Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Honda civic VS Volkswagen...

Tomboy454454 kérdése:

Honda civic VS Volkswagen golf melyik melett dontenetek?

Figyelt kérdés
Szerintetek 1994 es evjaratu honda civic(1.6 vtec 120 le) vagy volksvagen golf 1998 (1.9 Tdi 90le) nem akarom osszeugrasztani a ket auto rajongoit egyszeruen csak erdekelnenek a kovetketok: melyik a jobb gyorulasban(utcai)gyorsulas(4 ember tele csomagokal)megbízhatóság,biztonság, kényelem,alkatrész(ezen a beszerzest,árat,es beszerelhetoseget ertem)fogyasztas. Es ti melyikel indulnatok el pl nemetorszagba?

2014. júl. 23. 21:42
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Gondolom Golf 3! Sztem inkább a volksvagen. A Tdi meg ideálisabb hosszútávra de ez egyértelmű.
2014. júl. 23. 21:55
 2/20 A kérdező kommentje:
Igen de en csak abban is a 90 le tol felek
2014. júl. 23. 22:17
 3/20 anonim ***** válasza:

- gyorsulásban talán a Civic ha nem is sokkal, de jobban teljesít a nagyobb motorerő és a kisebb tömegnek köszönhetően.

- megbízhatóságban szerintem egyik autóra sem lehet panasz, az 1.9 TDI motor egy örökös darab, mert ebben még sem a PD elemek, sem pedig a közös nyomócsöves befecskendező rendszer (a leggyakoribb hibaforrások) nem játszanak, a japánok pedig mindig is híresek voltak a megbízhatóságukról.

- biztonságban a Golfot jobbnak tartom

- kényelemben szintén

- az alkatrészárak közel egy szinten mozoghatnak, habár amíg az 1.9 TDI egy óriási darabszámban eladott motor, tehát szinte akármelyik autósboltban az első polcról veszik le a hozzá való alkatrészeket, az 1.6 VTi-nek inkább a későbbi, 160 lóerős változataiból adtak el sokat, az ahhoz való alkatrészek beszerzése lehet, hogy egy kicsit lassabb.

- fogyasztásban egyértelműen a Golf a jobb, 5 liter körül simán el lehet járkálni vele szemben a Civic kb. 7,5-8 literével

azonban nem akarok vészjósló lenni, de egy 20 éves dízelből szinte a 300000 km alatt futott példány is csodaszámba megy, a VTi Civicek többsége pedig a hülyegyerekek áldozatául esik, akik mindenféle szívfájdalom nélkül hajtják ki a lelket is belőlük. bármelyiket is választod, légy nagyon körültekintő és tudj meg minél többet az autó múltjáról! ;)

2014. júl. 23. 22:22
 4/20 A kérdező kommentje:
Hat tudod van egy ilyen civicem de gondolkozok milegyen nem hajtom es a multjat is elegge ismerem 2. Tulajdonos vagyok :-) nemtudom megeri e feladni a regebbi almaimat egy golfert
2014. júl. 23. 22:52
 5/20 anonim ***** válasza:
most már kíváncsivá tettél, mutatsz egy képet a civic-edről? :), mivel ugye nekem is az van ,így kíváncsi vagyok :) persze ha nem gond
2014. júl. 24. 01:44
 6/20 Beviz Elek ***** válasza:

Neked mire kell?

Ha egy közlekedési eszköz kell és mindegy hogy milyen az, akkor a Golf.

Ha olyan autó kell amiben jól akarod érezni magad és boldoggá tesz hogy benne ülsz, akkor egy Civic (és a mostanit cseréld le napfénytetős cupéra!)

2014. júl. 24. 09:17
 7/20 anonim ***** válasza:
én nem cserélném le 3-as golfra. Az egy sokkal unalmasabb autó. Jó a fogyasztása a TDI-nek, de egy jó pörgős honda 2x olyan élmény szerintem. a 90 lovas TDI nem egy rakéta, hétköznapi használatra praktikusabb.
2014. júl. 24. 09:50
 8/20 A kérdező kommentje:
Nekem is egy napfenytetos caltozatu van :-) es persze kuldpk kepeket amint visszakapom a szerelotol ( kuplung cseren esik at) de hisz a kuplung elobb utobb minden kocsin elkopik es ez is mar 20 eves :-)
2014. júl. 24. 14:47
 9/20 Beviz Elek ***** válasza:

Engem is érdekel:)

Régen békalámpás Civicet akartam mindenképp, de Nissan lett belőle. Mondjuk nem bántam meg...

2014. júl. 24. 16:11
 10/20 anonim ***** válasza:
Pár képet küldhetsz nekem is. :D
2014. júl. 24. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!