Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi a véleményetek a Hondákról?...

Mi a véleményetek a Hondákról? Sok helyen olvasom hogy jobbak mint az Audik, és hogy a VTEC motornak nincs párja. Ez mennyiben igaz?

Figyelt kérdés
2014. aug. 31. 14:48
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
definiáljuk, hogy mi az, hogy "jobb"? NEKED, kérdező, mit jelent a "jobb"? megbízhatóság? teljesítmény? fogyasztás? kényelem? kanyarsebesség? stabilitás?
2014. aug. 31. 15:01
 2/13 A kérdező kommentje:
igen ez mind :) de nem tudom én csak azt kérdezem amit olvasok hogy sok helyen a Hondát Istenesitik
2014. aug. 31. 15:05
 3/13 anonim ***** válasza:

Minden márkának megvan a fanatikus tábora.A Hondások talán feltünőbbek. Tény hogy szívó ,aránylag kis kcm-es motorból ilyen teljesítményt és robbanékonyságot nem nagyon hoz ki más márka. És mindezt tartós japán technikával ami bírja a használatot a nyúzást. Ráadásul aránylag kispénzből nyújt élményt ami a fiataloknak kedvező, jól tuningolható stb.

Nem erősebbek mint az Audi ,ott a köbcentiméret és a turbó is előnyt jelent ,főleg ha még fel is húzzák,de ezt meg kell fizetni.

2014. aug. 31. 15:55
 4/13 anonim ***** válasza:
Kár feszegetni, mi minél jobb, és definiálni is nehéz. Nekem két Hondám van, nem méregdrága - legalábbis a prémiummárkákhoz képest nem - és igen megbízható, de viszonylag dinamikus autók. Számomra a megbízhatóság az első, utána a sportosság, így nekem ideális - és elérhető - a Honda. Szívesen ülnék - vezettem már - mondjuk egy komolyabb BMW - ben, mert nagyon jó autók, de nekem jelenleg nagyon sokba lenne egy számomra megfelelő modell. De mindig szívesen ülök be a Hondába.
2014. aug. 31. 16:06
 5/13 anonim ***** válasza:

"de nem tudom én csak azt kérdezem amit olvasok hogy sok helyen a Hondát Istenesitik"

Sok helyen meg azt olvassuk, hogy a VW és király és menő ha kormol... Máshol meg azt, hogy az autó hátul hajt.. :D

A márkafanatikusok számára mindig a sajátjuk a legjobb...

A VTEC motornak nincs párja? Talán van benne valami. Nincs még egy gyártó, aki kényszerből gyártana kis köbcentis, nagy fajlagos teljesítményű mákdarálókat. Mert a VTEC és a két literes 300 ló feletit japán motorok azért születtek, mert ott köbcenti alapú adóztatás van, és brutális összeget kérnek a 2 liter feletti motorokért. Míg Európában a teljesítmény alapú adóztatás az elterjedtebb, így nálunk nem volt probléma, hogy a 90-es évek elején egy hasonló teljesítményű benzines az 2,4-3 liter között volt.

Azért az általában igaz, hogy minél nagyobb a literteljesítmény, annál könnyebb szétgyilkolni egy motort és ez érinti a Hondákat is. Főleg, amikor az autók már boyracer tulajnak örülhetnek. :D

Hogy jobbak, mint az Audik? Jó első körben valami szempontot meghatározni. Dízel motorok fejlesztésében meg sem közelíti a német gyártókat pl. Általában a Civic-esek és a CRX-esek verik a nyálukat. Na azt mivel hasonlítod össze? Audi A3-mal? Én még Accord tulajt nem láttam elvakultan Hondázni, Legend tulajt meg még nem is láttam :D

Az viszont igaz, hogy a maga korában a VTEC az egy műszaki csoda volt. Szívó motor, kis lökettérfogatból nagy teljesítmény, ráadásul azért hosszú távon megbízhatóan.

2014. aug. 31. 17:59
 6/13 A kérdező kommentje:

"Én még Accord tulajt nem láttam elvakultan Hondázni"

miért nem ?

2014. aug. 31. 20:47
 7/13 anonim ***** válasza:

Miért, te láttál már? Vagy bárki más?

Bezzeg 100 Kivik tulajból 95 tuti "csakahondaazisten".. :D

2014. aug. 31. 22:12
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen van egy ismerősőm akinek accord type r je van és csak áradozik róla. De igaz hogy civicesekre jellemző inkább. De ez azért van mert egy 2millió forintos accordot inkább idősebbek vesznek még a fiatalok általában 4 , 5 generácios civicet és ezért inkább fiatalok jampiskodnak.
2014. aug. 31. 22:31
 9/13 anonim ***** válasza:
Annyiban igaz, ahogy írták, hogy jó motorokat csinálnak. Kis ccm-es, lekles pörgős, szépen szoló 4 hengeresek, ha nem nyomod, akkor kisfogyasztással. Alapvetően sportos autók, ár/menetteljesítmény arányában elég jók, gondolok itt főleg a Vtec civic-rkre. Jó a váltójuk is, egyszerűen egy precíz sportos karakter. Az újak már xarabbak ilyen szempontból, mert az egyre szigorodó környezetvédelmi normák ezeknek a pörgős szívómotoroknak nem kedveznek. De annyi biztos, hogy tudnak autót csinálni a hondánál. Ha mások a szempontjaid, akkor vannak jobb autók, pl. kényelem szempontjából. Egy azonos évjáratú golf sokkal kényelmesebb mint egy civic, és a régebbi hondáknak, mint a legtöbb japán autónak a beltere, felhasznált anyagok a beltérben silányabbak. De annyi biztos, hogy aki a honda s2000-est, vagy honda NSX-et nem ismeri el, mint mérnöki remekművet, az nem ért hozzá, azok nagyszerű autók a kategóriájukban...
2014. aug. 31. 23:01
 10/13 anonim ***** válasza:

Nekem egy Accord CE-8 1997-es Hondám van, 19 éves vagyok és nem véletlenül nem a Civicek választottam.. Én is elfogult vagyok, hiszen nagyszerű autó, és imádom az Accord-ot, de nem szoktam a Civicesek által hozott feltűnősködést hozni, persze közülük sem mind, de nagyobb részt ők szokták. Az ilyeneket én sem csípem, és a probléma, hogy az ilyen "boyracer"-ek miatt van lejáratva a Honda, erre felénk meg amúgy is mást nem látsz, csak hogy méregetnek a többiek, nem is értem, hogy miért alakult ez ki.. mint ugye tudjuk a Halálos Iramban filmjeiben Japán autók voltak túlnyomó részt, és szinte mindenki szerette a filmet, most, ha valakinek Japán autója van, az már "ricer, rízsrakéta" stb..

A Bmw/Volkswagen fanok féle dolgokból meg ne is beszéljünk.. egy kalap alá vesznek minden Hondást, (DE SZINTE CSAK A HONDÁKAT, szintén a Civicek miatt, mert tudjuk az nyomatékszegény, FWD, katlancsöves, Vétekes) ha valahol hírhez jutnak, hogy egy Honda mondjuk kiégett, akkor megy a "megfőtt a rízs" és társai, onnantól kezdve meg persze az összes szar, mert az az egy ismeretlen okokból kiégett.. arról ne is beszéljünk, hogy Bmw-t legalább 5-öt láttam kiégni videókban. Az meg persze rendben van, hogy a 316i-vel elmebetegek módjára próbálnak driftelgetni a belvárosban.. mert az menő, a kicsit hangosabb kipufogós Honda már szar. Értem. Aztán akkor itt vannak ugye az "Olyan füstöt csináltam nem lát senki, de az nem baj, hogy mindenki rákos lesz tőle, mert ez a menő, ez a nyomaték" TDi-sek. Én nem gyűlölködni akarok, csak jobb lenne ha mindenki magával foglalkozna amikor autózik, és kicsit magába nézne mielőtt a másikat fikázza, és nem azzal, foglalkozik, hogy azt bizonyítja, hogy az enyém igenis jobb, a tiéd meg igenis szarabb..

Nem fikázni jöttem ide a Bmw-t és társait, mert azok is jó autók, csak a tulajok ugye.. mikor szívják a véredet, akkor te sem fogod szeretni őket.. Szerintem jobb a béke, csak erre felénk amiket leírtam tények.. viszont az a pár Hondás egész szépen elvan, sokan nincsenek is, itt most menő a Peugeot, a Fiat és az Opel.m az Opel de mennyire..azon röhögünk, hogy a sok Német autós saját magát szólja le, mert már azt csinálják, amit oltanak, csak nem veszik észre.

Üdv!

2014. szept. 1. 14:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!