Pontosan hogyan kell vezetni? Hogyan kell kezelni a kuplungot, hátrafelé betolatni,2 autó közé beállni, és lejtőn megállni illetve elindulni?
Most lesz a vizsgám, és nagyon nem tudok semmit, az oktatóm pedig nem képes a dolgokat primitív módon elmagyarázni.
Például:
Pontosan mit csinálok mikor mondjuk állok a pirosnál és éppen sárgára vált? Benyomom a kuplungot és váltok 1-ből 2-be, vissza a kuplung és gáz?
Előre is nagyon köszönöm!
Ha pirosról sárgára vált : kuplung kinyom- üresből egyesbe tenni majd szinkronban nyomni lefele a gázpedált és felengedni a kuplungot.Majd ha már kihúzattad egyesben csak akkor kettesbe.
Amúgy ha ennyire alapokkal nem vagy tisztába légyszíves védj meg bennünket és még ne menj vizsgázni :-(
A kuplunggal csak finoman bánj, nekem sokáig az volt a hibám, hogy túl hamar "leugrottam" róla, és minden váltás után ugrott egy kicsit az autó.
Állsz a pirosnál. Én figyelni szoktam a keresztirányú forgalom lámpáját, mikor vált sárgára majd pirosra. Ekkor már készülök, kuplung be, egyesbe teszem a sebességváltót, majd gázt adok a kuplung lassú felengedése mellett (mivel itt a legnagyobb az átvitel, itt tud a legnagyobbat ugrani az autó, ha rosszul bánsz a kuplunggal, lefulladni meg nagyon kellemetlen egy hosszú sor elején). Ha kuplung felment és a motor felpörgött egy bizonyos fordulatszámra (kb. 2500-ig, de motorfüggő), kuplung újra be, és mehet a kettes.
Emelkedőn való elindulás ment a legnehezebben, mert itt pontosan el kell találni azt a pontot, ahol a kuplung felengedésével és a gázadással meg tudod tartani az autót kézifék nélkül. Ezt gyakorolni kell. Amíg a kéziféket kézzel tartod, el kell érni ezt a pontot, majd ha már nem gurul hátra az autó, elengedheted, és még több gázzal, kevesebb kuplunggal megindul szépen fölfelé.
A két autó közé való beállás is gyakorlat kérdése, biztosan érezni kell az autó határait, de ha nem vagy biztos benne, inkább tolass hátra többször, minthogy súrolt a másik járművet.
Remélem hasznos tanácsokat tudtam adni.
Bizonyára pótórákra lesz szükséged! No meg egy új KRESZ vizsgára!
:D
"állok a pirosnál és éppen sárgára vált" No ilyen pedig nincs! Piros (vörös) után piros-sárga jelzés következik. Ilyenkor kuplung be, sebváltó egyes fokozatba és vársz a zöldre. Zöldnél kuplung ki, indulás...
Miért kellene állás közben 2-be váltani?
Némi segítség a vizsgához:
Kéz és lábmunka:
http://www.youtube.com/watch?v=klMur6TPkrM
Parkolás:
http://www.youtube.com/watch?v=FRwOAXjpDx4
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!