogsi? Hogyan érné meg jobban? Stílusban a sportmotor áll közel hozzám, de a túramotorok között is szimpatizálok pl a suzuki bandittal. Városba a sportmotor nem túl előnyös, ám az a szivem csücske. Minden véleményt,tanácsot szívesen fogadok. (Magasságom 177cm, súlyom 58.)

#motor #tapasztalt motorosok
2014. nov. 1. 13:27
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
22%
Tedd le az A1-et és vegyél egy jó kétüteműt.A cbr125 gyenge és nagyon hamar kifogod nőni szvsz.Cagiva mito,honda nsr 125,aprilia rs125 ha sportmotor kell.
2014. nov. 1. 13:49
 2/42 anonim ***** válasza:
88%
cbr nagyon jó lesz. ktm duke, yzf125r. 125 2t kicsit sok elsőnek.nem azért mert hölgy vagy,én pony romettal kezdtem, és az is földhöz vert,pedig se ereje se súlya. ha nem figyelsz bajod eshet. kár lenne.600-as meg harakiri egyértelmű.
2014. nov. 1. 14:16
 3/42 anonim ***** válasza:
56%

Tanulni 50-es vagy 125-ös 2-3 szezon után látod, hogy mire vagy képes, mik az igényeid. Igen az ekkorát gyorsan kinövöd, de jóval olcsóbb a tanulópénz ha esel vele, vagy kiderül, hogy a választott (sport vagy túra) üléspozíció neked nem az igazi.

A "kicsi" motorra is érdemes rendesen felöltözni:

Jó zárt sisak

kabát

nadrág

bakancs/csizma

protektorok

Akár milyen ügyes vagy a többi közlekedő csodákra képes

2014. nov. 1. 14:50
 4/42 A kérdező kommentje:
hu.hat lehet a ktm duke mellett kotok ki, nagyon sok jot olvasok rola,nem mellekesen meg irtora bejon.:) .igen,2t motort nem szeretnek,mindenkeppen 4 utemu lenne. varosban hasznalnam elsosorban,esetleg kirandulgatni a kozelben.:).hosszabb utakra,turakra meg majd egy 250es johetne,persze sok rutinnal,tapasztalattal. Persze azert.. szeretnek majd egy 600ast is meghoditani,de az meg nem a kozeljovoben lesz.. :) koszonom a valaszaitokat!
2014. nov. 1. 14:51
 5/42 A kérdező kommentje:
3.valaszolo: egyetertek veled teljes mertekben..termeszetesen protektoros dzseki,nadrag,csizma,sisak,kesztyu.alap lesz. anelkul nem is ulnek fel motorra.
2014. nov. 1. 14:54
 6/42 anonim ***** válasza:
100%

cbr125, cbf 125, ybr125-ös yamaha, ktm duke 125 (most néztem meg, istenem de gyönyörű *.*). talán még a yamaha yzf-r125 is négyütemű.

ezek tanulni tökéletesek lesznek. illetve városi szaladgálósnak szintén, még akkor is, ha később megéhezel egy 1000-es gépre.

a kétüteműeket nem ajánlom. okok a következők:

-mint már leírtam városba ezek is tök elegek, sőt, még országúton is. max ne előzz kamiont 90-el. szal mondhatják, hogy a 2t jobban megy. igen, de minek? mikor elég a 4t is.

-a 4t-nek legalább motorhangja van, nem olyan mint egy stihl-fűrésznek

-ezekre a motorokra amiket felsoroltam, nem kell költeni. igen, se dugó, se hengerszett, se gyűrű, se semmi. csak ráülsz és, nameg néha tankolsz.

- egy 125-ös 4t kijön 3l-ből, és itt már kicsuklóztad a belét. kímélősbe elmegy 2-2,5l-el is 100km-t

a 2t lélekvesztők meg megesznek 6-8 litereket (nepítélet.hu nyomán)

2014. nov. 1. 15:16
 7/42 anonim ***** válasza:
duke elég sportos csak kényelmesebb.
2014. nov. 1. 15:16
 8/42 anonim ***** válasza:
hátul az milyen? az asszony megütne, ha felültetném hátra? :D nézegetem a 390-est. én is kezdőmotort keresek, csak annyi a különbség, hogy én már 23 éves vagyok :D
2014. nov. 1. 15:31
 9/42 anonim ***** válasza:
amúgy a #2 válaszolóhoz még annyi kiegészítést írnék, hogy az elején tényleg figyelj oda a súlyára. kezdőknél jellemző, még pasiknál is, hogy az első 2-3 hónapban álló(!) helyzetben felborítják a motort. amikor odébb tolják meg ilyenek. Egy kis motort még egy lány is simán meg tud tartani, nem azt mondom. de az elején figyelni kell na, nem bicikli...:D
2014. nov. 1. 15:34
 10/42 A kérdező kommentje:
Hatul is jo ulni, nagyon is..:D attol fugg, hogyan viszonyul a motorokhoz. max ad egy taslit.."marpedig dragam,ha en nem vezethetem, inkabb fel sem ulok." :D amugy ez a ktm..istenem.beleszerettem..egyebkent igen,a suly se mellekes.120ok.ultem mar yamaha tzr125-os motoron is.nem,volt gond a leszalassal,megtartassal.persze elkezdtem komolyabban edzeni is...kell hozza ero.
2014. nov. 1. 15:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!