Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért nem tudok elindulni?

Miért nem tudok elindulni?

Figyelt kérdés

2 éve van jogsim, de nem vezettem azóta. Opelen tanultam ott csak a kuplungot emeltem és indult a verda, de a mi kocsinkon kuplung+gáz kombináció kell hogy induljon de valahogy mindig lefulladok vele.

Elég kínos+ balesetveszélyes is szerintem.

Valami tipp, hogy tudnék vele elindulni normálisan?

2014. aug. 25. 22:46
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
Trepnigáz,és leugrasz a kuplungról
2014. aug. 25. 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:
minden utcaival el lehet indulni csak kupplunggal, ha elég lassan engedeg fel. Szerintem menj el egy elhagyatott részre, és gyakorold kicsit a csúsztatást, meg ugyanezt gázadással. Próbáld meg hogy elkezded kiengedni, de lassan, amikor megindulna, adsz egy kis gázt, hogy hallhatóan kicsit feljeb menje a fordulatszám, ekkor csúsztasd tovább, először mondjuk 2-3 másodperc legyen a kupplung teljes felengedésének ideje. Így biztos elindul lefuladás nélkül a benzines is. Utána ha ez megy próbáld egyre gyorsabban felengedni ugyanígy kis gézzal. Meg fogod tapasztalni, hogy mi az a felengedés, ahol nem fullad le, még nem is ugrik meg hirtelen, hanem szépen dinamikusan elindul a kocsi, és a továbbiakban azt próbáld meg alkalmazni a forgalomban, ha másképp nem megy.
2014. aug. 25. 22:53
 3/5 A kérdező kommentje:
? pontosítanál légyszíves
2014. aug. 25. 22:53
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen 2.
2014. aug. 25. 22:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Gyakorolni kéne.

Elmész egy faluszéli mellékutcába és elkezded:

1. Csak kuplunggal indulsz. Ha 25x megy egymás után lefulladás nélkül, mehetsz a 2.-ra.

2. Nyomsz kicsi fix gázt és így indulsz el. A gázpedál állapotát ne változtassad. Ezt is 25x.

3. Egyszerre engeded fel a kuplungot és nyomod le a gázpedált. Ez már forgalomban használható megoldás. Ezt is 25x hibamentesen.

Még az elején rá kell érezned, hogy hol kezd fogni a kuplung. Eddig a pontig gyorsan engedjed fel a kuplungot.

2014. aug. 26. 09:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!