Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell elindulni/megállni...

Hogyan kell elindulni/megállni autóval?

Figyelt kérdés

Elindulás:

1. Becsatolom magam a bizt. övvel(és ellenőrzöm hogy a többiek is be legyenek csatolva)

2. Ütközésig lenyomom a kuplungot és ráadom a gyújtást

3. 1-es sebességbe váltok

4. Körülnézek

5. Indexelek

6. Kiengedem a kéziféket

7. Csinálok egy fékpróbát motorfékkel, aztán megyek tovább (

Megállás(parkolás):

0. Fékezek(megállásig)

1. Kuplungot lenyomom ütközésig és üresbe rakom a váltót

2. Visszatekerem a kulcsot

3. Kézifék

Megállás forgalmi okból(pl. piros lámpánál):

0. Fékezek(megállásig)

1. Kuplungot lenyomom ütközésig és üresbe rakom a váltót

2. Elengedem az összes pedált(ha gurul az autó akkor a féken tartom a lábam)

3. Sárgánál kuplungot ütközésig benyomom és 1-esbe váltok

4. Engedem fel a kuplungot, közben nyomom a gázt és elindulok zöldnél

Ez így helyes?

2014. jún. 10. 15:02
 1/7 anonim ***** válasza:
Szerintem minden oktató picit másképp tanít. Nekem anno ezt verték a fejembe: SIKK-esen kell elindulni :D Sebesség Irányjelző Kézifék Körülnéz... bár lehet. hogy az utolsó kettőt keverem már. Amúgy jó, persze, csak a kuplungot ha sebességben van az autó ügye előbb kell benyomni mint, hogy megállna különben lefullad. Bár lehet. hogy ezt azért jelölted 0.-ással :) Aztán ha megvan a jogsi már nem igazán ez lesz a pattforma.
2014. jún. 10. 15:22
 2/7 anonim ***** válasza:

Fékpróba motorfékkel? Ez minek? Nekem nem tiszta, pedig 21 éve vezetek. Indokolatlanul nem fékezgetünk forgalomban!

Indulás SZERINTEM:

1. Öv becsatol

2. Motor beindít

3. Visszapillantóba néz (ha nem jön semmi akkor 4-es pont, ha jönnek akkor megvárja míg elmennek utána 4-es pont)

4. Egyesbe teszi a váltót

5. Index ki

6. Még egyszer visszapillantó (ha nem jön semmi akkor 7-es pont, ha jönnek akkor várakozás és utána 7-es pont)

7. Elindul

7.

2014. jún. 10. 16:03
 3/7 A kérdező kommentje:
Napi első elindulásnál kell fékpróba elvileg, és a vizsgabiztosnál napi első elindulás van mindig.:)
2014. jún. 10. 18:11
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2014. jún. 10. 18:12
 5/7 anonim ***** válasza:
Ez most komoly? Van ilyen a KRESZ-ben már hogy fékpróba? Én még ezt sose olvastam, meg nem is csináltam anno 1993-ban. És mi van ha az elindulás után egy egész kocsisor követ, fékezek egyet és a hatodik mögöttem lévő meg belerohan az ötödikbe? Ezt abszurdnak tartom.
2014. jún. 10. 18:35
 6/7 anonim ***** válasza:

Nekem még az is szemet szúrt, hogy pirosnál üresbe kell tenni a váltót. Mi van? :O Hát passzolnék...Jó ideje vezetek már (igen, legálisan, forgalomban) de sose csináltam ilyet. Ha piros lámpánál meg akarsz állni, akkor simán:

0. fék míg az autó megáll

1. KÖZBEN kuplung egyenletesen lenyom ütközésig és tart

2. vár

3. sárgánál rákészülsz, már lazítod a bokádat, kicsit kezded felemelni a lábad a kuplungról

4. zöldnél teljesen fel, közben gázt ad

Ennyi.

2014. jún. 11. 06:12
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem veszed ki üresbe és nyomod ki a kuplungot amíg el nem indulsz újra

1. elfárad a lábad

2. a kinyomó csapágy előbb elhasználódik mint ha kivennéd üresbe :)

2014. jún. 11. 14:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!