Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell elindulni az autóval?

Hogyan kell elindulni az autóval?

Figyelt kérdés
Bátyámmal voltam ma kint gyakorolni, de nem igazán jött össze a dolog.. mindig lefulladtam
2014. júl. 24. 23:04
 1/5 anonim ***** válasza:
ahogy engeded fel a kuplungot s érzed hogy fogni kezd elkezdesz gázt adni. Ennyi.
2014. júl. 24. 23:08
 2/5 A kérdező kommentje:
nem úgy kell, hogy az elején lenyomom a gázt, hogy egy picit érezzem, hogy lehúz a hátulja és utána szép lassan felegedem a kuplungot ? ( én így hallottam, azért kérdezem ) mit jelent az, hogy a kuplung fogni kezd ?
2014. júl. 24. 23:13
 3/5 anonim válasza:
Engeded fel a kuplungot és amikor érzed, hogy indulna meg az autó, akkor nagyon lassan engeded fel, miközben a gázpedált picit pumpálod (pár millimétert), hogy ne fulladjon le a kocsi.
2014. júl. 24. 23:35
 4/5 anonim ***** válasza:

Mitől "húz le a hátulja" ha csak a gázt adod neki? Ilyen nincs.

Először próbáld alapjáraton csak kuplunggal megmozdítani. Nagyon lassan engedd fel, amikor elkezd fogni, próbálod még lassabban. Amikor megmozdult a kocsi, tarts meg, aztán kis gáz, és engedd fel. Ha már ráéreztél, hogy mennyi kuplunghoz mennyi gáz kell, menni fog egyre gyorsabban, a végén már oda sem kell figyelni rá.

2014. júl. 24. 23:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Úgy látom nem nagyon van fogalmad róla mi az a kuplung. Első körben menjetek egy üres SÍK helyre, pl üres parkoló.

Meg kell tanulnod érezni a kuplungot, ami úgy fog menni, hogy kinyomod, berakod 1-esbe, és nagyon nagyon lassan engeded felfelé, DE a gázpedálhoz EGYÁLTALÁN nem nyúlsz, alapjáraton el fog indulni az autó ha elég óvatosan és lassan engeded ki a kuplungot. Ha már nem fulladsz így le, akkor lehet továbblépni, és gyakorolni a dinamikusabb gázadással egybekötött elindulást. Én így tanultam a kuplungkezelést, és bármilyen emelkedőn helyben megtartom az autót kuplunggal kézifékes indulás nélkül, neked is menni fog, gyakorlat teszi a mestert, de először gáz NÉLKÜL kell tudni elindulni, mindegy milyen lassan, a lényeg, hogy ne fulladj le.

2014. júl. 25. 03:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!