Honda civic VS Volkswagen golf melyik melett dontenetek?
- gyorsulásban talán a Civic ha nem is sokkal, de jobban teljesít a nagyobb motorerő és a kisebb tömegnek köszönhetően.
- megbízhatóságban szerintem egyik autóra sem lehet panasz, az 1.9 TDI motor egy örökös darab, mert ebben még sem a PD elemek, sem pedig a közös nyomócsöves befecskendező rendszer (a leggyakoribb hibaforrások) nem játszanak, a japánok pedig mindig is híresek voltak a megbízhatóságukról.
- biztonságban a Golfot jobbnak tartom
- kényelemben szintén
- az alkatrészárak közel egy szinten mozoghatnak, habár amíg az 1.9 TDI egy óriási darabszámban eladott motor, tehát szinte akármelyik autósboltban az első polcról veszik le a hozzá való alkatrészeket, az 1.6 VTi-nek inkább a későbbi, 160 lóerős változataiból adtak el sokat, az ahhoz való alkatrészek beszerzése lehet, hogy egy kicsit lassabb.
- fogyasztásban egyértelműen a Golf a jobb, 5 liter körül simán el lehet járkálni vele szemben a Civic kb. 7,5-8 literével
azonban nem akarok vészjósló lenni, de egy 20 éves dízelből szinte a 300000 km alatt futott példány is csodaszámba megy, a VTi Civicek többsége pedig a hülyegyerekek áldozatául esik, akik mindenféle szívfájdalom nélkül hajtják ki a lelket is belőlük. bármelyiket is választod, légy nagyon körültekintő és tudj meg minél többet az autó múltjáról! ;)
Neked mire kell?
Ha egy közlekedési eszköz kell és mindegy hogy milyen az, akkor a Golf.
Ha olyan autó kell amiben jól akarod érezni magad és boldoggá tesz hogy benne ülsz, akkor egy Civic (és a mostanit cseréld le napfénytetős cupéra!)
Engem is érdekel:)
Régen békalámpás Civicet akartam mindenképp, de Nissan lett belőle. Mondjuk nem bántam meg...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!