Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan kell az autóval így...

Hogyan kell az autóval így elindulni?

Figyelt kérdés
Szoktam látni hogy a sok vagány hülye gyerek úgy indul a kocsival, hogy pörögnek a kerekek a kocsi meg egy helyben áll és csak ez után mozdul meg. Nem akarom kipróbálni mert félem a kocsit nagyon csak érdekel hogy ezt, hogy vitelezik ki a kis 1.2 1.4 motorokkal mert nem egyszer látom.

#kipördülés
2013. ápr. 7. 09:40
 1/3 anonim ***** válasza:
Motort felpörgetik úgy 3000 környékére és hirtelen ráengedik a kuplungot. Ha egyhelyben kapartatják akkor meg be van húzva a kézifék is.
2013. ápr. 7. 09:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Lehet rosszul mondom, de ez akkor van ha hirtelen indulnak el, tehát kuplung nyomása közbe nagyon kövér gázt adnak és hirtelen engedik fel, vagy csúsztatják és ezzel a kerekek ugye gyorsan felpörögnek de az autó még áll egy ideig. Persze ez rongálja ám a gumikat eléggé meg a felniknek sem tesz jót és a kuplungnak sem egészséges. Én amikor kezdő voltam sikerült így indulnom el, mert kereszteződésnél gyorsan akartam kimenni és a kelleténél több gázt adtam indulásnál és hát összejött ez. Persze nem olyan mértékben ahogyan azt látni szoktuk meg a kemények csinálják, de 1-2 alkalommal én is csináltam ezt ha gyorsan akartam állásból indulni.

persze ezzel én sem játszadozok mert drágák a gumik, kuplungot is 2-3 éve cserélték.

2013. ápr. 7. 09:56
 3/3 anonim ***** válasza:
mivel van benne diferenciál, tehát az a kerék pörög jobban amelyiknek könnyebb pörögnie, és ez azt jelenti hogy az egyik nagyon pörög, és a másikon csak nagyon kicsi hajtás van, tehát szinte rögtön elindul, ezen segíteni lehet egy kicsit úgy hogy behúzza a kéziféket, felpörgeti a motort, és mikor kib.szta a kuplungot akkor kb 1.5mp-el, később a kéziféket is elengedi,
2013. ápr. 7. 10:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!