Hogyan kell elindulni egy autóval?
A beindítás megvan(kuplung-kulcs elfordítása).Majd ezután jön a SIKK,de a gázt mikor nyomom?
Nem kell lehordani,most tanulok vezetni,csak nem akarom az oktatómtól megkérdezni,mert nem jól magyaráz,sőt egyáltalán nem tud magyarázni....
benyomod a kuplungot
-berakod a sebességet(1-est)
-adsz rá kis gázt, majd ezzel egyidőben engeded fel lassan a kuplungot.
-ahol látod, hogy indul a kocsi, ott megtartod a kuplungot, vagyis nem engeded feljebb.
-mikor már haladsz lassan, a kuplungot engedheted(fel) tovább finoman.
-ha teljesen felengedted, hallod, hogy viszonylag magas a fordulat (ezt majd kitapasztalod), jöhet a váltás:
-egyidőben felengeded a gázt, és lenyomod a kupungot.
-berakod a következő sebességet, adod rá a gázt, és ezzel egyidőben engeded fel a kuplungot (már ha megy az autó, akkor nemkell annyira finoman).
-visszaváltani ugyanígy, csak kell igazodni a sebességhez.
ha esetleg meg akarsz állni, akkor be kell nyomnod a kuplungot, kivenni a sebességet, és fékezhetsz.
a legjobb, ha kimész egy ismerősöddel egyet gyakorolni :)
Kuplungbe
Kulcs elfordít
Berakod egyesbe
a gázt nyomod üresbe tiltásig.
AMikor már hallod, hogy valósággal üvölt a motor majd felrobban, akkor olyan gyorsan leveszed a lábad a kuplungról ahogy csak tudod.
Ha egybe maradt a futóművünk, és látszólag veszi még sebességeket.
Az első egyenes szakaszon gyorsúljünk fel amennyire csak tudunk.
Ha már 5.be vagyunk padlón nyomjuk neki amíg 160-170 környékén nem járunk.
Ha ez meg van, kuplung be: 1es és ahogy beragtad sebességbe azonnal vedd le a lábad a kuplungról.
Most már valószinüleg az autó nem veszi a sebességeket mitöbb vszinüleg annyi a dugattyúknak is.
Ha netalántán még üzemképes az autó számoltasd meg vele a fogaskerekeket minél többször.
Üdv örülök, hogy segíthettem
(de ha rám halgatsz akkor az első és a 2. válaszolóra hallgatsz.)
Nost sztem kérj meg vkit, akivel gyakorolhatsz és válts oktatót is, mivel csak gondod lesz ebből.
Igazából sok újat én se tudok mondani. Ez nem az utcai elindulás, csak úgy:)
Kupling, majd elindítok a kocsit.
Beteszed egyesbe, bal fel
Ezek után nyomsz egy kis gázt, de ne túl sokat, az elején úgyis próbálgatni kell, hogy megszokd, de majd belejössz.
Aztán elkezded a kuplungot felengedni, csak arra vigyázz, hogy fogás ponton meg kell tartani (ez minden kocsiban más), ilyenkor el fog indulni a kocsi, aztán felengeded teljesen és utánna benyomod és jöhet a 2es.
2esben alapjáraton gurulhatsz, ez olyan 20km/h környékén lesz, mivel az oktató kocsik közül nem sok van 1.4 alatt, legalábbis nálunk 2 volt csak a 24ből:)
Arra vigyázz, hogy sebességet csak benyomott kuplunggal válts.
Amúgy az elején nehezen fog menni, de egyre könnyebb lesz.
Gyakorolj vhol, ha lehetséges, én a környéken gyakoroltam vagy parkolóban.
Jah igen a megállás ... hehe:D az kimaradt.
Benyomod a kuplungot, majd fék.
Sebességből nem muszáj kivenni, de megteheted közben, csak arra figyelj, hogy a kuplung legyen benyomva, mert különben lefulladsz.
És még a váltáshoz annyit, hogy olyankor ne nyomd a gázt, mivel akkor meg fog ugrani a kocsi.
Adsz egy kis gázt adsz, majd leveszed a lábad, aztán kupling, váltás és kuplung fel.
Csak egyesben kell megtartani a fogásponton a többiben már lehet felengedni gyorsabban is, persze ne rögtön, de majd kitapasztalod, ezt nem igazán lehet leírni, ahány kocsi, annyi féle képpen kell kezelni:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!