Hurrogjatok le, de hogyan kell elindulni robogóval? Csak el kell fordítani a kulcsot ennyi vagy valamit nyomni kell még?
Figyelt kérdés
kezdö vagyok bocsi 17f2012. jún. 19. 17:47
1/6 anonim válasza:
elfordítod a kulcsot, benyomod a féket és nyomva tartod miközben benyomod az önindítót vagy önindító helyett be is rúghatod, de olyankor is be kell húzni a féket. Valamelyik robogón nem autómataszivató van hanem manuális és hideg motornál azt is be kell nyomni mielőtt beindítod.
2/6 anonim válasza:
hurrrr hurrrr hurrr :DD
Ha meg menni is akarsz vele akkor meg felpattansz rá és a húzod neki a gázt.
Jobb oldalt a markolat csavarásával tudsz gázt adni.
Két fékkarral meg fékezel.
3/6 anonim válasza:
lábfékes robogóval még nem találkoztam, én így csináltam: kulcs elfordít, bal kézzel behúzod a kuplungot (igen, van kuplung csak senki se hívja úgy) ami egyben a fék is, kicsi gáz, gyújtást nyomod neki és jár a motor. gázt visszaengeded, és a féket is kiengedheted. ha pedig el is akarsz indulni, jó erősen rámarkolsz a kormányra és húzod a gázt.
4/6 waland válasza:
Ja, van a robogón kuplung, csak mint a babettánál, röpsúlyos, ezért te nem igazán húzogatod. Robogótól függően behúzod valamelyik féket (az a biztos, ha a hátsót, mert némelyiknél - pl. az én Freem - az első nem kapcsol féklámpát) Ha van szívató, és hideg a motor, akkor kihúzod és megnyomod az önindító gombját. Ha már melegedett kicsit a motor, akkor szívató vissza és mehetsz. A berúgóhoz nem kell fék, de nem előnytelen, ha a szívató miatt esetleg jobban felpörgő motor nem szalad ki a kezedből, úgyhogy nyugodtan húzd. Néhány robogót berúgni egyébként is csak középsztenderen lehet (ugye free pl.) Ha váltós robogód van (Vespa, Simson SR50 - bár ez nem igazán robogó), akkor van kuplung is. Ilyen esetben szívat, kuplung behúz, indít (önindító vagy berúgó), egyes vált, kuplung érzéssel felenged, és onnantól mint minden motornál.
5/6 anonim válasza:
Mi aza hülyeség, hogy a hátsófék egyenlő a kuplunggal? Gázt meg nem húzz indításkor, mert attól lezabál.
6/6 anonim válasza:
ha neked a baloldali, azaz hátsófék a kuplung is egyben, akkor hogy lehet hogy miután beindult a robogó és elengeded a féket, alapjáraton ketyeg a motor és nemmegy sehova? Holott te kiengedted a kuplungot? De még meg akar győzni a hülyeségről... :D Azért kel húzni a féket, általában bármelyiket, mert az egy biztonsági kapcsoló, hogy ha húzod a gázt inditásnál, kine ugorjon a gyengébb képességűek alól miután beröffent. Berugásnál pedig nem szükséges húzni a féket, én legalkábbis ilyennel nem találkoztam, pedig jopár féle robogóhoz volt szerencsém, gondolom azért nem, mert a berúgáshoz sztenderre kell állítani, különben beakad a berúgókar a szenderbe a gyári motorokon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!