Dízeles autóval, hogy kell elindulni?
tehát 1-es, teljesen kiengedem lassan a kuplungot és utána gáz, és ha elértem a megfelelő sebességet akkor kuplung benyom kettes és stb
vagy már amikor engedem fel a kuplungot akkor már közbe kis gáz?
:)
Melyik dízeles autóval?
Azok még alapjáraton se nagyon fulladnak le, ha 1-esben leugrasz a kuplungpedálról, nem kell gázt adni.
Teherautónál még 5-ben is el tudsz indulni üresen, kevés gázzal.
Tévhit:
a dízel igen is fulladós. nagyobb gáz kell neki induláskor.
Gyakran a pont a kereszt út közepén torpan meg.
Én tanuló autót vezettem olyat ami deieseles volt, egy Toyota Yarist. Azon elég volt még emelkedőn is csak a kuplung és jóval egyszerűbb volt vele elindulni mint a kocsimmal ami egy régi típusú Swift.
Am. nem tudom, hogy a Toyota ,,átka" vagy a diesel motoré, de az az autó nagyon hamar felpörgött egyben, hamar ellett váltani.
Én ugyan úgy indulok el, mint egy benzinessel. Ahhoz hogy dinamikusan el tudjak indulni, egy piros lámpánál kell egy kis gázt is nyomni. De fordítottan is igaz: egy benzinessel is el tudsz indulni alapjáraton, ha elég finoman kezeled a kuplungot. Sőt, én egy 1.2-es 36 éves benzinessel 3.-ban is simán elindulok alapjáraton. Csak épp csiga tempóban fogok gyorsulni és emiatt a lámpánál a mögöttem lévők ledudálnak.
És a dízel is ugyan úgy lefullad, ha túl gyorsan emeled a kuplungot. Még csak se sem kell ugranod róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!