Hogyan lehet automata váltós autóval elindulni gyorsan?
Figyelt kérdés
Arra gondolok, amikor egy manuális váltónál mielőtt felengeded a kuplungot, sok gázt adsz és ezáltal 'kilő' a kocsi. Hogyan lehet ezt automata váltóval elérni?2012. jún. 24. 19:54
2/6 anonim válasza:
Féken állsz, közben nyomod a gázt.
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! És ez nem károsítja a motort, vagy a váltószerkezetet?
2012. jún. 24. 20:09
4/6 anonim válasza:
Akármilyen rendszerű automata váltóról van szó, az egyszerre benyomott gáz- és fékpedál használható módszer. Robotizált váltók esetén szokott néha lenni rajtprogram, olyankor a motor a legoptimálisabb fordulaton szabályoz le, de ha nem ennyire fejlett a váltó, akkor is csak megcsúszik a kuplung és magasabbra emelheted a fordulatot elindulás előtt, mint egyébként. A hidrodinamikus váltók kuplungja pedig folyamatosan csúszik, tehát ott is lehet emelni a fordulatszámot ezzel a módszerrel.
5/6 anonim válasza:
járható út a gáz+fék kombó is rövid ideig, de amugy elindul az szépen ha csak simán padlóra rúgod a gázt akkoris...
6/6 anonim válasza:
Nekem most egy 3.6 V6 holden commodorom van a VS szeriabol es meglepo dolgot tapasztaltam: behuzom 1-be az elovalasztot es nyomom ami kefer a csovon...es a meglepetes pont szabalyzaskor valt el minden sebessegnel...A japan csodam az maradt 1 ben akarmit csinaltam vele..... na akkor kepzeld el hogy kb 200 meteren mar szaz folott vagy vele mert 1.5 tonna de 170KW
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!